Alla inlägg den 2 januari 2008

Av Zkrivaren - 2 januari 2008 21:50

...på skärmen och fingrarna trycker på tangenterna. Så har det varit under hela kvällen. Dagen gick åt ute och risken finns att det blir så även imorgon. Och mitt i allt skall man hinna med att göra mat.


Värst av allt idag är snön, hoppas den smälter bort snart så man kan röra sig snabbt och utan risk för halka, sandning finns inte här, men väl välsaltade broar. Idag lade man på några kilo på ett par meter bro. Imorgon är det väl ingen bro kvar, den törstade ihjäl. :-)


Spåren efter nyårsafton syns dagligen, någon städning har inte gjorts och efterlämnade produkter blir stående eller kastade i naturen.


Lev väl!

Av Zkrivaren - 2 januari 2008 20:19

När jag träffade den andra hundägaren med sin Grand Danois, stod vi och pratade, som alltid när vi träffas. Vi kunde konstatera ökning av katter och "golvmoppar". Ja, du vet Nakenhund o dyl.

Han hade träffat ett par med en sådan och frågade:

- Ingick hamsterbur och sågspån i köpet?

Herrn skrattade gott, men damen surnade till och svarade:

- Har du din på zoo?

- Nä, men jag önskar jag hade det!


Man brukar ju säga sådan hund sådan matte, eller tvärtom. Och här stämde det, för hunden hade samma humör som matte.

Jag och andra sidan fick ett gott skratt och en buckla i ett revben av en stor ungdom på 1,1 år, som ville leka och kramas. 

Av Zkrivaren - 2 januari 2008 17:27

En dag med alldeles för mycket att göra samtidigt. Och då ska bara folk ha tag i mig, annars är jag en skit!

Jag har farit kors o tvärs idag och missat tider jämkat samtal och pratat i telefonen. Det var en som bad om ursäkt för att inte hört av sig under nyårsafton på grund av jobb inom vården. Och det får jag acceptera. Så var en klar!


Om du kunde ana hur kul det är att cyklar i motvind, två cm snö och blåst, så skulle vi ha kul tillsammans. Lika kul som att gå ut med hunden, förmiddagsturen blev en vit tur. Just då kom det mycket vitt ovan ifrån.

På eftermiddagen, från vilken jag kommit in, blev det kärt återseende med "lillkillen". Mycket bus och halva promenaden innan min jycke ville titta närmare på en intressant detalj på killens underede mellan benen, just som han skvalar. Följden blev mindre rolig.


Precis när vi skilts möter vi nästa kille, den mer storvuxna eller..?

Jodå, visst är det en Grand Danois, men inte den vanliga stora killen. Han hade hastigt kilat vidare och nu var det en ny kille, 13 månader ung och slagkraftig. Han kom från en barnfamilj där inget fungeradee och hunden blev undernärd. Nu har han börjat lägga på hullet och inom några veckor vill jag inte gå en brottningsmatch mot honom, som idag och jag hade problem. Min jycke kom snabbt i underläge mot denna bjässe, som var leksugen. Imorgon skulle hans hundmamma och en väninna komma på besök, då lär han få vett i sig av mamma hund.


Från hund till viktiga brev som måste iväg. Allt skrivet och klart, nu återstod att ta sig till centrum och köpa frimärkena. Jag gick. I mörker, snö, blåst och sjunkande grader, ger ingen motivering till att ta cykeln.

Köpta och påklistrade frimärken, hamnade allt i en överfull brevlåda som ännu inte har tömts. Det görs av ortens taxi! Många små passagerare.


Nu återstår en stor del av vad jag inte hunnit med, så frågan är om jag hinner skriva så mycket mer här idag, utöver en liten nattblogg. 

Av Zkrivaren - 2 januari 2008 11:55

En ung FN-soldat har just anlänt till Egypten, där han ska tjänstgöra i två långa år ute i öknen. Platschefen visar honom runt i lägret och den unge soldaten hälsar på mannarna.
- Jaha, säger den unge soldaten, här ska jag nog trivas.
- Vi hoppas det, och har ni några frågor, så kom gärna bort till mitt tält.
Tiden går och precis som alla andra unga män, känner soldaten behovet av sexuell tillfredsställelse emellanåt. Efter tre månader står soldaten inte ut längre, och går till platschefens tält för att få råd. Platschefen böjer sig fram och säger med förståelse i blicken:
- Jo, jag har en kamel som mannarna använder ibland. Hon står bunden invid pissoaren där borta. Trofast och fin.
Fy, tänker den unge soldaten, aldrig att jag sätter på en kamel!
Men längtan blir för stor och redan samma dag lånar han kamelen, rider ut till en avlägsen dunge och får äntligen tömma pungen!
En vecka senare går han åter till platschefens tält och lånar kamelen som får sig ett skjut. Varje onsdag de följande månaderna gör han likadant, men börjar efter ett tag tröttna och längta efter en riktig kvinna. En torsdag under morgonmötet kommer platschefen fram till soldaten och undrar varför han inte lånade kamelen under gårdagskvällen.
- Jag är så fruktansvärt trött på att betäcka din kamel, chefen, hon har blivit så uttänjd.
- VAD SA DU? skrek platschefen. Du menar väl inte att du har satt på min kamel alla dessa onsdagskvällar???
- Vad skulle jag annars gjort med den, chefen?
- Ridit in till stan som de andra männen, och skaffat ett luder!

Av Zkrivaren - 2 januari 2008 10:58

Lite sen start 2008, men datorn har inte alltid förstaplatsen. Det har däremot det mulna vädret vars prenumeration på tiden aldrig tycks ta slut.


Mycket att göra och det påverkar skrivandet här, men några meningar i några inlägg blir det.


Idag har Svea namnsdag. Grattis!

Av Zkrivaren - 2 januari 2008 00:08

Knappt hann jag skriva min avslutande blogg förrän en av allt att döma utpekade, påtalade orsaken till det uteblivna sms:et, via sms. I e-posten låg en annan förklaring från annat håll.

Fast jag har en fråga, som jag kommer attt ställa mer personligen till er (ni vet vika ni är), och lika lite som ni kommer att gilla frågan kommer jag att gilla svaret, tror jag. Men jag har blivit överraskad förr.


Apropå mobiler, vissa har ju radio i också. Jag kom att tänka på hur det kunde låta om radion plötsligt spökar under ett samtal. Mobilägaren lyssnar på ett tävlingsprogram och ringer kronofogden om en skuld som inte kan betalas.

- Nu är det så att jag inte kan betala skulden för jag har inga pengar, säger denne när radion hörs:

- ...ni har 10 000 kronor. 

Undrar hur fogden reagerar? :-) 


Presentation

Omröstning

TV-avgift skall betalas...
 ...via en avgift som nu
 ....reklam
 ...skatt
 ...skatt och reklam

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
<<< Januari 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards