Alla inlägg den 10 augusti 2007

Av Zkrivaren - 10 augusti 2007 23:48

Fredagen övergår i lördag del 2, lördag. Jag drar mig tillbax och hoppas få sova.

Godnatt besökare därute någonstans!

Av Zkrivaren - 10 augusti 2007 19:37

Det pratas och skrivs mycket om hur vi påverkas av solen och ljuset. Personligen är vår och sommaren den absolut bästa tiden. Våren därför att då går vi mot ljusare tider. det är dags att ta hand om växterna, ute som inne. Träden skjuter skott och innan man vet ordfet av är de åter gröna och ståtliga.

Sommaren har värmen, eller hade, kanske jag ska skriva. För årets upplaga som Aftonbladet hävdade skulle bli så varm och fin enligt någon tysk spågubbe, blev så här långt, en kall och regnig besvikelse. Man skyller på den globala effekten och träffar knappt måltavlan. För mig är det ljusmässigt en kraftig besvikelse.

Ljuset och värmen är inte bara viktigt för immunförsvaret utan även för att motverka depressioner. Till detta kommer några andra sjukdomar av olika slag.

Nu går vi mot mörka tider, något jag personligen i högsta grad ogillar, det innebär höst och vinter som inte har något positivt med sig. Vi tänder upp bostäderna och värmeelementen går igång. Det blir kallt och halt ute. Inget att se fram emot. Sedan kommer jul, nyår och trettonhelg - tack och farväl!

Av Zkrivaren - 10 augusti 2007 17:17

Nu ska handlare och stora affärer bojkottas om de inte håller premiärdatumet 16 augusti heligt för surströmmingspremiären, rapporterar Ekot idag.

Den 16 augusti, inte en dag tidigare, ska de doftande fiskarna kunna avnjutas, enligt Surströmmingsakademien som ligger bakom uppmaningen om bojkott.
Bakgrunden är att Livsmedelsverket påpekat att det inte behövs någon premiärdag.
Branschen håller inte med. Den sista veckan är avgörande för att surströmmingen ska mogna och få sin rätta smak.
- Innan jäsningsprocessen är klar är fisken ingenting man vill ha i munnen, säger Röda Ulvens vd Thomas Hägglund till lokala medier.

Det är väl som med semlan, den som snart äts året runt, och det är ju gott!

Av Zkrivaren - 10 augusti 2007 14:16

En treårig pojke körde på fredagen på två barn i Älvdalen i norra Dalarna. Enligt polisen i Dalarna fick treåringen på något sätt igång bilen och backade på de två andra barnen. Det ena barnet ska ha blivit överkört, och befaras ha skadats allvarligt. Det andra fick lindriga skador. Båda fördes till akutmottagningen på Mora lasarett.

Vam var det som sa att det ska börjas i tid?

Källa: Ekot

Av Zkrivaren - 10 augusti 2007 11:03

Det är i norrland Sveriges egoister bor, närmare bestämt i och omkring Luleå. Det står nu klart sedan de vunnit Rapports solliga från midsommar till igår, med 387 timmar sol! Det är 130 fler timmar än vad stackarna i Växjö fick, och 128 fler timmar än Göteborg, som därmed hamnade på näst sista plats. Fy på er lulebor, ni hade kunnat dela med er av solen!

Av Zkrivaren - 10 augusti 2007 10:15

Emma är rullstolsbunden eftersom hon har ett funktionshinder, men det hindrar henne inte från att vilja resa. Det gör andra!

SJ körde ifrån Emma Johansson och lämnade kvar henne på perrongen i Norrköping med sina köpta tågbiljetter.
- Då får hon väl ta nästa tåg skrek konduktören till mig, säger Emma Johansson som sitter i elrullstol.

 Den här morgonen hade hon betalat tågbiljett tur-och-retur Norrköping – Stockholm och rullstolsplats. Men tåget gled in för långt på perrongen och rullstolsliften nådde inte marken. Efter flera försök att backa tåget fick Emma beskedet att hon får ta nästa tåg.
- Jag missade mötet och fick strunta i resan till Stockholm, säger hon.

Källa: Expressen

Av Zkrivaren - 10 augusti 2007 09:14

En mulen och kulen fredag i vissa delar av Sverige, andra delar har solen hos sig. Namnsdagsbarnet heter Laras, och jag säger grattis!

God förmiddag!

Presentation

Omröstning

TV-avgift skall betalas...
 ...via en avgift som nu
 ....reklam
 ...skatt
 ...skatt och reklam

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
<<< Augusti 2007 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards