Alla inlägg den 13 juli 2007

Av Zkrivaren - 13 juli 2007 20:41

Fredagen den 13 juli, är snart till ända, då är det lördag och kanske många av oss får se något ovanligt, solen.

Godnatt besökare därute någonstans!

Av Zkrivaren - 13 juli 2007 20:39

Dagens snabba började med fara för livet. Jag skulle cykla från centrum ut på trottoar och ned på gatan, men två bonnläppar var ivägen så jag cyklade lite för långt på trottoaren. Hamnade för första gången vid herrekiperingen när jag skulle korsa gatan, då krånglar kedjan och jag tappar för en sekund kontrollen. Jag är på väg ut mot gpå gatan när en SAAB 900 kommer i bra fart mot mig. Föraren hinner inte reagera, det gjorde dessbättre jag genom att styra undan.

Lungt och fridfull nyhetsdag, semestrarna är igång och jag är på väg hemåt på hojen, när sirenerna skär genom luften. Jag vönder hojen och cyklar fram till korsningen jag just passerat. Plötsligt dyker ambulansen upp på utryckning. Strategiskt drar jag mig åt centrums stora korsning. Plötsligt hör jag brandförsvarets sirener, då exploderade alla musklerna i kroppen samtidigt. Jag sköt ut som en pil genom korsningen, mot den riktining som brandbilarna kommer ifrån. En skymd 90 grders kurva från deras/mitt håll. Jag ger allt och håller mycket hög fart mot kurvan. Tio meter innan kurvan kastar jag en blick mot parkeringen till vänster. Där står tre personer och ömsom tittar på mig ömsom på brand.

Då förstår jag. Om några sekunder smäller det! Om de får som dom vill. Jag väljer trottoaren och i full fart rundar jag hörnet på herrekiperingen och ett oohh hörs, samtidigt passerar första brandbilen min vänstersida med någon meter till godo. Ner från trottoaren bakom bil 2 och nerför en bvrand slingrig skymd cykelväg under järnvägen och upp på andra sidan utan att växla ner. Men farten blev något lägre i slutet på uppfartsbacken.

På andra sidan korsade jag en lokalgata utan att folk såg mig och kom ner till infartsvägen vid Preem, samtidigt med brandbil 2. Där tvingas jag ställa mig på alla bromsar så dammet rök om det. (Förlåt till dig som tankade just då.) Jag fick inte köra på den vägen utan måste korsa denna livligt trafikerade 70-sträcka till en annan väg. Det försenade mig 40 sekunder. Sedan var det full fart till sist 50 meterna då kom mjölksyran, men då var jag framme. Utan stoppet 20 sekunder bakom brandbilarna. Jag kan förstå varför en såg så dum ut när jag plötsligt dök upp på plats, så snabbt.

Hemfärden som var nog så bråttom med blev i lite lugnare tempo på lägre växel, men tjänstecykeln ska bytas ut mot en som är pålitligare och snabbare. Jag borde ha kommit före branbilarna! Skryt? Nej, nyhetsfakta!

Av Zkrivaren - 13 juli 2007 20:38

Varningarna duggar likt regnet tätt om denna omtalade dag.

Jag passade på att stressa lite, inte för att det är ovanligt, med maten och hade vatten i en kastrull kokandes varmt med innehåll. Efter att ha gått i genom inkommen post, fastnade någon i mitt huvud...igen :-) Och jag rycker tag i kastrullen så hårt att stora delar av innehållet kommer flygande. Skålhett vatten är ingen höjdare, tro mig jag vet. Samtidigt förflyttar jag kroppsvikten och flyttar på vänster fot. En bråkdels sekund senare plaskar det skållheta vattnet på golvet där foten varit. Så visst är det något speciellt med denna dag, fredagen den 13 juli 2007.

Av Zkrivaren - 13 juli 2007 20:36

Svensk kvinna
Första träffen: Du får världens bästa oralsex.
Andra träffen: Du får ännu mera av världens bästa oralsex.
Tredje träffen: Du säger att du vill gifta dig med henne och får aldrig oralsex igen.

Norsk kvinna
Första träffen: När du skall hämta henne är hon inte där, eftersom hon gav dig fel adress.
Andra träffen: Ni bestämmer träff på en restaurang, men hon går vilse på vägen till restaurangen. Sedan går hon vilse igen på vägen hem.
Tredje träffen: Hon är med barn, men är inte säker på att det är hennes.

:-)

Två gubbar sitter och pratar.
- Jag vill då inte flyga med SAS.
- Varför inte?
- Det står i tidningarna att de har tappat tio procent av passagerarna!

:-)

En jude och en norrlänning satt i bastun då juden sa:
- Jag ser att du också gjort en omskärelse.
- Omskärelse? sa norrlänningen, i Norrland kallas det för slitage.

:-)

Två äldre damer sitter på en buss och pratar:
- Det luktar bajs, har du gjort på dig?
- Nähä.
- Jooo...
- Igår ja..!


Med den stinkande verklighetsbaserade historien stänger jag humoravdelningen.

Av Zkrivaren - 13 juli 2007 20:35

Håll i dig, det är fredagen den 13:e juli och sommaren, var är den? Namnsdag har åtminstone Joel och Judit. Grattis alla som heter det!

Dagens väder kommer garanterat att släppas...av mig :-)

God förmiddag!

Av Zkrivaren - 13 juli 2007 14:33

Dagens snabba började med fara för livet. Jag skulle cykla från centrum ut på trottoar och ned på gatan, men två bonnläppar var ivägen så jag cyklade lite för långt på trottoaren. Hamnade för första gången vid herrekiperingen när jag skulle korsa gatan, då krånglar kedjan och jag tappar för en sekund kontrollen. Jag är på väg ut mot på gatan när en SAAB 900 kommer i bra fart mot mig. Föraren hinner inte reagera, det gjorde dessbättre jag genom att styra undan.

Lungt och fridfull nyhetsdag, semestrarna är igång och jag är på väg hemåt på hojen, när sirenerna skär genom luften. Jag vänder hojen och cyklar fram till korsningen jag just passerat. Plötsligt dyker ambulansen upp på utryckning. Strategiskt drar jag mig åt centrums stora korsning. Plötsligt hör jag brandförsvarets sirener, då exploderade alla musklerna i kroppen samtidigt. Jag sköt ut som en pil genom korsningen, mot den riktining som brandbilarna kommer ifrån. En skymd 90 grders kurva från deras/mitt håll. Jag ger allt och håller mycket hög fart mot kurvan. Tio meter innan kurvan kastar jag en blick mot parkeringen till vänster. Där står tre personer och ömsom tittar på mig ömsom på brand.

Då förstår jag. Om några sekunder smäller det! Om de får som dom vill. Jag väljer trottoaren och i full fart rundar jag hörnet på herrekiperingen och ett "oohh" hörs, samtidigt passerar första brandbilen min vänstersida med någon meter till godo. Ner från trottoaren bakom bil 2 och nerför en brant slingrig skymd cykelväg under järnvägen och upp på andra sidan utan att växla ner. Men farten blev något lägre i slutet på uppfartsbacken.

På andra sidan korsade jag en lokalgata utan att folk såg mig och kom ner till infartsvägen vid Preem, samtidigt med brandbil 2. Där tvingas jag ställa mig på alla bromsar så dammet rök om det. (Förlåt till dig som tankade just då.) Jag fick inte köra på den vägen utan måste korsa denna livligt trafikerade 70-sträcka till en annan väg. Det försenade mig 40 sekunder. Sedan var det full fart till de sista 50 meterna då kom mjölksyran, men då var jag framme. Utan stoppet, 20 sekunder bakom brandbilarna. Jag kan förstå varför en såg så dum ut när jag plötsligt dök upp på plats, så snabbt.

Hemfärden som var nog så bråttom med blev i lite lugnare tempo på lägre växel, men tjänstecykeln ska bytas ut mot en som är pålitligare och snabbare. Jag borde ha kommit före brandbilarna! Skryt? Nej, fakta!

Av Zkrivaren - 13 juli 2007 14:27

Varningarna duggar likt regnet tätt om denna omtalade dag.

Jag passade på att stressa lite, inte för att det är ovanligt, med maten och hade vatten i en kastrull kokandes varmt med innehåll. Efter att ha gått i genom inkommen post, fastnade någon i mitt huvud...igen Och jag rycker tag i kastrullen så hårt att stora delar av innehållet kommer flygande. Skålhett vatten är ingen höjdare, tro mig jag vet. Samtidigt förflyttar jag kroppsvikten och flyttar på vänster fot. En bråkdels sekund senare plaskar det skållheta vattnet på golvet där foten varit. Så visst är det något speciellt med denna dag, fredagen den 13 juli 2007.

Presentation

Omröstning

TV-avgift skall betalas...
 ...via en avgift som nu
 ....reklam
 ...skatt
 ...skatt och reklam

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
<<< Juli 2007 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards