Direktlänk till inlägg 25 juni 2009

Pensionärerna i fokus...igen

Av Zkrivaren - 25 juni 2009 11:25

Kristdemokraternas ledare: Pensionärerna går före när nya ekonomiska satsningar ska göras. När det finns utrymme för nya skattesänkningar är pensionärerna den grupp som måste prioriteras. Det går före ytterligare jobbskatteavdrag och andra sänkningar av inkomstskatten, skriver Kristdemokraternas ledare Göran Hägglund.


Det låter som tidigt valfläsk, pensionärerna är en stor grupp väljare när valet kommer nästa år. De kan mycket väl påverka hur det blir i regeringsställning, men de har inte glömt alla svikna löften sedan tidigare, som gått ut på att de skall få mera kvar i plånboken.

Redan har de med pengar fått både mer pengar ändå och skatttesänkningar, något som kunde ha kommit pensionärerna till godo först.


Jag menar att pensionärerna står först i tur när nya ekonomiska satsningar ska göras. När det finns ekonomiskt utrymme vill jag gärna gå vidare med ytterligare steg i jobbskatteavdraget. Det kan dock inte göras utan att också pensionärernas skatter följer med nedåt. Jag vill när det ekonomiska läget så tillåter prioritera ytterligare skattesänkningar för pensionärerna, före ytterligare jobbskatteavdrag eller andra inkomstskattesänkningar. Det skriver Hägglund.


Valfläsk eller inte, han är bara en liten del i det stora som styr landet, ett maskineri bestående av politiker med feta löner, och Hägglund är en av dem som har det bra ställt ekonomoiskt och som fått ännu bättre.


Men ett regeringsskifte innebär inte självklart att pensionerna säkras, och höjs mer än 50 kr mån, som äts upp av Salhins skattepolitik.


Oavsett partifärg, är det pensionärerna idag som får ta smällen, de som byggt upp Sverige till vad det är idag.

Det är inte pensionärerna med feta pensioner som har det gott ställt, det är de som har låga och medelhöga pensioner jag menar. Förtids- och sjukpensionärer.


Sjukpensionärerna som tack vare sittande regering och även den föregående, som orsakat mycket onödigt lidande ibland de som fått sjukpension en gång.

Idag får du inte ens vara sjukskriven trots att skäl föreligger, vi har läst om svåra sjukdomar som inte varit skäl för att sjukskriva, enligt Försäkringskassan.

Vi har läst om en kvinna med stora bröst, som hade värk efter en olycka,, FK menade att det var bröstens storlek. För mig låter det som svenska avundsjukan.

Och de långtidssjukskrivna som hamnade på fel sida när ändringar genomfördes lider idag helvetes kval för de vet inte om de får ersättning eller inte.


Tack politiker för att ni gör allt detta för era väljare!


(Källa: DN)


//Zkrivaren

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Zkrivaren - 11 februari 2013 12:40

Hästkött i lasagne, en katastrof och stor nyhet, alla anklagar alla i spåren av hästkött som kanske funnits länge i lasagne, istället för nötkött som ska vara i densamma. Vad ingen talar om är den otroliga leveranskedja från slakt till frysen i ...

Av Zkrivaren - 5 februari 2013 23:24

I Lidköping kan många hålla sig för skratt, men vad skall de göra? Jo, slå en signal för att slå en drill, den senaste (vansinniga) tekniska utvecklingen i mobiltelefonens historia är ett faktum. Står du och väntar på buss eller tåg och blir n...

Av Zkrivaren - 22 januari 2013 20:52

Jordbruksverket tycker att vi äter för mycket kött i Sverige, det är inte bra för miljön, anser de. Därför föreslår Jordbruksverket att en skatt ska läggas på köttet, för att få oss medborgare att äta mindre kött. När tar dessa dumma dörslag slut...

Av Zkrivaren - 22 januari 2013 14:33

Åter är den hatade TV-licensen, numer TV-avgift, blivit aktuell. (Uppdaterat) Nu ska alla som har en dator, surfplatta eller mobil (smartphone) betala avgift. Att INTE inneha TV räcker alltså inte för att komma undan en onödig avgift om tusentals k...

Av Zkrivaren - 11 januari 2013 21:42

Hackare utnyttjar säkerhetsbrist – så skyddar du dig Säkerhetsexperter varnar för användning av datorprogrammet Java. En allvarlig säkerhetsbrist har upptäckts och datoranvändare uppmanas att stänga av funktionen. Så löd inledningen i arti...

Presentation

Omröstning

TV-avgift skall betalas...
 ...via en avgift som nu
 ....reklam
 ...skatt
 ...skatt och reklam

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
<<< Juni 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards