Direktlänk till inlägg 2 oktober 2009

Sverige mår dåligt

Av Zkrivaren - 2 oktober 2009 21:00

Försäkringskassan är en av Sveriges mest utskällda myndigheter.

Handläggningstiderna har drivit förtvivlade människor till socialen och kyrkans soppkök.

Sjukskrivna får se sina läkarintyg rivas av försäkringskassans läkare.

Missnöjet har nu gått så långt att anställda mordhotas och hängs ut på internet.


Detta är Sverige idag, året är 1809 2009, vi har en gröt till regering som kallar sig alliansen.

Alliansen mot de sjuka, mot de svaga, mot de som inte kan göra nåt eller försvara sig.

Verktyget till krigsmaskinen är Försäkringskassan.

Samhället rasar samman utan finanskris, socialen bryter mot lagen och regeringen blundar.

Och det förstår man när man vet hur fett bra politiker har det, i regering som opposition. inte mycket hörs från den sistnämnda vars svaga partiledarinna, tycks ha huvudet under sanden för en tid av ytterligare fem år.

Ärligt talat tror jag inte något parti i oppositionen kommer att förändra det till det bättre i större omfattning för de nu så utsatta sjuka. Erfarenheten visar att det som är lönsamt samhällsekonomiskt, behåller man så mycket det går av.


Dessvärre handlar det inte bara om pengar. Sjukskrivningar anses dessutom i många fall vara onödiga, till och med skadliga. Särskilt när de handlar om psykisk ohälsa eller smärta, och dessa står för 75 procent av alla sjukskrivningar.

- Ingen vetenskaplig studie har kunnat visa att man blir frisk av att stanna hemma. Att dra ner rullgardinen och isolera sig hjälper inte, säger Tommy Elfstrand, försäkringsläkare vid Försäkringskassan.


Och han har delvis rätt, det hjälper inte att sitta hemma bakom en neddragen rullgardin, men det är också allt som han har rätt i, om någon nu gör så.

Ingen vetenskaplig studie har heller visat på att personer med psykisk ohälsa, mår bättre av att pressas mot en avgrund av oro för framtiden, sin familj, boende och försörjning!

Tvärtom har många ovetenskapliga resultat visat motsatsen, något Elfstrand borde lära sig av, ta till sig, men det gör han inte för egentligen är det bara pengarna, kostnaderna, som räknas. Människorna är inget värda idag, speciellt de sjuka!


Jag kan inte se varför inte de skall få fortsätta vara sjukskrivna och få kraftfull hjälp från FK, på ett sätt som är positivt för den enskilde, som samtidigt minskar kostnaderna, och hatet mot FK lägger sig. Och man kommer tillbaka till ett arbete, istället för att lägga över allt på sociala som måste bryta mot lagen och inte betala ut bidrag som de ska enligt lag göra. Detta leder till ännu värre situation för den enskilde, och i slutändan för samhället och landet Sverige.


Gunnar Axén, M, ordförande i socialutskottet, ser bara fördelar med de nya reglerna - i och med att sjuka kommer tillbaka till arbetsmarknaden.

- Vi hjälper de långtidssjuka att bryta isoleringen. Vi satsar ju 17 miljarder på arbetsinriktad rehabilitering, det är faktiskt den största satsningen genom tiderna.

På försäkringskassan har man inga planer på att inleda en charmoffensiv. Fokus ligger i stället på att följa reglerna och att de som blir beviljade ersättningen ska få den i tid.


Till Gunnar Axén måste jag fråga hur han mår? Jag menar med allt korsdrag av vindar och kyliga sådana nu som far in i ena örat genom det innehållslösa huvudet och ut i andra örat.

Något mer illaluktande skitsnack har jag inte hört från nån annan på länge!

Dessa 17 miljarder som satsas på att förnedra era väljare, kan Axén stoppa upp mellan öronen så kanske han kan tänka som en 2-åring i alla fall.

Nu är jag inte politiker för jag anses överkvalificerad eftersom jag kan tänka och känna medlidande, det får inte en politiker göra idag.


Jag kan bara konstatera att Sverige är sjukt, sjukdomen är beslutsfattande politiker och FK, och vaccinet finns ännu inte.


Läs mer i Expressen


//Zkrivaren




 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Zkrivaren - 11 februari 2013 12:40

Hästkött i lasagne, en katastrof och stor nyhet, alla anklagar alla i spåren av hästkött som kanske funnits länge i lasagne, istället för nötkött som ska vara i densamma. Vad ingen talar om är den otroliga leveranskedja från slakt till frysen i ...

Av Zkrivaren - 5 februari 2013 23:24

I Lidköping kan många hålla sig för skratt, men vad skall de göra? Jo, slå en signal för att slå en drill, den senaste (vansinniga) tekniska utvecklingen i mobiltelefonens historia är ett faktum. Står du och väntar på buss eller tåg och blir n...

Av Zkrivaren - 22 januari 2013 20:52

Jordbruksverket tycker att vi äter för mycket kött i Sverige, det är inte bra för miljön, anser de. Därför föreslår Jordbruksverket att en skatt ska läggas på köttet, för att få oss medborgare att äta mindre kött. När tar dessa dumma dörslag slut...

Av Zkrivaren - 22 januari 2013 14:33

Åter är den hatade TV-licensen, numer TV-avgift, blivit aktuell. (Uppdaterat) Nu ska alla som har en dator, surfplatta eller mobil (smartphone) betala avgift. Att INTE inneha TV räcker alltså inte för att komma undan en onödig avgift om tusentals k...

Av Zkrivaren - 11 januari 2013 21:42

Hackare utnyttjar säkerhetsbrist – så skyddar du dig Säkerhetsexperter varnar för användning av datorprogrammet Java. En allvarlig säkerhetsbrist har upptäckts och datoranvändare uppmanas att stänga av funktionen. Så löd inledningen i arti...

Presentation

Omröstning

TV-avgift skall betalas...
 ...via en avgift som nu
 ....reklam
 ...skatt
 ...skatt och reklam

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23
24
25
26 27 28 29 30 31
<<< Oktober 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards