Direktlänk till inlägg 17 juni 2009

Lättare mot fildelare

Av Zkrivaren - 17 juni 2009 11:16

Man tog sitt förnuft tillfånga i Storbritannien efter att ha hotat fildelare med mycket tuffa åtgärder.
Det blir ingen avstängning av fildelare i Storbritannien – i alla fall inte just nu. I dag presenterade kommunikationsminister Stephen Carter en rad förslag för att stoppa olaglig fildelning. Ett system med varningsbrev införs istället, men om det inte funkar hotar ännu hårdare tag med filtrering av internet och blockering av vissa sajter.

Det är omfattande paket om den brittiska telekommarknaden som Labourregeringen idag presenterade. I rapporten finns förslag om allt från att ersätta dagens analog radio med digital teknik till att samtliga britter ska ha tillgång till bredband 2012.

Men det är förslagen kring fildelning och hur olaglig upp- och nedladdning av upphovsrättsskyddat material ska stoppas som på många håll stått i fokus.

Storbritannien verkar även följa Sverige med en variant av Ipredlagen.
Enligt den brittiska regeringen kommer det att avskräcka de flesta från att fildela. "Det finns bevis för att de flesta slutar att olagligen fildela om de får en varning från operatören", skriver man i rapporten Digital Britain.

http://www.svd.se/nyheter/utrikes/artikel_3074855.svd

Var finns tjänsterna?
Antipiratbyråns Henrik Pontén föreslår att man ska använda lagliga tjänster för nedladdningar. Problemet är att sådana tjänster för att ladda ner film och tv-serier i stort sett saknas i Sverige. Så vilka tjänster pratar Pontén om, undrar piratpartisten Magnus Nordlander.
Just detta har jag varit inne på i tidigare inlägg, här finns det utrymme för många att satsa på en laglig nedladdningssajt, men ingen tycks vilja ha det lagligt, därför finns inte detta. Inte ens anitpiratbyrån tycks vilja ha laglig nedladdning, eller så är deras jurist väldigt dåligt insatt.

http://www.svd.se/opinion/brannpunkt/artikel_3072227.svd

Telenor inför rätta
I Norge hettar det till rejält efter att norska Telenor tagit strid i fighten om internet och fildelning.
Skiv- och fiilmbolagen vill att Telenor stoppar The Pirate Bay för att försvåra den illegala trafiken, något som inte Telenor gör, de vill inte gå in och styra sina kunder.

I februari skickade skivbolagens intresseorganisation Ifpi ett brev till Telenor med krav på att företaget spärrar fildelningssajter som The Pirate Bay och därmed gör det omöjligt för deras kunder att surfa in på populära bittorrent-sajter. De fick ett nej till svar.

Men nu har flera skiv- och filmbolag beslutat att ta ärendet vidare. Enligt norska VG har flera företag dragit Telenor inför domstol med kravet är att Telenor ska spärra bland annat The Pirate Bay och därmed hjälpa till att stoppa olaglig fildelning.

– Vi vill att problemställningen ska utredas. Vi vill inte censurera nätet, men vi vill ha en möjlighet att tjäna pengar på det vi gör, säger Sveinung Golimo på företaget Filmkameratene till VG Nett.

http://www.svd.se/nyheter/utrikes/artikel_3073877.svd


//Zkrivaren

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Zkrivaren - 11 februari 2013 12:40

Hästkött i lasagne, en katastrof och stor nyhet, alla anklagar alla i spåren av hästkött som kanske funnits länge i lasagne, istället för nötkött som ska vara i densamma. Vad ingen talar om är den otroliga leveranskedja från slakt till frysen i ...

Av Zkrivaren - 5 februari 2013 23:24

I Lidköping kan många hålla sig för skratt, men vad skall de göra? Jo, slå en signal för att slå en drill, den senaste (vansinniga) tekniska utvecklingen i mobiltelefonens historia är ett faktum. Står du och väntar på buss eller tåg och blir n...

Av Zkrivaren - 22 januari 2013 20:52

Jordbruksverket tycker att vi äter för mycket kött i Sverige, det är inte bra för miljön, anser de. Därför föreslår Jordbruksverket att en skatt ska läggas på köttet, för att få oss medborgare att äta mindre kött. När tar dessa dumma dörslag slut...

Av Zkrivaren - 22 januari 2013 14:33

Åter är den hatade TV-licensen, numer TV-avgift, blivit aktuell. (Uppdaterat) Nu ska alla som har en dator, surfplatta eller mobil (smartphone) betala avgift. Att INTE inneha TV räcker alltså inte för att komma undan en onödig avgift om tusentals k...

Av Zkrivaren - 11 januari 2013 21:42

Hackare utnyttjar säkerhetsbrist – så skyddar du dig Säkerhetsexperter varnar för användning av datorprogrammet Java. En allvarlig säkerhetsbrist har upptäckts och datoranvändare uppmanas att stänga av funktionen. Så löd inledningen i arti...

Presentation

Omröstning

TV-avgift skall betalas...
 ...via en avgift som nu
 ....reklam
 ...skatt
 ...skatt och reklam

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
<<< Juni 2009 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Zkrivaren med Blogkeen
Följ Zkrivaren med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se