Alla inlägg den 27 februari 2008

Av Zkrivaren - 27 februari 2008 22:33

Klockan har blivit sen blåsig kväll och det är dags för en zkrivare att lägga sig i sängen och sova, kanske drömma om en zkriverska som snart skall sätta sig ner och få till några rader i denna blogg. Kanske före mig imorgon?


Lev väl! 

Av Zkrivaren - 27 februari 2008 18:54

Ut  kom snyggingen med vagnen då kom gubben och tvärnitade framför snyggingen, som brakade in i bilen med kundvagn och ungar. Hon sa saker som inte kan omnämnas här, kanske var det främmande språk, som jag inte riktigt förstod. Föraren flyttade bilen och ställde sig snällt ivägen för alla andra gående och fordon på denna stora parkering.

På vägen hem måste man så klart in till sin ”favvobutik” och handla fikabrödet och tro f-n att jag hinner inte ens ur bilen förrän långsamme föraren kommer och parkerar på spärrområdet på trottoaren:

-Och var lärde du dig parkera? I en skämtbutik?, frågade jag.

Snubben fattade inget, han gick. Sonen däremot hade ett välutvecklat hjärnkontor och hajade poängen direkt. Han tittade på mig och sprang efter farsan sen. Vid närmare eftertanke inte kan en sådan skärpt kis ha en sådan korkad farsa?


Tänk vad det händer saker på parkeringarna i Sverige.
Av Zkrivaren - 27 februari 2008 18:17

Vad vi alla tycker om blåsten, ska jag inte skriva, men med stort tungt lass på cykelns pakethållare och med en rejäl sidovind när jag minst anade den. Plötsligt blev det svårt att hålla balansen, men det gick.


Nedför backen, genom den trånga passagen i skolan ut mot den korsande cykelbanan, där två tjejer kommer från vänster så jag bromsar inte. De väljer istället att ta genvägen i gräset. De lärde sig snabbt att det ska man inte göra i regn. Den första lyckades stanna. Det gjorde i och för sig den andra också, efter ett snyggt fall i leran. Hon hade fallit för zkrivaren.

Av Zkrivaren - 27 februari 2008 16:13

Vad trött man blir av vädret, sitter nästan och nickar till.

Det blåser så hårt att jag lyfter när jag sitter på cykeln och trampar. Vägen är rak, men att lyfta, är att ta i. Å andra sidan, hur långt kan jag komma? Jag stiger upp till 100 meter ungefär och inte behöver jag trampa heller.


Plötsligt är jag över Vetlanda och ställer in min riktning mot Mariestad, för där finns det kex. Ja, Mariekex, görs väl där? Hmm, kanske bättre att landa i Göteborg, där finns det mysiga personer och ytterst trevliga damer. Och sådana är jag inte bortskämd med Å andra sidan har jag släkten utanför Borås, men då blir det finlir att landa, vill inte hamna hos ett x, för då blir jag garanterat bjuden på fika och bulla. Det vill säga flygande kaffekopp och djupfrysta kanelbullar!

Nämen titta där, en goding jag träffade för en tid sedan, hon har det gott numer, hon slapp ju mig. :-)


En tanke slår mig här uppe i kylan, hur i helskotta tar jag mig tillbaka? Svårt i motvind. Då ringer mobilen och jag svarar i den, yrvaken.

Av Zkrivaren - 27 februari 2008 13:02

Jag sitter och korrekturläser och tiden far iväg. Jag märker inte tiden, men det gör ögonen, som är fyrkantiga fyllda med text huller om buller.

Det är nu som jag undrar vad jag håller på med. Datorn i all ära, men det finns annat, fast inte lika roligt. 

Av Zkrivaren - 27 februari 2008 10:39

Det var en liten pojke som behövde 100 kronor och han bad till Gud i två veckor för att få hundralappen, men inget hände.
Då bestämde han sig för att skriva ett brev till Gud för att efterfråga hundralappen. När postverket skulle sortera pojkens brev som var adresserat till ’Gud, Sverige’ bestämde de för att leverera det till statsminister Göran Persson.
Statsministern blev imponerad, rörd och underhållen av pojkens brev. Han sa åt sin sekreterare att skicka en tjugolapp till pojken. Statsministern tyckte att det borde vara mycket pengar för den lille pojken.
Pojken blev glad över att få pengar från Gud, så han satte sig ner för att skriva ett tackbrev som löd:
- Kära Gud, tack för att du skickade pengarna till mig. Emellertid så märkte jag att du av någon anledning sände det via Stockholm, och som vanligt så drog de djävlarna av 80%!

Av Zkrivaren - 27 februari 2008 10:08

Jag har en efterlysning till dig besökare, en personlig sådanså läs noga. Jag söker efter en riktig skarping, vass som få, duktig som färre, på att skriva. Hon skulle skriva här idag, denna nya partner, Zkriverskan. Om du ser henne, säg åt henne komma hit då.

Zkriverskan har just givit sig till känna, nu skall hon få skriva också, håll ögonen öppna för hennes texter!

Av Zkrivaren - 27 februari 2008 09:58

Och idag är det repris på vädret igen liksom det har varit en lång tid nu, kanske dagens namnsdagsbarn tillika svt:s väderman Lage (Larsson), kan ge oss en väderprognos fylld med sol och värme, utan blåst inom kort?


Oavsett det skall alla Lage ha en trevlig namnsdag idag. Grattis!

Presentation

Omröstning

TV-avgift skall betalas...
 ...via en avgift som nu
 ....reklam
 ...skatt
 ...skatt och reklam

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29
<<< Februari 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards