Alla inlägg den 24 juli 2009

Av Zkrivaren - 24 juli 2009 22:46

Jag sitter och minns hur det var innan pc, internet och mobil fanns, vad allt var klumpigt då. Snigelposten, som ordinarie post kallas idag,l tog sin tid med underbetalda brevbärare som kom slitandes med den till oss. Fast jag har även haft snygga kvinnliga dito också.


Nu skickas det e-post, sms, mms och kontakter via hemsidor sker ofta. Brevbäraren har det ändå inte lugnt, nu är man orolig för jobbet, när allt minskar i brevskörden.

Jag sitter med kontantkort i min mobil, ett kontankort jag samlat på mig en summa pengar på. Nu har jag kommit på ett sätt att de ska göra en liten nytta i alla fall.

Jag skänker 50 kr då och då till Cancerfonden via sms. Jag skriver "Besegra" och skickar det till 72900, sekunderna efter får jag ett svar också. Känns bra att kunna göra det via ett enkelt sms. Det finns andra sätt också, så du som kan och vill, skänk en slant du med.


http://www.cancerfonden.se/sv/Stod-oss/Olika-satt-att-ge/Ge-en-gava/Ge-direkt-via-SMS/


Lev väl!


//Zkrivaren

Av Zkrivaren - 24 juli 2009 22:21

En och annan stämning har inlämnats och dom har fallit mot männen bakom Pirate Bay, men nu stämmer presstalesmannen Peter Sunde företrädare för den holländska upphovrättsorganisationen Brein.


Fildelningssajten är just nu indragen i en holländsk rättsprocess. Den lokala upphovsrättsorganisationen Brein har stämt The Pirate Bay och vill att åtkomsten till den stoppas i Holland. 


Nu blir det tvärtom också, båda parterna blir på båda sidor i domstolarna.

Striden går vidare.


http://sydsvenskan.se/kultur-och-nojen/article519752/Pirate-Bay-stammer-hollandska-Brein.html


//Zkrivaren

Av Zkrivaren - 24 juli 2009 22:04

Nu reagerar en pensionär på att han inte ska få köra buss. han har kört sådan och sedan tio år kör han skolbuss i Småland.


Men tar man in att åldern faktiskt tar ut sin rätt och ju äldre man blir påverkas körningen, och en buss är ett stort och svårhanterligt fordon som har passagerare ombord, vuxna och/eller barn.


http://www.ostran.se/nyheter/emmaboda/pensionaeren_lars_olof_slaar_tillbaka/%28comment%29/view#view


//Zkrivaren

Av Zkrivaren - 24 juli 2009 11:09

Idag skall vi vara miljömedvetna och ta bilen cykla istället för att släppa ut avgaser från bilen. Men cykla inte längre än du orkar, i alla fall inte i Östergötland.


Att kanske cykla långt i en riktning och ta med cykeln på tåget hem , går inte. Östgötatrafiken nobbar direkt. Inte ens ett avdelat cykelutrymme längst bak inkl betalande ståplats imponerar på dem.

Samtidigt som kommunerna satsar på cykelbanor, och vill få bort bilarna från city, arbetar alltså Östgötatrafiken mot motsatt mål.



http://www.nt.se/nyheter/artikel.aspx?articleid=5414103


//Zkrivaren

Av Zkrivaren - 24 juli 2009 11:01

Kan du tänka dig flyga i ett flygplan i 30 minuter stående?

Flygbolaget Ryanair funderar allvarligt på att införa detta på sina kortare turer, uppger SvD idag.

Genom att plocka bort 30 befintliga sköna sittplatser och bagageutrymme, kan 60 ståplatser komma till, har man räknat ut. Och detta ska vara klart om tre år.


Men planerna har redan stött på patrull. Luftfartsmyndigheterna är tveksamma till Ryanairs planer och menar att ståplatser inte är att rekommendera av säkerhetsmässiga skäl.


Detta skrämmer inte Ryanair, som på fullt allvar tror på idén, jag personligen väljer ett bolag i vars plan jag får sitta och flyga, även på kortare turer, annars går det bra med andra resmedel.


http://www.svd.se/resor/nyheter/artikel_3246539.svd


//Zkrivaren

Presentation

Omröstning

TV-avgift skall betalas...
 ...via en avgift som nu
 ....reklam
 ...skatt
 ...skatt och reklam

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
<<< Juli 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards