Alla inlägg den 15 juni 2007

Av Zkrivaren - 15 juni 2007 20:54

ag fick höra att Vätterrundan startar idag. Det påminner mig om en annan tävling på rullskidor för runt tio år sedan i Sörmland, på vilken jag var sjukvårdare. Tillsammans med ansvarig sjukvårdschef tillika ambulanssjukvårdare, åkte vi runt på banan och konstaterade var problemen fanns.

Jag och en person till placerades utmed en gång- och cykelbana som gick i naturskönt område i en 180 graders kurva som började svagt, blev lite tvär för att rätas ut innan det kom en tvär vänsterkurva följt av en uppfartsbacke. Innan bara nerför, så fart hade de. Här hade det tidigare varit olycksdrabbat.

Ambulanssjukvårdaren stod på ett annat ställe och en buss med plats för 4 liggande patienter och utrustning som var i klass med ambulansen stod vid starten med en persons bemanning.

Precis som idag hade det regnat lite och lätt regn kom innan starten och vi var alla oförberedda på den verklighet som mötte oss. På de utsatta platserna inträffade inte en enda olycka, men på en oväntad plats hade regnet gjord vägen såphal på ny asfalt. Här kom skidåkarna i hög fart i nedförsbacke och tvär 90 graders vänstersväng tätt följd av en likadan högersväng. Folk åkte omkull och de andra sjukvårdarna sprang som galningar. Ett tag såg det ut som om myrorna byggde bo med alla skidor i en trasslig hög.

Där jag stod var det lungt i dagarna två som tävlingen höllt på i. Nåja, högklassig mat blev man sedan bjuden på på ortens restaurang, som numer har vuxit till sig rejält. Så allt var inte negativt. Idag kan jag minnas det som en kul händelse.

Av Zkrivaren - 15 juni 2007 13:52

Blogg zackes : Zackes funderingar, Vilken replik är din favorit? Att ragga damer kan vara kul åtminstone vad det gäller de olika raggningsreplikerna. Här följer några roliga raggnngsrepliker, så håll till godo:

Är det varmt här eller är det bara du som är het?
Ursäkta att jag stirrar, men jag älskar utsikten. (Har jag själv kört med, lyckat resultat!)
Jag visste inte att änglar kunde flyga så här lågt
Simma kan jag, men i dina ögon drunknar jag.
Om skönhet var vatten skulle du vara en ocean.

Presentation

Omröstning

TV-avgift skall betalas...
 ...via en avgift som nu
 ....reklam
 ...skatt
 ...skatt och reklam

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6
7
8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18
19 20 21
22
23 24
25 26 27 28 29 30
<<< Juni 2007 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards