Senaste inläggen

Av Zkrivaren - 29 augusti 2009 23:21

Posten skall ta bort 527 brevlådor i Stockholm med start i september, vilket innebär en försämring för kunderna.

Posten å sin sida framhäver gärna miljön som anledning till minskningen, men det är bara delvis rätt, för de sparar massor av pengar också på att slippa en massa brevlådor att tömma, oavsett mängden på försändelser.


De gamla brevlådorna ska bytas ut mot en ny modell som är större, lättare att underhålla och mer inbrottssäkra. En annan förändring är att brevlådorna kommer att tömmas tidigare. Ordinarie tömningstid blir klockan 18.00 för brevlådor och 19.00 hos postombuden. För den som behöver posta senare än så gäller sistaminuten-tiden 20.00 på postterminalerna.
– Vi har en deadline för våra flyg, och genom att brevlådorna töms tidigare kan fler försändelser transporteras med tåg, vilket är bättre för miljön, säger Peter Brännström.


Snart transporteras posten med brevbärare, tränade för långfärdscykling, runt om i landet, för miljöns skull. Då har de garanterat jobben kvar och nyanställningar lär behövas.


http://www.dn.se/sthlm/over-500-brevlador-forsvinner-i-staden-1.941457


Jag har en bit till sängen, och sömnen.


Lev väl!


//Zkrivaren

ANNONS
Av Zkrivaren - 29 augusti 2009 13:40

Moderaterna förklarar väljarna krig.

De väljer hellre att folk förlotrar sina jobb, denna gång i sjukvården, än att höja skatten. Tvärtom ska skatten sänkas, men påfyllnad sker inte i dubbel bemärkelse.

Dels måste man ta pengar någonstans ifrån för att fylla upp för skattebortfall, dels förlorar massor av väljare sina jobb och staten, ytterst regeringen, förlorar skatteintäkter!

Det finns bara en sak kvar för regeringen att göra, avgå!


Frågar man väljarna, väljer dessa istället sjukvården och höjd skatt. Kloka äro väljarna, därför blir de inte politiker.


Effektivitet skyller moderaterna på, de som inte ens är effektiva själva utom med ord och slösa iväg pengar. Skrämmande!


http://www.aftonbladet.se/nyheter/article5710884.ab


//Zkrivaren

ANNONS
Av Zkrivaren - 28 augusti 2009 23:23

Nu börjar det svina ner lite varstans. Folk är inte speciellt renliga av sig och de kastar skiten runt sig i brist på papperskorgar.

Svininfluensan skrämmer alla experter, samtidigt tar folk det lugnare.

Och vildsvinen slår rekor.


Ett jättevildsvin sköts utanför Åtvidaberg, natten till fredagen. det vägde över 200 kilo! Det är dubbelt så mycket som övriga vildsvin i trakten.


http://www.barometern.se/nyheter/TT_inrikes/jagare-skot-jattevildsvin%281494367%29.gm


Lev väl!


//Zkrivaren

Av Zkrivaren - 28 augusti 2009 19:34

Åter igen har det så kallade rättssamhället i Sverige vidsat vad man kan, eller snarare brist på sitt kunnande. Och åter igen är det hovrätten som gör det.


En man från Emmaboda kommun, stod inför tinget för 32:a gången och dömdes till ett fängelsestraff på låga 10 månader för stöld, grov stöld, olovlig körning, narkotikabrott och för två fall av rattfylleri.


Mannen överklagade och fick straffet omvandlat i hovrätten. Han ska nu sammantaget vistas på behandlingshem och "halvvägshus" i åtta månader, samt därefter fortsätta sin behandling i öppenvård under ytterligare fyra månader i socialtjänstens regi.

Detta efter att han meddelat sig villig att underkasta sig behandlingen.

http://www.ostran.se/nyheter/emmaboda/slipper_faengelsestraff2


//Zkrivaren

Av Zkrivaren - 28 augusti 2009 10:05

Ska två av Stockholms stoltheter tvingas sluta på grund av dålig ekonomi?

För det är just den dåliga ekonomin som innebär att Djurgården sluta med fotboll inom en begränsad framtid. Men DIF är inte ensamma, bl a Linköping LFC har ekonomiska problem och stora skulder, vilket stod att läsa i gårdagens Sportexpressen.


Värst blödande är AIK med ett underskott över 2 miljoner kronor, därefter DIF med 1,9 miljoner. Och bäst med mest pengar på plussidan är Sunnanå med 277 000 kr i kassan. 


Livets glada dagar för Stockholmslagen AIK och DIF är över. I DIF:s fall är det publikintäkterna som är ett avbräck, men så spelar laget sina hemma matcher på en arena utanför Stockholm, vilket inte gynnar publikmässigt, som det gjorde på Hjorthagens IP en gång i tiden. Kanske är det klubbens sista år,  och hur det blir med AIK står skrivet i stjärnorna, kanske är deras damfotboll också snart ett minne för oss stockholmare, oavsett lagtillhörighet.


Klubbarna ligger inte heller bra till i tabellen, så att eventuella nya sponsorer skall titta lite extra på dem när pengar för sponsring skall ut.

För Djurgårdens damer är det en föga smickrande sjätte plats i tabellen, långt från den mästartitel de tog under nuvarande förbundskaptenen Thomas Dennerbys ledning.

AIK har hamnat på åttonde plats, hela nio poäng bakom DIF och sex före Hammarby, som dock har ett hyfsat säkert läge, fem poäng före tian.

HIF har dock ett resultat från 2008 som visar ett litet plus på 58 000 kronor.


På måndag skall Svenska fotbollsförbundets elitserienämnd sammanträda. De kollar hur ekonomin ser ut för klubbarna, och ger därefter ett klartecken för de klubbar som anses kunna klara ekonomin under 2010, hör två av tre stockholmsklubbar till dem som spelar nästa år?


//Zkrivaren

Av Zkrivaren - 27 augusti 2009 23:34

Sametinget som härskar i norr, har äntligen efter lite jobb funnit och valt till ny ledare i Sametinget, den försata kvinnan på den posten.


Själv har jag blivit degraderad av allt att döma efter att ha hjälpt just en kvinna under en vecka av svår tid, har hon inte ens svarat på varken sms eller mejl, tackat för hjälpen eller så, och jag börjar tolka det som jag för henne bara är ett minne, ett kanske obehagligt sådant?


Lev väl!


//Zkrivaen

Av Zkrivaren - 27 augusti 2009 11:17

Slaget om The Pirate Bay går vidare. Alla intressenter och myndigheter slåss för sin sak, och GGF Global Gaming Factory, har nu råkat in i nya svårigheter som riskerar hela köpet.


GGF har inte kunnat visat upp något som styrker att det finns investerare och detta har Aktietorget reagerat på.

- Det är uppenbart att bolaget inte har förmågan att vara listat på Aktietorget, säger Peter Gönczi, vice vd på Aktietorget, till TT.


Nu har dessutom flera investerare hoppat av GGF, vilket naturligtvis försvårar uppköpet av Pirate Bay, kanske det inte ens blir av.

Avhoppet motiveras med den turbulens som media åstadkommit under den senaste tiden.


Haltande styrelse, vd och huvudägare med stora privatekonomiska problem, oklart med nya ledamöter och finansiärer. Med mindre än ett dygn kvar till Global Gaming Factory X:s extra stämma är frågetecknen många.

Idag är det dags, hur det går vet vi snart.


http://www.dn.se/ekonomi/ggf-investerare-har-hoppat-av-1.939424

http://di.se/Nyheter/?page=/Avdelningar/Artikel.aspx%3FArticleID%3D2009/08/26/349852%26sectionid%3DDinapengar%26o%3Dexpressen


//Zkrivaren
Av Zkrivaren - 26 augusti 2009 23:01

Sverige betalar ofattbara 1,5 miljarder kronor på ett otestad vaccin mot en sjukdom vi vet väldigt lite om, eller om det ens blir vad man tror. Bara det får mig att fundera länge och väl.

Att jag sedan får veta att det blir miljoner doser över till ett värde av cirka 325 miljoner kronor som bara kastas bort, får mig inte bara att blekna, jag blir ilsk också. Det är slöseri med pengar!

Det värsta är OM det inte blir nåt över, så har Sverige beställt för lite vaccin!

Enligt SCB är vi drygt 9.200.000 invånare, som var och en ska ha två doser.. Det blir en bit över 18 miljoner och hundratusentals får inte ens vaccin. Så bra planeras det. Risken att det blir så är dock liten, tror man från ansvarigt håll.Smittskyddsinstitutet har gjort beräkningar på spridningen av Svininfluensan genom att studera andra länder, och följderna där. I Australien har 132 människor avlidit, och i N. Zeeland 16 personer. Austrlien är större och NZ mindre än Sverige, och med en höftliknande gissning till beräkning är att 70-90 svenskar avlider.


Kan ta hand om de sjuka

Just nu kan vi ta hand om alla som insjuknar säger socialstyrelsen till media.

Det finns thorax-enheter i Lund, Linköping, Göteborg, Uppsala och Umeå som genomför ECMO-behandling för enstaka patienter, förutom avdelningen på Karolinska universitetssjukhuset i Solna. Därför tror Socialstyrelsen att Sverige kommer att klara av att ta hand om alla EMCO-patienter.


Men det finns också en stor reserv, gammal dock och många ur sjukvården sätts på prov när de gamla respiratorerna från 1980-talet kan tas fram och användas ute i landtingen.

Det är 300 stycken som kan tas fram, inte digitaliserade, men väl fungerande.

-Det stämmer att de är relativt gamla och omoderna så till vidare att de inte är digitaliserade. Men vi har bedömt att det finns kompetens att använda de här inom vården, säger Johan Holst på Socialstyrelsen.


Värre med lungsvikt

Sverige har bara fyra platser för personer som behöver en konstgjord lunga. Det är nu fullt men antalet platser kommer att utökas.

Karolinska Universitet sjukhuset i Solna kommer nu att fördubbla antalet platser och har sedan möjlighet att omprioritera för att få in flera platser. Detta innebär att planerade operationer skjuts på framtiden, uppger TV 4.


 Lev väl!


//Zkrivaren


http://nyhetskanalen.se/1.1163658/2009/08/26/vaccin_for_325_miljoner_kastas


http://nyhetskanalen.se/1.1163522/2009/08/26/sa_manga_kan_do_av_influensan_i_sverige


http://nyhetskanalen.se/1.1163097/2009/08/26/respiratorer_fran_80_talet_plockas_fram_vid_pandemi


http://tv4play.se/nyheter/nyhetskanalen?videoId=1.1163817&renderingdepartment=2.40195


http://www.expressen.se/halsa/1.1684524/300-000-blir-utan-vaccin


http://www.svd.se/nyheter/inrikes/artikel_3414857.svd

Presentation

Omröstning

TV-avgift skall betalas...
 ...via en avgift som nu
 ....reklam
 ...skatt
 ...skatt och reklam

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
<<< Februari 2013
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Zkrivaren med Blogkeen
Följ Zkrivaren med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se