Direktlänk till inlägg 5 januari 2010

Vem vill ha varg?

Av Zkrivaren - 5 januari 2010 15:53

Vargjakten har kostat många djur livet, flera i onödan, när 12.000 oerfarna jägare, blodtörstigt ger sig ut för att skjuta den ofantliga mängden vargar, under 30 stycken.


Det tog inte lång tid innan de skjutit ihjäl försvarlösa vargar, hela kvoten med moms då flera vargaer skadeskjutits av dessa oerfarna skjutgalna människor, som de uppfattas.


Och nog är det lite väl många med 12 000 på några vargar, alla oerfarna, men blodtörstiga.


Vargar ska skjutas för att hålla nere stammen på cirka 200 djur i Sverige och ta bort genetiskt sjuka djur.

Det är löjligt att påstå att 200 djur är fullt tillräckligt i hela Sverige, inte bara i de nu skjutgalna länen.

Och hur vet man att den varg man skjuter är genetisk sjuk? Frågar jägaren först? Kanske ber vargen stå still inför nådanskottet?


Vargen är upptagen på "röda listan" över utrotningshotande djur.


Jägarna slår tillbaka med att det är storstadsborna som vet bäst. Skitsnack, säger jag, icke boende i storstan, som träffat på vilda djur i skogen under många år, från björn via älg och vildsvin till harar.


Vi behöver vår vargstam och vargen var före människan!

Stängsel finns för djuren man har, men även vaktdjur kan vara ett alternativ. Dock ska alla ha klart för sig att som djurägare, t.e.x får, är det en ekonomisk skada denne lider när vargen är framme och dödar.Även oro att komma ut på morgonen, eller hem på kvällen, för att vargen varit framme. En oro som kan vara påfrestande. men varför "servera maten" till vargen ute? Speciellt vintertid?

Precis som renägare när renarna blir påkörda av tågen. Ska man då börja jaga tågförare för att skjuta ihjäl dem?


Jag ser liknelser med jakten på såväl björn som älg, där björnen klarat sig bäst än så länge. Får vissa lobbister sin vilja igenom och svaga politiker som sitter i regeringen lyder, har vi inga vilda djur kvar om 50 år.

Vad händer då? Jakten på sjuka människor börjar. Nej, det är inte Försäkringskassan som kommer, det är skjutgalna personer som vill ha en frisk population, kanske en vit ras?


Oavsett vad man tycker och tänker, har jakten påverkat och kommer att påverka. Nu är jakten över, ska vi jaga jägarna nu? För enligt uppgifter är de inte populära idag.


//Zkrivaren

 
ANNONS
 
Ingen bild

Daniel

4 januari 2011 18:12

Woow äntligen någon som fattar !

Bor i Dalarna där jägarna är precis så här, blodtörstiga och galna, dom sprider dåliga rykten som andra djur bär orsaken för mm.

Skaffa bättre staket till dina lamm/får eller vad du nu kan ha, en varg är ett väldigt smart och intiligent djur den kommer inte ge sig på ditt boskap om du har vett att skydda det !
Desamma med dina hundar, om du är rädd om dom när du är ute i skogen fins det halsband som ger vargen en stött när den biter hunden, den kommer INTE göra det igen som sagt smarta djur !

Alla jägare är dock inte så här.. en vänn till mig sa "förstår inte deras beroende av detta, det djur i skogen som orsakar messt olycker är trotts allt älgen !".

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Zkrivaren - 11 februari 2013 12:40

Hästkött i lasagne, en katastrof och stor nyhet, alla anklagar alla i spåren av hästkött som kanske funnits länge i lasagne, istället för nötkött som ska vara i densamma. Vad ingen talar om är den otroliga leveranskedja från slakt till frysen i ...

Av Zkrivaren - 5 februari 2013 23:24

I Lidköping kan många hålla sig för skratt, men vad skall de göra? Jo, slå en signal för att slå en drill, den senaste (vansinniga) tekniska utvecklingen i mobiltelefonens historia är ett faktum. Står du och väntar på buss eller tåg och blir n...

Av Zkrivaren - 22 januari 2013 20:52

Jordbruksverket tycker att vi äter för mycket kött i Sverige, det är inte bra för miljön, anser de. Därför föreslår Jordbruksverket att en skatt ska läggas på köttet, för att få oss medborgare att äta mindre kött. När tar dessa dumma dörslag slut...

Av Zkrivaren - 22 januari 2013 14:33

Åter är den hatade TV-licensen, numer TV-avgift, blivit aktuell. (Uppdaterat) Nu ska alla som har en dator, surfplatta eller mobil (smartphone) betala avgift. Att INTE inneha TV räcker alltså inte för att komma undan en onödig avgift om tusentals k...

Av Zkrivaren - 11 januari 2013 21:42

Hackare utnyttjar säkerhetsbrist – så skyddar du dig Säkerhetsexperter varnar för användning av datorprogrammet Java. En allvarlig säkerhetsbrist har upptäckts och datoranvändare uppmanas att stänga av funktionen. Så löd inledningen i arti...

Presentation

Omröstning

TV-avgift skall betalas...
 ...via en avgift som nu
 ....reklam
 ...skatt
 ...skatt och reklam

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Zkrivaren med Blogkeen
Följ Zkrivaren med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se