Direktlänk till inlägg 15 september 2009

Barn är inte framtiden - de är skolans slagpåse

Av Zkrivaren - 15 september 2009 09:39

Det händer att jag blir irriterad, till och med förbannad, och nu är jag inom nämnda områden.


Autism och ahdh är var och en för sig väldig jobbiga sjukdomar, inte bara för den som drabbas utan även för anhöriga och vänner. Att då ha båda sjukdomarna i en kropp är ett helvete för alla!


13-årige Fredrik har denna dubbeldiagnos, som det så fint heter.

Hans inledning i skolan blev en mardröm, på grund av hans dubbeldiagnos blev han utsatt för mobbing i

Solbergaskolan i södra Stockholm, där han också varit inblandad i slagsmål.

Detta är ingen skolmiljö för ett barn. Ändå gjorde slkolledningen ingenting för att minska problemen, hjälpa Fredrik.


Skolinspektionen tittade på ärendet och kritiserade Solbergaskolan och dess rektor Ann-Katrin Averstedt, detta var ingen miljö för Fredrik! Men några konkreta åtgärder vidtogs inte från skolan, trots kritiken från skolinspektionen mot skola och politiker.


Efter mer kritik erbjöds en plats på Sankt Örjans resursskola, där Fredrik kom att trivas mycket bra och göra framsteg. Detta blev uppenbart för mycket för Solbergaskolans rektor Ann-Katrin Averstedt, som i vintras sa upp avtalet med målet att tvinga Fredrik tillbaka till Solberga skolan igen, mot Fredriks vilja och bästa!


Ingen utvärdering om grabbens behov förelåg beslutet, vilket nu Skolinspektionen åter kritiserar skolan för. 


Vem ger Solbergaskolans rektor Ann-Katrin Averstedt, rätten att leka med ett barns hälsa? Vem eller vad ger henne rätt att skada ett barn? Vem eller vad ger skolan och ansvariga politiker rätt att använda barn som slagpåsar?


- Alla elever har skolplikt och rätt till utbildning. Om de hålls hemma av sina vårdnadshavare är det väldigt allvarligt, säger Jonas Höglund, verksamhetssekreterare på Stockholms stads grundskoleavdelning, till DN.se.

Det stämmer att alla har rätt till utbildning, men under vilka förhållanden skall denna utbildning ske?

Ska utbildningen ske med målsättningen att ett barn, som politikerna säger är vår framtid, mår dåligt och blir bara sämre?

Idag är grabben sjukskriven av läkare, han mår oerhört pyton och detta är orsakat av Solbergaskolans rektor Ann-Katrin Averstedt, som inte har någon som helst empati eller förståelse för Fs sjukdomsdiagnos eller stödbehov! Hade människan haft något av detta hade grabben fått gå kvar i den skola han bäst trivdes i.


Nu riskerar föräldrarna böter om inte Fredrik kommer tillbaka, men ha är för fan sjukskriven, inte skick att gå till skolan på grund av usel hälsa!!!

Vad håller man på med från ansvarigt håll? Personligen tycker jag det liknar grov misshandel av barn!


Skolinspektionen väljer nu att avsluta ärendet då de inte har befogenhet att tvinga fram beslut.

- Vad är det för mening att anmäla om de inte har några befogenheter att göra någonting? Hur rätt man än har och hur rätt alla andra tycker att man har så känns det som att man inte har några rättigheter.


http://www.dn.se/sthlm/solbergaskolan-ann-katrin-averstedt-skolinspektionen-1.951937


//Zkrivaren






 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Zkrivaren - 11 februari 2013 12:40

Hästkött i lasagne, en katastrof och stor nyhet, alla anklagar alla i spåren av hästkött som kanske funnits länge i lasagne, istället för nötkött som ska vara i densamma. Vad ingen talar om är den otroliga leveranskedja från slakt till frysen i ...

Av Zkrivaren - 5 februari 2013 23:24

I Lidköping kan många hålla sig för skratt, men vad skall de göra? Jo, slå en signal för att slå en drill, den senaste (vansinniga) tekniska utvecklingen i mobiltelefonens historia är ett faktum. Står du och väntar på buss eller tåg och blir n...

Av Zkrivaren - 22 januari 2013 20:52

Jordbruksverket tycker att vi äter för mycket kött i Sverige, det är inte bra för miljön, anser de. Därför föreslår Jordbruksverket att en skatt ska läggas på köttet, för att få oss medborgare att äta mindre kött. När tar dessa dumma dörslag slut...

Av Zkrivaren - 22 januari 2013 14:33

Åter är den hatade TV-licensen, numer TV-avgift, blivit aktuell. (Uppdaterat) Nu ska alla som har en dator, surfplatta eller mobil (smartphone) betala avgift. Att INTE inneha TV räcker alltså inte för att komma undan en onödig avgift om tusentals k...

Av Zkrivaren - 11 januari 2013 21:42

Hackare utnyttjar säkerhetsbrist – så skyddar du dig Säkerhetsexperter varnar för användning av datorprogrammet Java. En allvarlig säkerhetsbrist har upptäckts och datoranvändare uppmanas att stänga av funktionen. Så löd inledningen i arti...

Presentation

Omröstning

TV-avgift skall betalas...
 ...via en avgift som nu
 ....reklam
 ...skatt
 ...skatt och reklam

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards