Alla inlägg under november 2009

Av Zkrivaren - 4 november 2009 09:44

Över 50 procent ser idag på web-TV uppger Dagens Nyheter, det visa siffror som Mediavision tagit fram. Vanlig TV tycks innte duga längre, framtiden är webb-TV.


[Källa: DN]


//Zkrivaren

Av Zkrivaren - 3 november 2009 15:02

Ännu en person, en politiker i Örebro, har avlidit och burit på Svininfluensans virus i kroppen.

Politikern avled i en hjärtinfarkt. Vid provtagning upptäcktes att han hade Svininfluensan.

”Obduktionen visade också en hjärtinfarkt med komplikationer, som bedöms vara den omedelbara dödsorsaken. Influensan bedöms dock ha kunnat bidra till dödsfallet”, skriver landstinget.


Detta beskrivs som en person i riskgruppen, vilken då? Det framgår bara en febersjukdom. När det skrivs om denna upphaussade sjukdom, bör även mer klartext om vilken sjukdom som avses, framgå tydligt.


Hur kan man sedan påstå att en person avlidit i en sjukdom, som endast möjligen kan ha bidragit till dödsfallet. För mig är bidra en del av det hela, alltså inte hela som texten innebär i dagens Expressen. Det om något borde tidningen, och landstinget Örebro, veta, som lämnats ut till media. Detta är att skrämmas!


[Källa: Expressen]


//Zkrivaren

Av Zkrivaren - 3 november 2009 00:18

Dag är natt och jag slutkörd, men lite att göra ännu tack vare ADSL-bredband från Telia, bloggen blir kort och jag önskar alla en god natt.


Lev väl!


//Zkrivaren

Av Zkrivaren - 2 november 2009 22:37

Nu har Telia gjort det igen, trots utlovade förbättringar från deras så kallade kundtjänst. Det var inte mycket värt de man svarade sist här i bloggen.


Under den senaste veckan har bredbandet hos mig och ytterligare upp till minst 99 bostäder gått ner och varit borta i upp till flera minuter. Fast än t o m datakunniga personer har ringt, har det inte givits annat än att inget fel finns. Således är felet hos kunden, men även kunden kan testa och det finns inget fel. När dessutom många i samma bostadsområde drabbas samtidigt av att bredbandet går ner, är det snarare Telia som har fel, men vägrar erkänna det!


Nu övervägs det åtgärder från vår sida mot Telia, som tidigare sagt att det varit en klen station som orsakat problemen, och om det är orsaken igen, är den känd sedan nära 3 år av Telia, som inte gjort nåt åt det! Och det trots att nya hus har byggts och många människor tillika kunder kommit till, alla dock inte till Telia.


Vi har fått alternativa operatörer via fiberoptik, dit tillhör inte Telia, som kommer att förlora många kunder, då servicen uppenbart är dålig och så kommer att vara.

Vilka övriga åtgärder som kan bli aktuella, varken kan eller vill jag skriva här, men nu jäser det mot Telia, deras ovilja att göra nåt och kanske en usel station.


//Zkrivaren



Av Zkrivaren - 2 november 2009 20:19

Lilla Simon 3, tillhörde riskgruppen som det så fint kallas, när det gäller Svininfluensan, ändå skickades han hem från Astrid Lindgrens barnsjuhus i Solna, trots att han även hade en muskelsjukdom.

Två dagar senare var lilla Simon död.


När Simon varit dålig i några dagar med hög feber bl a, beslutade sig föräldrarna att åka in till sjukhuset med honom. Läkaren som tog emot konstaterade felaktigt magsjuka och skickade hem Simon och föräldrar med orden att han skulle vara frisk ett par dar senare.


Simons hälsa förändrades...till det sämre. Nya kontakter per telefon med akuten och begäran om ambulans.

- Ta er in själva, blev svaret.

Inne på akuten blev de sittandes i tmmar, trots högljudda vädjanden om hjälp. De fick se sin son dö på akuten, för att personalen inte gjorde det dom ska göra, lyssna eller åtminstone titta till patienten. Det tar bara någon minut, och kan rädda liv. Om det räddat Simon, kan jag inte uttala mig om.


Tack för det svenska sjukvården, känns tryggt att veta att jag kommer att dö i er vård.


[Källa: Expressen]


//Zkrivaren


Av Zkrivaren - 2 november 2009 01:30

Sverige är idag ett av de länder där det finns flest datorer, ändå är det över 200.000 personer som inte betalar sina räkningar via dator utan går in på banken och gör det.


I en undersökning visar det sig att ca 220.000 personer väljer att betala mellan 35 och 60 kronor per räkning genom att betala på ett bankkontor, något som är gratis via datorn. Det är både unga och gamla som väljer detta betalningsalternativ som bankerna tackar för.

Fem inbetalningar om 60 kr är 300 kr varje månad och 3.600 kr per år och person.  Det blir 66 miljoner extra till bankerna.


[Källa: Dagens Industri]


//Zkrivaren

Presentation

Omröstning

TV-avgift skall betalas...
 ...via en avgift som nu
 ....reklam
 ...skatt
 ...skatt och reklam

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2 3 4 5 6
7
8
9 10 11 12
13
14
15
16 17 18 19 20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< November 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards