Alla inlägg under november 2009

Av Zkrivaren - 9 november 2009 23:54

När Columbus en g¨ång gav sig ut på färd trodde man jorden var platt...eller var det rund?

Svaret har finansminister Borg, vilket han meddelar i bland annat Svenska Dagbladet idag;"Världen har landat på fötterna"

Således har världen, planeten jorden fötter, och kanske ben också.


Själv landar jag med hela kroppen i sängen...nu!


Lev väl!


//Zkrivaren

Av Zkrivaren - 9 november 2009 13:37

Är du en av de som tränar för att se ut därefter?

Männen ser ut som jag vet inte vad, övertränade bulldoggar, andra perfekta. Nu kommer även kvinnorna och idag läser jag i Dagens Nyheter att det är inte alltid så bra med träning.

Kvinnor som tränar kan få svårt att bli gravida, enligt en norsk studie. Å andra sidan får mannen träna hårdare i sängen.


Anledningen till att fertiliteten försämrades hos de kvinnor som ägnade sig åt hård träning tros vara att träningen är så energikrävande att kvinnorna periodvis drabbades av ett energiunderskott som fick till följd att kroppen saknade den energi som krävs för att upprätthålla de hormonella mekanismer som krävs för att kvinnan ska kunna bli gravid.


Dess bättre är det inte för alltid, men nog så irriterande i sängen när det itne blir resuiltat. Någon motsvarande undersökning på män har inte presenterats...än. Beror kanske på vad man tränar?


[Källa: DN]


//Zkrivaren

Av Zkrivaren - 6 november 2009 22:08

Ännu ett dödsfall utropas stort i media, en man har avlidit i Svininfluensan, han var inte inom riskgruppen, senare ska det utresdas.


Upphaussningen har ingen ände, senaste vapnet att jaga folk för vaccination är facebook, och där om något hoppas man att folk ska springa benen av sig för vaccination, så att det inte blir ett fiasko av sjukdom och vaccin, för att inte tala om politiker och forskning, de behöver pengar. Verkar nästan som hets mot folkgrupp.


Men även om folk avlider i sviterna av Svininfluensan eller finns i en riskgrupp, så har det alltid skett och kommer alltid att ske, oavsett vaccinering.

Vaccinet är försenat, många insjuknar, det talas om hundratusentals, och fyra dödsoffer, en förvånadsvärt låg siffra med tanke på hur illa Svininfluensan skulle drabba oss.

Låt vara att kulmen nog inte är nådd och alla på sjukhus är inte hemma än, men håll med om att ser bra ut för oss "jagade" trots allt.


Nu har det framkommit dessutom att politikerna slösat bort pengar på dubbel dos, när det räcker till de flesta, med en vaccinering. Där fick de i labbet bra med dricks. De som redan tjänar storkovan på en sjukdom som bara "poppade" upp, liksom en annan nästan pandamesisk sjukdom, Fågelinfluensan i vilken många skulle dö.


Vet du förresten att det redan talas om pandamin som drabbar oss 2014, kallas "Fiskinfluensan" efter som fiskarna drabbats av ett virus som vi människor fått i oss efter att ha ätit fisk. Som vanligt "poppar" nyheten upp i något land där sjukdomen sedan länge varit igång.


Detta kan, med tanke på de nyheter som kommit om rymresor, betyda att 2020, kommer "Rymdinfluensan"?


Oavsett sjukdomar, döden kommer att ta dig, det är bara en tidsfråga.


(Källa: Expressen)

//Zkrivaren

Av Zkrivaren - 5 november 2009 23:47

Äntligen fredag säger många, kanske stämmer det för vissa, de som slipper arbeta helg.Men för de som arbetar helg är det inte så kul för kanske. Precis som de som arbetar natt och sover dag. Det ska jag göra i sängen, snarka och vrida på mig. Ett jädra jobb.


Lev väl!


//Zkrivaren

Av Zkrivaren - 5 november 2009 22:43

Har du en fast telefon kvar?

Snart kanske du blir av med den, för Telia tjänar uselt på dig, men har stora utgifter.

Nu ska många ledningar bort och stolparna försvinner på flera orter däribland Flen. 50.000 hushåll skall bort och det är i områden där bredband idag inte finns genom ADSL.Telia genomför arbetet i samarbete med andra, bl a kommunerna för att säkra bl a trygghetslarm.


Kunder som blir av med sin fasta telefon erbjuds istället en mobil variant, detta gäller även bredband på fart 184k-2G, för att det ska fungera behövs det monteras upp en yttre antenn. Kalaset får kunden betala och även dyrare telefon.

Telia är för servicevänliga. Tur det finns alternativ.


[Källa Dagens Industri]


//Zkrivaren

Av Zkrivaren - 5 november 2009 01:55

Efter 24 timmar är det segt, några timmars sömn cho upp igen, så ser dagarna ut till helgen, då är jag utsliten....rejält. Bloggen blir lidande, då jag f n är ensam om att skriva i densamma. En har lämnat, en är sjuk och den tredje och mest stridslystna, strider vidare på annat håll.

Men bloggen blir kvar, så länge jag kan, vill och orkar.


Lev väl!


//Zkrivaren

Av Zkrivaren - 5 november 2009 01:39

En flicka har avlidit av Svininfluensan rapporterar svenska Yle. Finland, idag. Hon skal inte ha tillhört någon riskgrupp, uppger samma källa. Åtminstone vad man vet i skrivande stund. Hon blev det andra kända finska dödsfallet kopplat till sjukdomen.

Flicka gick i skola i Sverige.

Detta innebär med stor sannolikhet att många kommer att insjukna i  och omkring Haparanda den närmaste tiden.


[Källa: SVT text & webb)


//Zkrivaren

 

Av Zkrivaren - 4 november 2009 23:30

var du en av de 3,5 miljoner kunder bhos Tele 2 som inte hade en fungerande mobil under onsdagen?

Det berodde på en uppgradering sedan gick det fort.

Allvarligast var att inte ens nödnumret 112 gick at ringa, inte ens via annan operatör som annars ska gå.

Post- och Telestyrelsen ska titta närmare på detta.


[Källa Expressen]


//Zkrivaren

Presentation

Omröstning

TV-avgift skall betalas...
 ...via en avgift som nu
 ....reklam
 ...skatt
 ...skatt och reklam

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2 3 4 5 6
7
8
9 10 11 12
13
14
15
16 17 18 19 20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< November 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards