Alla inlägg under november 2009

Av Zkrivaren - 17 november 2009 11:40

För en tid sedan hade jag ett inlägg om hur Telia tycks strunta i sina bredbandskunder på en ort. Något senare fick jag ett svar från Telia om att man kunde mejla till dem för åtgärder. Jag överlämnade mejlet till en av de värst drabbade och mest kunniga i området.


Igår kom jag till området för ett dygns vistelse. En sen kväll slutade i...inget bredband!

Jag fick med egna ögon se och känna av problemet, där bredbandet gick ner med ojämna mellanrum såsom varje minut, var tionde minut osv, så som det gjort tidigare när jag skrev om det.

Även idag är det samma, och hastigheten är tidvis nere i mobilt bredband, 0,25 megbite.


Detta visar med tydlighet att Telia struntar i kunderna bara de får betalt för tjänster som inte fungerar. Nu ska kunderna i drabbat område ha minst ett kvartal betalningsfritt i ersättning och skriftliga garantier på att det inte fortsätter som det hittills gjort! Kunderna har drabbats svårt av dessa avbrott som enligt flera uppgifter beror på att kapacitén i den lokala telestationen mer är anpassad för några få användare än en tätort.


Kunder som betalat ca 1.200 kronor per tre månader för 24 megabite, får ut 14-20 megabite, men det var tydligen för bra, nu får de 0,25-8 megabite, om de ens har bredband!

Det är bara att konstatera att konkurrenterna som ingår i stadsnätet kommer att få kunder, Telia tappar sina, och har du alternativ till Telia, använd dem.


//Zkrivaren

Av Zkrivaren - 17 november 2009 00:12

Jag har en bra hyresvärd, på bostadsmötet gick det hett till i TV-frågan. Värden har bestämt - mrn skyller på andra - att vi ska ha optikkabel i lägenheterna. Då kan vi se HDTV, bredband och ip-telefoni billigt också. Och ljuger så de tror på det.telias

Bredbandet blir i de flesta fallen 150-250 kr dyrare jämfört med Telias ADSL. Per månad.

TV som nu varit med 20 kanaler för 50 kr i månaden och per lägeenhet, försvinner utpm svt, TV 4 och TV 6. För att se fler kanaler måste man köpa ett paket om 10-12 kanaler, för att se en. Totalt blir det hundratals kronor dyrare varje  månad för hyresgästerna.

Detta togs upp på detta möte liksom en del annat. Som pågående isolering, men tro inte det skedde på grund av värdens snällhet. De var tvingade att byta ut vissa cancerframkallande delar och tilläggsisolerar därför.


På mötet meddelade man att de var försenade och skulle komma till min huskropp om flera veckor. Sedan en vecka tillbaka är de på min huskropp, och nidag vid porten bredvid, så jag mejlade ansvarig, och fick ett otrevligt ilsket och irriterande svar.


Det är skönt med en omtänksam hyresvärd som höjer hyran och minskar underhållet, som alltid har ett jämt ilsket humör.


Lev väl!


//Zkrivaren



Av Zkrivaren - 16 november 2009 11:52

Ännu en gång har en person, Bob Lindborg, fått känna på hur dålig den svenska sjukvården är i den så kallade krisen av pandamin Svininfluensan.

Han sökte vård på vårdcentralen när han blev sjuk och avvisades därifrån. Sedan besökte han akuten, men avvisades även därifrån. När han äntligen fick vård blev det konstgjord lunga direkt, men igår avled han, 50 år gammal.


Om han fått vård i tid kanske han överlevt, men den nitiska sjukvården av idag i Sverige, har inneburit dödsfall flera gånger i Svininfluensans spår.


(Källa: Expressen)


//Zkrivaren

Av Zkrivaren - 12 november 2009 11:33

Ibland undrar jag om vissa är lämpade i trafiken, som damen med sin Toyota Yara, backade ut på en helt folktom och bilfri yta på mer än 11 meter, och ändå var osäker på om hon skulle stöta i nåt.

Är detta en lämplig förare idagens hetsiga trafik, där man måste följa trafikrytmen?


//Zkrivaren

Av Zkrivaren - 11 november 2009 11:21

Höglandspolisen har så dåligt med arbetsuppgifter att de nu tagit till "nya arbetsmetoder" dito "uppgifter".


För en tid sedan var de inblandade i en biljakt efter en bensinsmitare, jakten blev en actionrulle i ett antal minuter om det varit film, nu var det verklighet och det gick undan på vägarna med blåljus och siren. Jakten slutade med att polisen lyckades stoppa smitaren och samtidigt demolera tre av sina egna fordon. Reparationerna uppges bli 500.000 kronor. Bensinsmitaren, togs dock och får betala notan för bensinen på 800 kronor.


Nu har de varit i farten igen, denna gång var det en kvinna som de ville fånga in. Hon körde ett stulet fordon. I lugn och fin hastighet, som polisen beskriver det, följde en polisbil henne. När de mötte en annan polisbil körde kvinnan in i fronten på denna.


Polisen bör nog fundera på att ta ut fler i patrullerande tjänst till fots. Om nu inte bildemoleringen ger inkomster också.


[Källa: Smålandsnytt]


//Zkrivaren

Av Zkrivaren - 11 november 2009 11:04

Sex är något som är oss förundrat. Vi kan smekas och kyssas, sakta åker kläderna av och den egentliga akten kommer igång, men man får passa i sig för att vara för ljudlig, åtminstone i England.


”Onaturligt”, ”hysteriskt”, ”som att båda har fruktansvärt ont”. Omdömena är många från grannarna som tröttnat på paret Cartwrights sexliv i engelska Newcastle, och nu åtalas de två för sin högljudda kärlek.


Och mycket högljutt var det enligt de mätinstrument som satts upp. I regel 30-40 decibel, men så högt som 47 db uppmättes. Grannarna tycktes inte bli speciellt upphetsade av parets nöje med varann i sängen, så nu är alla i domstol.


[Källa: TV 4]


//Zkrivaren

Av Zkrivaren - 11 november 2009 00:20

Ny dag är det inte, men nytt dygn och jag ska sova. Önskar alla en natt med god sömn.


Lev väl!


//Zkrivaren

Av Zkrivaren - 10 november 2009 16:53

Jag sitter och läser när jag ser nåt som får mig att hicka till, och med all säkerhet ha ställt till det om jag gjort annat.


Nu har man kommit fram till att även odubbade däck slits och ger upphov till att människan andas in s.k nandopartiklar. På Hornsgatan är det stopp för bilar med dubbdäck då gränsvärdet som EU satt upp överskridits. Frågan är om det är förbud för bilar med dubbade däck på Hornsgatan, och ägaren bor där, var oparkeras bilen? Och var lastar man i och ur tunga saker?


Det farliga med dessa s.k nandopartiklar är att det finns väldigt små sådana, som lätt tas upp i människans blod. Idag vet ingen hur farligt det är.


[Källa: All om Motor]


//Zkrivaren

Presentation

Omröstning

TV-avgift skall betalas...
 ...via en avgift som nu
 ....reklam
 ...skatt
 ...skatt och reklam

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2 3 4 5 6
7
8
9 10 11 12
13
14
15
16 17 18 19 20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< November 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards