Alla inlägg under oktober 2009

Av Zkrivaren - 11 oktober 2009 10:57

Nu är Windows Vista äntligen snart ett minne blott och XP, kan komma att falla i glömska. För Windows 7 är i antågande.


Windows 7 har skapats efter användaran inte tvärtom. Sjuan är lätt att använda, tar inte mycket kraft ur datorn, och funktionerna är bra. Priset för home edition blir 1195 och släpps på dvd-skiva den 22 oktober.


En granne till mig har varit med och testa W7 och ger den mycket god kritik, något Vista aldrig fick av denna petiga och kunniga person.


Läs mer på DI


//Zkrivaren

Av Zkrivaren - 10 oktober 2009 23:19

Jag är inte ensam denna kväll. Inte ens i bostadsområdet, om att vara lessen och gråtfärdig över ännu ett misslyckande signerat Lagerbäck.

Jag har tidigare tyckt han ska avgå, och jag har fått rätt, och har inte ändrat mig. Avgå med omedelbar verkan, Lagerbäck!

Du har aldrig tillfört det som behövts och har inte kapaciteten, låt nån annan ta över!


Nu ska jag lägga mig till grannens dånande musik, precis som jag vaknade. Vilken omtänksam granne.


Le väl!


//Zkrivaren

Av Zkrivaren - 10 oktober 2009 19:10

Vaccinera dig eller bli omplacerad

Det är vad Marks kommun utrpessar sin personal med. För något annat än ren utpressning kan jag inte få det till. Det är ett hot om omplacering på grund av uppsägning, grundat på att man inte vaccinerat sig. Vad är det för svensk demokrati?


Man blir kallad till chefen för en allvarlig diskussion, som kan om det vill sig illa sluta med uppsägning, samtidigt säger ansvariga att man vill inte tvinga någon.


inom sjukvården med hänsyn till mottagarna är det en självklarhet med omplacering.



[Källa: SR Sjuhärad och Expressen]



//Zkrivaren


På grund av citat från Expressen kom felaktig text om arbetslöshet att stå i inlägget. Detta har tidningen rättat till liksom jag .

Jag beklagar det inträffade.

Av Zkrivaren - 10 oktober 2009 10:00

Sex mellan två människor är det finaste och skönaste som finns, men alla människor får inte det av olika anledningar. De hänvisas till andra möjligheter, att köpa sex är en av dessa. Lösningen är inte den bästa sett ur flera perspektiv, men det är människan själv som skapat behovet i flera fall.


Nya lagen

Den 1 januari 1999 drev politikerna igenom en i mina ögon sett löjlig lag, den som skulle stoppa all sexköp på gatan. Den kom senare att modifieras och bli effektiv mot trafficing.

De som öppet gått och köpt sex diskriminerades plötsligt av politikerna, som fick medhåll av moralpredikande personer.


En affär

Ett köp av sex är och förblir en affär mellan två vuxna människor som ingen annan har med att göra. Vill jag betala 1500 kr för att få sex, för jag inte kan få det på annat sätt, är det upp till mig. Precis som om du köper en ful genomrostad bil, har jag inte med det att göra.


Baksidan

Det som ska påverkas, ageras mot och för är hur det ser ut runt omkring.

Jag som född och uppvuxen i huvudstaden, har sett Malmskillnadsgatan under dess storhetstid. Sedan kom hallickar, drogerna och de som gick där blev allt mer påverkade. Detta i sin tur innebar att de struntade i skydd (kondom) om de fick 500 extra. Därmed ökade risken för spridning av sexuellt överförbara sjukdomar. Våldet blev en vardag för de som prostituerade sig, för de var ju bara luder, heter det. Var det inte våldsamma kunder, var det hallickar som inte fick in tillräckligt.


Vad ska man göra?

Legalisera prostitutionen med olika regler runt det.

Se till att det finns lagliga horhus där dessa lagar och regler fungerar under översikt.

Omvandla det till något som liknar arbete med lön och skatt. Dvs inkomsterna som regleras, beskattas och lär bli lika bra kassako som bilbränslet är idag, och samma ekonomiska verktyg finns.


Samtliga som bedriver prostitution i sådant hus skall genomgå läkarundersökningar för att visa full friskhet och inte bärande av sjukdomar.


Kunderna tvingas använda kondom.


Hallickar och andra som på något sätt tidigare kunnat påverka och få del av eller hela inkomsten, blir utan.


Våldet på plats minskar helt och de som vill sälja sin kropp till personer som är intresserade av att köpa, kan göra detta under säkra former jämfört med på gatan eller i hemmet, trappen, bilen etc.



Skillnaden

Skillnaden mellan detta och sex mellan äkta par är att det finns pengar med. Du betalar för att få en vara/tjänst. Det som normalt sker dagligen överallt med alla.

Ungdomar på festen, på väg till/från evenmang eller på detsamma, har vild sex, ibland helt öppet, något många blundar för.

Likadant är det med vuxna. När lusten faller på kan det bli sex i bilen, på toaletten, hotellrummet, utomhus etc. Det är helt ok.

Efter att ha bjudit den charmanta kvinnan på mat, går de till rummet och har sex. Ett i folks ögon tillåtet sätt att köpa sex via en tjänst, i det här fallet mat.

Eller kvinnan som blir uppbjuden av drömprinsen som hon hetsar upp på dansgolvet tills de går in på toaletten där hon blir uppfylld. Det blundar man för.


Så länge kvinnan själv är fullt medveten och inte utsätts för någon form av krav eller hot, ser jag inga hinder för verksamheten i sig under kontrollerade former.


[Källa: Aftonbladet]


//Zkrivaren

Av Zkrivaren - 10 oktober 2009 01:44

Fredagen tog lite hastigt slut, vet inte rikgtigt när, men folk säger att det var nästan två timmar sedan. Tiden går när man har att göra, säkerhetskopiering för min del.

Lite snack med sköna damer innan sängen kallar, sova är det visst tid för, så jag önskar alla en god natts sömn.


Le väl!


//Zkrivaren

Av Zkrivaren - 9 oktober 2009 12:35

Myndigheterna har startat en skrämselkampanj om Svininfluensan och vaccinering.


Först får vi veta att inget vaccin ännu finns. När det sedan framställs och skall levereras, får det inte klartecken. Inga prover har tagits och än idag vet man inget om eventuela biverkningar i framtiden.

När det senare blir godkänt, är det med förbehåll att det skall tas två sprutor med några veckors mellanrum. Detta kommer att bli en spruta för det räcker...kanske, eller ska vi ta två?

Kostnaden för en spruta blir hög och efter många turer bestäms det att det skall vara fritt.


Nu kommer det fram att Försäkringskassan måste ändra rutinerna, sjukskrivningarna kommer att öka eftersom sjuka inte får gå till jobbet för att sprida sjukdomen vidare. Detta innebär en ökad press på läkarna som inte hinner med, därför förenklingen.


Det sagda utbrottet i september av Svininfluensan kommer inte och idag påstås det att ett vanligt förkylningsvirus stoppade det. Innebär det att ett annat enklare virus hindrar Svininfluensan från att få fäste i en kropp? Då är det väl enklare och billigare att skaffa det än att vaccinera sig. Och om ett vanligt förkylningsvirus kan stoppa Svininfluensan, borde inte en vanlig medicinering göra detsamma?

Nej, då pratar man om olika virusstammar och annat som vi normala har svårt att förstå, ochjag undrar lite varför.


Nu har ett stort utbrott skett i en skola i Skellefteå, Sörböleskolan, vars elever även deltagit i en innebandyturnering i Sundsvall, och troligen spridit sjukdomen vidare.

Men varken skolledningen eller smittskyddsinstitutet vill stänga skolan. Men vuxna får inte gå och arbeta om de är sjuka. Man ska ringa till sjukvårdsupplysningen om man tror sig ha sjukdomen, inte gå ut och sprida ev. smitta.

Detta är att säga emot sig själv!


Och värre blir det nu när man går ut och säget att om inte 90 procent av befolkningen tar vaccin, sprids Svininfluensan, som då kan få flera sjuka. Samtidigt är många föräldrar rädda att vaccinera sina barn då man inte vet ev. biverkningar. Kloka föräldrar!

I Hörby har föräldrar till 1500 barn mellan 6 och 15 år svarat på frågan om vaccination. Över 400 sa nej direkt och en del av dem som först tackade ja har i efterhand ändrat sig.


Talar emot

De mest positiva till vaccination är människor mellan 50 och 64 år och de minst positiva finns i åldersgruppen 15-29 år, uppger SVT på nätet. Generellt är kvinnor något mer intresserade av vaccination är män.

Detta talar emot det tidigare påståena att det är främst yngre personer som drabbas av sjukdomen, de borde därför vara mer angelägna att vaccinera sig. Äldre klarar sig bättre, men enligt Sifos mätning, är det äldre som är mest positiva till vaccination.


Skrämselpropaganda

För detta är skrämselpropaganda med politiska tecken i bakgrunden, för om folk inte vaccinerar sig, eller att Svininfluensan inte blir så allvarlig som man trott, har man slösat bort miljarder på vaccin ingen behöver, alternativt tar, och det är inte bra när det återstår kort tid till valet.


Så här ser ordningen för vaccinering ut i Skåne, och liknande lär det bli i landet i övrigt:

v.42 Vårdpersonal
v.42 Gravida med partner
v.42 BVC-barn 3-5 år
v.42-44 Riskpatienter
v.43 Skolelever 6-12 år
v.45 Skolelever 13-18 år
v.46 Åldersklass 19-29 år

Därefter följer de övriga åldersklasserna i stigande ordning.


Blir sjukdomen som förutspått, är hälften sjuka/döda innan de erbjuds vaccinet.


//Zkrivaren






[Källa: SVT]

[Källa: Rapport]

[Källa: DN]


Av Zkrivaren - 8 oktober 2009 23:52

Det kunde ha blivit slut på bloggandet idag.

Jag var på väg till järnvägen när jag plötsligt miste kontakten med trttoaren och fopr framåt, samtidigt kom en bil. Jag återfick dock balansen och kunde stanna rörelsen innna jag for ut framför bilen.

Orsaken var dålig beläggning i trottoaren.

Så ännu en tid får du stå ut med mig.


Lev väl!


//Zkrivaren

Av Zkrivaren - 8 oktober 2009 15:40

Ett av Sveriges största utbrott av Svininfluensan är på väg att upptäckas i Västerbotten. I Sörböleskolan i Skellefteå uppges 160 av 470 elever ha sjukdomen, sannolikt är fler smittade och flera skolors elever bedöms ha fått Svininfluensan.

Ändå ska skolan hållas öppen. Skolledningen som Smittskyddsinstitutet anser det är bra. Men många inkl undertecknad ifrågasätter beslutet, eftersom det sprider viruset vidare och på så sätt underlättar för viruset att nå nya mottagare, och inte bara i Västerbotten.


Varför skall då vuxna stanna hemma när de får Svininfluensan? Varför skall misstänkta fall av samma sjukdom inte springa till vårdcentralen? Varför hamnar misstänkta fall lite åt sidan på vårdcentralen och akuten?

Frågor som blir väldigt aktuella när skolelever inte behöver vara hemma.


Smittan kan redan vara spridd ut i landet då fyra lag från just Sörböleskolan deltog i en stor innebandyturnering i Sundsvall i helgen. Många lag från olika håll i Sverige deltog, och kan ha smittats.


[Källa: SVT]

[Källa: SVT]

[Källa: Norra Västerbotten]

[Källa: Norra Västerbotten]


//Zkrivaren

Presentation

Omröstning

TV-avgift skall betalas...
 ...via en avgift som nu
 ....reklam
 ...skatt
 ...skatt och reklam

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23
24
25
26 27 28 29 30 31
<<< Oktober 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards