Alla inlägg under oktober 2009

Av Zkrivaren - 26 oktober 2009 23:59

Den största förändringen sedan internets tillkomst är på gång, skriver Dagens Nyheter idag.


Den latinska skriften som varit exklusivt på internet, är inte det från och med freda, meddelar myndigheten Icann, som har hand om namn- och nummeranvändningen i cybervärlden.

Inom ett år kan en webadress vara helt på japanska, koreanska eller kinesiska, och faktum är att väldigt många människor idag förstår de språken. Själv klarar jag mig bra på europeiska språk, däribland svenskan.



[Källa: DN]


Lev väl!


//Zkrivaren

Av Zkrivaren - 26 oktober 2009 07:00

En ny vecka har påbörjats, med nya prövningar för oss alla, vissa klara dem, andra har svårigheter och några faller.


Bloggen har fått vila under helgen, något som behövdes då jag är tom i huvudet och slutkörd efter veckan som varit. Nu blir det tomma helger tills vidare, men fem dagar i veckan fylls bloggen med text.


God morgon!


//Zkrivaren

Av Zkrivaren - 23 oktober 2009 00:41

Nu har natten börjat och jag är snart i sängen, skall sova några timmar innan dagen är här, och med den åtagande och anant.


Lev väl!


//Zkrivaren

Av Zkrivaren - 22 oktober 2009 23:48

Socialstyrelsen går ut i medierna och oroar sig för att antalet smarta svenska ökar, det vill säga färre tänker vaccinera sig. Det ger en värre spridning, menar de.

Skrämselpropaganda, skriver jag igen!


Det absolut säkraste sättet att inte föra ut smittan, utöver vaccin, är att folk håller sig hemma!

Men tvärtemot detta råder såväl Socialstyrelsen som andra, att man ska inte vara hemma som skolelev om man blir sjuk. Detta innbar att många elever smittade vid ett sportevenemang nyligen, och smittan fick en rejäl skjuts ut i landet.

Till detta att skolelver vid allt fler skolor i Sverige nu smittas, så smittas även föräldrarna till dessa barn. De ska stanna hemma. Särbehandlas på vårdcentralen osv. har vi läst. Varför?


Minst två dödsfall

Minst två dödsfall som sätt i samband med vaccinering har nu kommit till vår kännedom, en av dem en 55-årig man var i riskgruppen och avled tiommar efter han fått vaccineet. Detta kan ha berott på hans redan försvagade tillstånd, då vaccinet är kraftigare än andra liknande medel,.


Även i Norge och på Island har dödsfall inträffat och sätts i förbindelse med vaccinet.


Detta är ett skrämmande resultat till utveckling. Men mer skrämmande är att experter går ut i media och försvarar vaccinet, något som får mig att tänka på ekonomiska intressen, inte hälsa.


200 fall av biverkningar

Cirka 200 fall av biverkningar har blilvit kända ut till oss vanliga människor, hur många det är egentligen kan få uttala sig om, om det ens finns någon. Det är oftast värk.

Enligt tidigare studier bör det vara ungefär 2.000 som fått biverkningar av vaccinet.


[Källa: Expressen]


//Zkrivaren


Av Zkrivaren - 22 oktober 2009 17:38

Beatrice Ask är ministern som vågar...nobba.

Thomas Bodström är politikern som vågar...tjabbla.


Den så hårt kritiserad lagen om att spara internet-, och all slags telefontrafik, för att spåra brottslingar som det officiellt heter bromsas minst ett år framåt av Ask.

- Vi har meddelat EU-kommissionen att vi behöver mer tid. Det är komplicerade frågor, säger Ask.


Thomas Bodström rasar över detta, han vill ha total kontroll och insyn omedelbart i vad vi andra svenskar gör, vi kanske fifflar undan en hel krona om året.

Bodström har nog svårt, liksom många politker, att England är det mest hårdbevakade landet med övervakning med kameror, internet, telefon etc. Tydligen finns det krafter för att Sverige ska bli etta. Flera delar den uppfattningen, en uppfattning, som om den är sann, är fruktansvärt skrämmande.

Att jaga brottslngar är ett sätt att försköna övervakning av medborgare i landet.


Bl a orsaker som Ask framlägger finns det komplicerade saker i ärendet inte minst FRA-lagen och Piratpartiets framgångar. Något alla politiker fruktar, som Sverigedemokraterna.


Politikerna säger att vi lever i ett demokratiskt land där vi övervakar medborgarna med kameror överallt, gps, intern, telefoni, mobiler etc (allt inte klart) och de tvingar operatörer av olika tjänster att mot deras vilja, masspara uppgifter ingen har med att göra!

Det är nu jag förstår varför brottslingarna friges snabbt, inte fångas utöver småfifflarna, politikerna måste ha nåt att skylla på när den enskilde medborgaren kläms åt.


[Källa: Svenska Dagbladet]


//Zkrivaren


Av Zkrivaren - 22 oktober 2009 00:14

Det är natt och min dag tar slut om ca 3 timmar, sedan sova några innan jag med fart ska vara igång igen på olika håll. Helgen blir regnig och sovhelg hoppas jag.


Lev väl!


//Zkrivaren

Av Zkrivaren - 21 oktober 2009 12:35

Grannarna hörde ett jädra liv i huset och trappuppgången.

De gick ut i trappen och fann en kvinna liggandes i en blodpöl. Det var Papa Dees fru.

När polisen tog sig in i parets gemensamma bostad var det enligt dem kaos där och mycket blod hittades på golvet och i sängen.


Papa Dee greps för misshandel, något han förnekade och förnekar. Han fälldes dock i såväl tingsrätten som i hovrätten för ringa misshandel.


Jag undrar hur domstolen resonerar, om det är mycket blod kan bör det vara lite mer än ringa misshandel. Om det ens är misshandel, då frun stått vid makens sida och hävdat att hon gjort allt själv.


[Källa: Expressen TV]


//Zkrivaren

Av Zkrivaren - 21 oktober 2009 12:22

I takt med att någon börjar lätta på locket kommer mer och mer fram om vaccinets baksida.

Igår konstaterade jag i ett inlägg om biverkningar. Idag läser jag om värre biverkningar och man går ut i media och säger att då är det bra vaccin!


En källa jag talat med insyn i sjukvårdens turer säger något annat. Vaccinet är inte så bra som det framställs, det finns orsaker till varför man gör god PR och det är inte för människans hälsa bara.

Sveriges politiker har spenderat mycket pengar på 18 miljoner doser, som egentlöigen inte behövs. Bara en bråkdel av det behövs. Det gillar säkert inte läkemedelsindustrin, som tjänar stora pengar på att ta fram vaccin och andra botmedel, mot en sjukdom som liksom fågelinfluensan, bara dök upp och haussades upp.


Allergiska reaktioner har rapporteras in och  man har fått ge kortison till patienter som fått vaccinet. Hajleverolja ska vara en av orsakerna till biverkningarna, vilket jag inte köper alls! Hajleverolja finns i naturläkemedel och varför blir inte de som tar detta sjuka?


[Källa: Expressen]



//Zkrivaren



Presentation

Omröstning

TV-avgift skall betalas...
 ...via en avgift som nu
 ....reklam
 ...skatt
 ...skatt och reklam

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23
24
25
26 27 28 29 30 31
<<< Oktober 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards