Alla inlägg under september 2009

Av Zkrivaren - 11 september 2009 22:14

Ännu en vecka flög förbi, om någon nu såg den.

Min vecka har varit extremt lån 16-18 timmar per dag i ett mycket högt tempo. Nu säger kroppen vila, och jag ska göra det några fler timmar än normalt denna vecka. Nästa vecka blir nog lugnare...tror jag.


Någon som råkar ha 1,6 miljoner kronor till hands?

Den kan köpa ett vattentorn, och bo i, tyvärr finns inte vatten eller avlopp indraget. Vattentornet finns i Knivsta och kan göras om till bostad om man så vill, högt läge, bra utsikt och inga stökiga grannar vägg i vägg. Eller under, för det är några meter upp.


http://di.se/Nyheter/?page=%2fAvdelningar%2fArtikel.aspx%3fo%3dexpressen%26stat%3d0%26ArticleID%3d2009%5c09%5c11%5c352169%26SectionId%3dDinapengar%26menusection%3dDinapengar%3bDinapengarNyheter


Lev väl!


//Zkrivaren

Av Zkrivaren - 11 september 2009 10:41

Vilken start på dagen. Vaknar uselt och väldigt trött klockan 06, kravlar mig upp och lyckas i trötthetens tecken virra runt täcket så det blir en snara runt anklarna och jag fick närkontakt av första graden med golvet. Kunde snabbt konstatera att det var städbehov. Skäms

Möte klockan 08.00, vem i alla... är vaken då? Ok, jag ser vaken ut, men hjärnkontorets personal är det inte! Och ögonlocken svajar som en flagga i sydliga vindar.


Efter mötet var det dags för telkonferens innan jag kunde börja spisa maten, fläskkarré med potatis blev det...inte riktigt. På med karrén i stekpannan och jobba lite under tiden med datorn. Snart skymdes sikten och brandlarmet gick igång. Jag hade glömt spisen! Upp från datorn ut genom dörren och tvär högerkurva resulterade i en vurpa och träff med en dammråtta. Var den nu kom ifrån?  Spisen var inte lätt att hitta i röken och när det väl gjordes låg där i stekpannan kolen...fläskkarrén...förstörd. Alla fönster i närheten som går att öppna, öppnades och röken vällde ut. Nästa tanke, stoppa brandkåren.


Vilken förmiddag!


//Zkrivaren

Av Zkrivaren - 10 september 2009 22:49

Hur många har inte Facebook, runt 35 miljoner människor på planeten har det, så även Skottar.


För ett par blev det inte så lyckat, speciellt när mannen i huset blev arbetslös och svartsjukan växte. Äktenskapet kraschade och senare ändrade frun från fru till singel, då gick det snett för maken som tog livet av sin före detta fru.


Många svenskar har facebook, många av mina vänner har det, ochn det är med viss oro jag läser om det som händer i Skottland. Det kan ju hända här också, ibland mina eller dina vänner, vad gör man då? Man lär inte må speciellt bra, och vill  man sedan ha facebook kvar?


Nu ska det tilläggas att svartsjukan inte bara gäller i facebook, utan kan slå till på vem som helst när som helst hur som helst, för vilken anledning som helst.


http://www.aftonbladet.se/nyheter/article5728108.ab


Var rädda om er därute, och lev väl!


//Zkrivaren


Av Zkrivaren - 10 september 2009 09:33

Apples vd Steve Jobs lovade vid ett framträdande nyheter från Apple.

Itunes ska komma med en spårningsfunktion, som innebär att det letar efter liknande låtar som man har i sin dator redan.

Dessutom lanserar företaget ett nytt format för nedladdning av album där kunden inte bara får själva musiken utan också booklet och tillgång till bakgrundsmaterial som videor och biografier.


Många är tillräckligt mogna för att ha lyssnat på ömtåliga lp-skivor som man fick vara varsam om vid behandling. Idag kan vi nästan göra vad som helst med musiken, även förstöra den i mp3-format, där höga och låga toner planas ut för formatets skull.


http://www.svd.se/naringsliv/nyheter/artikel_3496817.svd


//Zkrivaren

Av Zkrivaren - 10 september 2009 01:52

Vad gör man i dessa rider när arbetsplatserna är fyllda och man söker arbete?

När man samtidigt har andra skulder som ger stora problem?

När soc. inte gör något.

När oron blir en vana i ens liv.

När livet går utför och försörjningen av familjen, barnen, inte längre fungerar.

Mörka tankar tornar upp sig, samhället är utslaget utan sjukdomars pandamiska utbredning.

Vem kan t.e.x ge ett jobb utanför en storstad, säg i Kalmar län? Kanske Kalmar?

Förr var det lätt, men idag är det inte det, och priset är (för) högt för många. Vem hjälper? Gör du?


Lev väl!


//Zkrivaren

Av Zkrivaren - 9 september 2009 11:32

Inte har jag tänkt på att nior ska vara så märkvärdiga, de är just bara nior. Man fyller nio år och sedan går man i 9:e klas, jagar brudar, får dem på rygg, får en snyting, förlorar och livet går vidare. Och har man tur i livet blir det en dans, men många möter svåra hinder i olika former.


Uno Bok tillhör ändå en liten unik annorlunda nia, han är född 99 sekunder i nio så att han idag 090909 fyller...just det 99 år och är frisk som en nötkärna. Lite nedsatt hörsel och rullator är allt, denna gamle man har som kan räknas negativt.


Grattis Uno 99 år idag den 9/9-09


//Zkrivaren

Av Zkrivaren - 8 september 2009 23:49

Gåtan med sjukdomen AHDH, kan vara på väg mot en lösning sedan amerikanska forskare sett hur hjärnan fungerar på personer med sjukdomen.

Det bekräftas i en studie att personer med adhd har ett annorlunda belöningssystem i hjärnan än andra. Det har vi hittills bara sett i djur- och beteendestudier, säger Hans Forssberg, professor i barnneurologi och adhd-forskare vid Karolinska institutet.


Eftersom jag känner några med sjukdomen får jag en förhoppning om att dessa skall kunna få gå en lättare framtid till mötes, liksom anhöriga.


Adhd står för uppmärksamhetsstörningar och impulsivitet/hyperaktivitet. Ungefär 3 till 7 procent av befolkningen beräknas ha adhd.

Det är vanligare med adhd hos pojkar än flickor. Barn med adhd har svårt att vänta, att kontrollera känslor och humör. De kan ha svårt att planera och organisera sin tillvaro.

Problemen med adhd hos vuxna varierar mycket, men många har koncentrationssvårigheter.

Personer med adhd har ökad risk för kriminalitet och missbruk av alkohol och droger.


Tyvärr är det långt kvar innan tester kommer att göras på människor och senare ett godkännande, men det händer något, som kan hjälpa framtidens männsikor med Adhd.


http://www.dn.se/nyheter/vetenskap/fynd-loser-gatan-adhd-1.948284


Lev väl!


//Zkrivaren

Av Zkrivaren - 8 september 2009 14:16

Nu har det hänt saker nytt namn och ny design, och nya detaljer som smileys, men för få, för fula, men det kanske fixas med tiden. Och mycket att kolla upp.

Jag gillar den stilrena designen och navigeringen som är lätt. Nu blir det ännu roligare att skriva, om nu tid finns för det.Rynkar på näsan


//Zkrivaren

Presentation

Omröstning

TV-avgift skall betalas...
 ...via en avgift som nu
 ....reklam
 ...skatt
 ...skatt och reklam

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards