Alla inlägg under augusti 2009

Av Zkrivaren - 19 augusti 2009 11:02

Igår fick jag höra att botten är nådd, nu ska vi bara upp ur den mycket djupa gropen, komma upp och få hjulen att rulla i Sverige igen. Men det är föga hopp för de arbetslösa, för de kommer att bli väldigt många och hjulen är inte igång förrän 2012, det är tre år dit.


Arbetsförmedlingen tror att arbetslösheten kan fördubblas och begär nu 1,1 miljarder extra hos regeringen, men har ingen aning om de får pengarna.


Men för många arbetslösa är det ingen framtid som gäller, de tar en dag i sänder, kämpar för sin överlevnad, och år framåt är en tid som är oerhört lång för dem.


//Zkrivaren

Av Zkrivaren - 18 augusti 2009 23:07

En lång dag som började 06 är snart slut, en jobbig dag med mycket telefonprat och svek.


Varför är människorna idag så ytliga?

Varför sviker människorna sina löften?

Varför försvinner de när de påbörjar ett förhållande?

Varför ljuger man så mycket?

Var är empatin?

Var är respekten för människan?


Fler frågor finns, men de kommer inte här och nu. Jag konstaterar att så är verkligheten idag, och hittills har ingen sagt emot, bara hållit med...tyvärr. Inte konstigt att Sverige är som det är idag, inte med denna inställning.


Lev väl!


//Zkrivaren

Av Zkrivaren - 18 augusti 2009 10:21

"Jag käkar en macka"

Detta är nåt man skriver på Twitter om. Meningslöst och ointressant, men  förekom i över 40 procent av texterna, uppges det efter en undersökning som gjorts.

Jag känner att jag kan ha meningslösa bloggar som bara en liten del läsare gillar, men så här långt ner har jag nog inte sjunkit...hoppas jag.


http://www.dn.se/ekonomi/twitter-1.932751


//Zkrivaren

Av Zkrivaren - 17 augusti 2009 23:31

Jag har haft fullt upp och övriga med, så bloggen blir tyvärr lidande, men skärpning på samtliga, och bloggen blommar upp.


Lev väl!


//Zkrivaren

Av Zkrivaren - 17 augusti 2009 10:47

Nu vill de styrande makthavarna bygga upp jättelika personregister över oss vanliga svenska medborgare. Registren som finns i databaser, skall nås av människor i alla eu:s länder, som har tillträde till det.

Registren blir jättelika och risken för missbruk ännu större.


Enligt Stockholmsprogrammet ska i framtiden in- och utresor från unionen registreras. Kriminalregister ska kopplas ihop. Ekonomiska transaktioner ska matas in i en gemensam databas med målet att kunna spåra misstänka ekobrottslingar.

Kommissionens förslag behandlas just nu i riksdagen. Justitieutskottet är huvudansvarigt. Thomas Bodström tycker i sak att ett ökat polissamarbete inom EU är positivt. Men han har ändå allvarliga invändningar som han tänker driva. Bland annat får planerna på utbyggda dataregister tummen ned och att rätten till försvarare saknas i förslaget.


Bara rätten till en försvarare vid en rättegång, är en självklarhet i Sverige idag, men r den lika självklar i framtiden?

Ska den enskilda fifflaren av 50 kr från konto 1 till konto 7, förföljas via dataregister i världen, för att senare gripas och ställas inför rätta? Eller blir det bara de som inte kan betala sin kontoskuld som drabbas, för inte jagar man de stora ekonomiska brottslingarna land och rike runt. Och vad kommer inte detta att kosta?

Att bygga upp detta övervakningssamhälle och driva det, är inte gratis, och vi som drabbas får även betala det.


Karl Sigfrid (m), engagerad i integritetsfrågor, vill att den svenska regeringen ser till att bygga in restriktioner för hur långt myndigheterna får gå i kartläggningen av enskilda. 

Det är bra, men jag tror inte på det. Kommer det att godkännas av svenska politiker, kommer vi inte att ha något att säga till om, det styrs långt ifrån oss och över medborgarnas och svenska politikers huvuden, av maktfolk någon annanstans i världen.

Frågan om utträde ur eu, är aktuell ånyo.


 http://www.svd.se/nyheter/inrikes/artikel_3359699.svd


//Zkrivaren


Av Zkrivaren - 16 augusti 2009 23:02

Framtidens mobiltelefon kan samla in lukter och översätta språk, enligt Ericsson, men dofter, vad har dessa med en telefon att göra?

Är tanken att jag ska få veta när min fru (om jag hade en sådan) har prasslat genom att hennes mobil luktar "Kalles Aftershave" som jag inte använder?

Eller ska jag få känna på doften från en hundskit?

Oavsett så finns näsan sedan år tillbaka, men jag behöver bara en näsa, och den sitter redan i mitt ansikte. Mobilen pratar jag i.

http://sydsvenskan.se/ekonomi/article537871/Framtidens-mobil-kan-oversatta-och-dofta.html


Fega kvinnor slår åter till mot äldre. De kommer från hemtjänsten, försäkringsbolag, hyresvärden, inget är dem främmande att utge sig för och många äldre luras att tro att det är sant. Allt i syfte att ta sig in och stjäla allt av värde för den boende.

Just nu är det i Norrköping och Linköping som kvinnorna härjar, lurar sig in och stjäl.

Jag kan inte sitta still och bara låta det ske i tysthet, när ska våra äldre få en trygg ålderdom, fritt från skrupelfria individer som kallar sig människor?

http://www.nt.se/nyheter/artikel.aspx?articleid=5454231


Lev väl!


//Zkrivaren

Av Zkrivaren - 16 augusti 2009 10:57

30.000 ungdomar på festival i Kungsträdgården i Stockholm, igår utsattes för ett tårgasangrepp som kunnat slutat mycket illa.


Det var när Ung08-festivalen pågick som bäst som det hände. Någon utlöste en tårgagranat och paniken utbröt. Dock mindre art. 

Tjugosex personer skadades av fyra fick ta ambulans till sjukhus.


http://www.dn.se/sthlm/flera-till-sjukhus-efter-targasattack-mot-ungdomsfestival-1.931787


//Zkrivaren

Av Zkrivaren - 15 augusti 2009 23:58

Ikväll sprangs Midnattsloppet på söder i Stockholm. Som vanligt med start klockan 22:00, som det numer är.


Det hela startade 1982, och har sedan fortsatt och vuxit. Såväl elit som motionärer springer Midnatsloppet, som förr startade på Hornsgatan och gick i mål på Zinkensdamms IP (Zinken).

Vädret är det enda som påverkar, det kan nämligen vara väldigt varmt och skönt, eller varmt och regnigt, såväl som svalt med eller utan regn. Men löparna kommer liksom aktiviteter omkring och inte minst publiken.


Det nya är att banan går ner mot Hammarbykanalen och sedan upp förbi Sofia kyrka. Då har löparna kommit ungefär halvvägs och då gäller bara en sak: Bit ihop och kuta. För den backen är inte att leka med.


Men långt innan det stora långa loppet startar har barnen sprungit sitt lopp på Hornsgatan. Och likaså de lite äldre, 8-15 år.


Som "gammal" involverad typ i detta lopp på olika funktioner finner jag mig ha rätt att vara trött utan deltagande i årets upplaga, och önskar alla en god natt.


Lev väl!


//Zkrivaren

Presentation

Omröstning

TV-avgift skall betalas...
 ...via en avgift som nu
 ....reklam
 ...skatt
 ...skatt och reklam

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3 4 5
6
7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31
<<< Augusti 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards