Alla inlägg under augusti 2009

Av Zkrivaren - 22 augusti 2009 10:16

Bor du högt upp i huset?

Det är ingen garanti för att du slipper inbrott via den öppna balkongdörren, eller ett öppet fönster, åtminstone inte i Stockholm, där "Spindelmannen" slår till.


Tjuven använder bl a stuprör till att klättra upp, högt upp, och göra inbrott via öppna fönster och dörrar. Han har t o m varit inne där folk sovit och stulit.

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article5677626.ab


//Zkrivaren

Av Zkrivaren - 22 augusti 2009 00:00

Nu ska skolorna ha kameraövervakning, om man får som man vill, men det får man inte trots omfattande skadegörelse som kostar stora pengar.


Skolfastighetsbolaget är inte glada åt stoppet, de vill satsa på flera kameror vid skolor som råkat illa ut. Datainspektionen och länsrätten har hittills stoppat uppsättningen av ett antal kameror på olika skolor. Länsrätten menar att det går att identifiera personer via kameran, och det är väl i så fall bra, om det är en gärningsman som fastnat på bild. Flera fall väntar nu kammarätten, dit det är överklagat.


http://www.svd.se/stockholm/nyheter/artikel_3393173.svd


Lev väl!


//Zkrivaren

Av Zkrivaren - 21 augusti 2009 13:18

SKL och andra ansvariga mutar svenska medborgare med gratis vaccinering mot Svininfluensean.

Att det blir gratis beror på att man räknar med att flera vaccinerar sig då. kanske det blir några till, men långt ifrån alla, tror jag.

I nästa månad kan det ta sin början.


http://www.dn.se/nyheter/vetenskap/klart-med-beslut-om-gratis-vaccin-1.935607

Av Zkrivaren - 20 augusti 2009 22:55

Nu klarnar läget om vaccinationen mot Svininfluensan, vaccinet vi inte vet speciellt mycket om som inte ens testats innan.


Samtliga landsting satsar på egen personal med pensionerade och studenter i vårdskolan i reserven. Och de första som får vaccinet är sjukvårdspersonal, gravida och kronisk sjuka.

Sedan får alla andra som vill vaccinera sig sin dos. SKL rekommenderar att vaccineringen skall vara gratis, beslut om det tas på fredag.



http://www.dn.se/nyheter/vetenskap/svininfluensan-1.934846


http://www.dn.se/nyheter/vetenskap/sa-planerar-ditt-lan-for-massvaccinering-1.934583


http://www.dn.se/nyheter/sverige/skl-rekommenderar-gratis-influensavaccin-1.934949


Själv tar jag nu sängen.


Lev väl!

Av Zkrivaren - 20 augusti 2009 11:33

För första gången på 50 år fick stadsteatern ställa in en föreställning för att en av skådespelarna inte fanns på plats.


Yvonne Lombard, som innehar huvudrollen befann sig i skärgården lyckligt ovetande om att hon skulle vara på stadsteatern. Minnet hade svikit henne. Och nu får hon stå med skammen.


http://www.svd.se/kulturnoje/nyheter/artikel_3382875.svd


//Zkrivaren

Av Zkrivaren - 20 augusti 2009 11:23

Den nu folkvalda regeringen bestående av de fyra blocken som bildar en allians vägrar skjuta till de pengar som skall rädda SAAB som företag och biltillverkare. Och tittar man på hur en enskild (tanklös?) svensk tycker, har de ytterligare en 4-årsperiod säkrad i regeringsställning. Då gör det inte så mycket med nya Monatabbar.


Men faktum är att 4.000 jobb försvinner direkt och ytterligare runt 8.000 jobb berörs och försvinner på en redan mycket hårt utsatt arbetsmarknad. Detta kan innebära 12.000 färre röster i kommande val. Om varje berörd person av dessa får med sig 10 vänner blir det stora siffror i kommande val, så stora att valets segrare inte är alliansen, de är uträknade sedan länge när valet är igång.


Regeringen måste gå in med pengarna och rädda jobben. Det är mycket pengar de måste in med, men tänk på att varje jobb som räddas tack vare detta ingripande, även ger många sköna skattekronor tillbaka från var och en vars jobb räddas, något Sverige behöver.


http://www.gt.se/nyheter/1.1676092/regeringen-beredd-offra-4-000-jobb-pa-saab


//Zkrivaren

Av Zkrivaren - 20 augusti 2009 11:03

Den 12 september skall försäljningen av The Pirate Bay vara klar, då ska Global Gaming Factory, den nya ägaren, få sajten laglig och lönsam.

Global Gaming Factorys affärsidé är nämligen, att bedriva en ”verksamhet som skyddar upphovsrätten och uppfyller rättighetsinnehavare och innehållsleverantörers önskemål”. I den miljön gynnas även fildelarna, tror företaget.

Om detta lyckas, har man gjort något som alla gynnas av och som kommer att få efterföljare mycket snabbt på internet.

Misslyckas man däremot kommer den olagliga fildelningen att fortsätta, kanske i ökad omfattning, lagen till trots, och ägaren har gjort ett brakfiasko i globalt format.


Inom tre månader efter det att köpet är klart, tror GGF att de skall ha världens största musikbolag och skivbolag med sig . Stora önskemål, men lyckas de, har de kommit en bra bit på väg att uppfylla det som de säger sig vilja göra idag.


Försäljningen av sajten The Pirate Bay, där ägaren av sajten, Reservella är mottagare av köpeschillingen på hela 60 miljoner kontant! The Pirate Bay har redan ett skadestånd på 30 miljoner kronor, men nu står alltså ett annat företag som ägare till sajten, vilket försvårar för Kronofogden att driva in skadeståndet.


I och med att köpet blir klar och sajten legal, skall man även sälja Pirate-vodka, jeans och nappar för barn. Således något för varje generation, som på så sättskall knytas till sajten och gen densamma reklam, som i sin tur ger intäkter, dels genom direkt försäljning av nämnda produkter, dels genom ökad försäljning av musik occh digitalt lagringsutrymme.

Frågan är om tillräckligt många nappar på det, kanske man måste ta en sex vodka först?



 (Källor)


http://www.dn.se/kultur-noje/nyheter/nya-detaljer-i-global-gaming-factory-kop-av-tpb-1.933873


http://www.dn.se/ekonomi/pirate-bay-kops-genom-mellanhand-1.933822


http://www.dn.se/kultur-noje/nyheter/pirate-bay-satsar-pa-napp-och-vodka-1.934373



//Zkrivaren


Av Zkrivaren - 20 augusti 2009 01:16

Varför skapas barn?

Därför att det vuxna har kul i sängen med varandras kroppar. Och mannen drar sig inte ur i tid. Efter 9 månader kommer resultatet, ett barn, kanske välkommet också...då.


Men med tiden kan inte mannen låta bli andra kvinnor, samtidigt som han blir sexuellt avtrubbad, vill bara låna ut frun eller ha bizarr sex.


När barnet blir skolmoget har föräldrarna skilt sig, men hot finns kvar från mannen. Nu skriver han inte på papper, skolbyten som han vetat om, är plötsligt nytt för honom, barnet får inte byta skola osv.


Vem ger de vuxna rätt att förstöra för ett barn?

Skyddet mot barn ska vara så bra, men var är skyddet när barnet har bytt skola, till en skola närmare den adress barnet är skrivet på, samtidigt som pappans vecka påbörjas och han har uttryckt sig att barnet ska till gamla skolan. Var är då tryggheten för barnet?

Det är nog inte så konstigt att vi har ett samhälle som vi har idag.


Lev väl!


//Zkrivaren

Presentation

Omröstning

TV-avgift skall betalas...
 ...via en avgift som nu
 ....reklam
 ...skatt
 ...skatt och reklam

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3 4 5
6
7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31
<<< Augusti 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards