Alla inlägg under juli 2009

Av Zkrivaren - 8 juli 2009 21:59

Dagens nyhet lanseras av Expressen idag.

Fyra av tio män använder kalsongerna flera gånger innan de anses smutsiga, detta har framkommit i en undersökning som tvättmedelsföretaget Via låtit göra ibland 1 000 män och kvinnor.

Motsvarande siffra för kvinnorna är 11 procent.

http://www.expressen.se/Nyheter/1.1633928/fyra-av-tio-man-sparar-in-pa-kalsongtvatten

Nu väntar jag på Vias nästa drag för att sälja mer tvättmedel, rejäla rabatter på kalsonger och trosor, alternativt att de skänker bort ett dussin per intresserad person?

Men ta det inte via postens reklamutdelning, många vill inte ha reklam och får därmed ingen heller, och vem vill missa chansen till detta? Om den kommer...

Via får gärna höra av sig hit.


Nu tar jag snart av mig kallingarna och lägger mig för att sova, efter det nya kommit på plats, tvättade i ett tvättmedel, ganska känt sådant...


Lev väl!


//Zkrivaren

Av Zkrivaren - 8 juli 2009 11:21

Statoil vill att du ska surfa på deras stationer, även i biltvätten, så nu blir det surfzoner på Statoilstationerna i samarbete med Telia.


Det som behövs för att nätsurfa hos Statoil är en bärbar dator med ett trådlöst nätverkskort eller motsvarande. Maxhastigheten på nätet är 22 Mbit/sek och Statoils största privat- och företagskunder kommer att få nyttja surfzonerna gratis. Övriga kunder kan köpa Internettid via sms- eller kortbetalning.

– Målsättningen är att vi i höst ska testa stationära datorer inne i några av våra butiker. Vi är lyhörda för kundernas behov, har en hög tillgänglighet med generösa öppettider och finns över hela landet. Det gör det enkelt att både tanka och passa på att surfa på Internet, säger Sofia Sjöström. 


Just stationära datorer har min Coopbutik börjat med, den jag sällan är i, kanske de behöver det för att få någon kund att handla där, nu när ICA är poppis. Frågan är om stationära är så populära i mobila bredbandstider?


//Zkrivaren

Av Zkrivaren - 7 juli 2009 22:24

I går pratade jag med en som via internet fått veta att vi skulle få ostadigt väder och först i slutet av månaden skulle den ryska värmen komma in.

Idag påstår smhi något helt annat, de ser inget slut på kylan med 10-15 grader regn och åska inom överskådlig framtid.

SMHI i ett nötskal med svenska sommaren inuti.

(Källa: Expressen)


Bara att skaffa en kvinna, en villa med .ppen spis och mjuk fäll, så kan man överleva våtmarkerna i Sverige, det som kallas svenska sommaren. Vad hette hon nu igen...? A...nånting...


Lev väl!


//Zkrivaren

Av Zkrivaren - 7 juli 2009 12:36

Det kommer allt fler anonyma kommentarer till bloggen, vissa med språkbruk som inte höra hemma att skrivas eller uttalas för andra och därmed inte heller publiceras i bloggen.

De som inte kan skriva på annat sätt eller inte framträder med mer en "En anonym" eller liknande läggs inte ut.

Det beror inte på feghet utan just på anonymiteten, i synnerhet om jag ska gå i svaromål vill jag göra det mot en person, inte någon som gömmer sig.


Något som berör i kommentarsväg är Svininfluensan, och länk för detta finns i menyn till höger för den som vill ha mer information om sjukdomen ifråga.

Den drabbar alla människor och Sverige har hittills förskonats från ett större antal insjuknade personer, dock kan många ha/haft sjukdomen utan att veta om det, bara en mycket lindrig synptom.

Värst drabbat är Mexico där allt upptäcktes, om det var där allt började, kan jag inte skriva.

Nu i semestertider kan svenskar utomlands drabbas och ta den med sig hem, liksom turister från andra länder på tillfälligt besök i Sverige, kanske hos anhöriga, kan drabbas. Viktigt är att alla som varit i områden där sjukdomen har fäste, som blir sjuka, hör av sig till sjukvården.


Som bloggare utsätts man av olika former av fula kommentarer och grova påhopp, företrädesvis av avundsjuka personer, eller de som inte kan uttrycka sig på annat sätt, som inte vill ta en saklig diskussion.

Carolina Grynning, inte helt okänd kvinna idag, skriver en blogg och som tack för det får hon massor av påhopp, vilket resulterar i att hon stänger sin blogg den här månaden.

Obeorende vem det är, ska påhopp inte förekomma, ogillar man vad man läser, är det bara att låta bli att läsa den bloggen, denna, Carolinas eller en annan, som man ogillar. Det är valfrihet!

Sedan finns det fega typer, ansiktslösa varelser som gärna ger sig på kvinnliga bloggare på ett sätt som jag tar avstånd ifrån.


Carolinas blogg på stureplan.se har runt 100.000 besökare i veckan, det är en siffra jag skulle vilja ha också, men jag attackerar inte hennes blogg för det. Tyvärr har jag hört kommentarer om just storleken, som även här har betydelse, i besöksstatistiken, och det är ibland grund för avundsjuka och påhopp.


Är kvinnan snygg och framgångsrik dessutom, blir påhoppen fler och ofta med sexistiskt innehåll, grovt sådant också.

Det finns ingen anledning att ge sig på framgångsrika eller snygga kvinnor, kända som okända, med olika former av påhopp.

Klarar du inte av att se dem, läsa det som skrivs osv. gå inte till den bloggen!


(Källa: DN)


//Zkrivaren


Av Zkrivaren - 6 juli 2009 23:09

Är det inte dags att Klüft slutar med idrotten?

Skadorna avlöser varandra och hon är inte oersättlig inom friidrotten heller. Många skulle kunna tävla om en plats i hennes ställe, en skadefri plats.

Nu är hon skadad igen, som det skulle vara en nyhet längre. Trist och sant.

http://www.expressen.se/sport/friidrott/1.1631248/kluft-skadad-igen

http://www.svd.se/sportspel/nyheter/artikel_3170197.svd


EU har kommit på att man inte bara ska jaga livet u fildelarna, utan även praktisera mer e-hälsa via internet.

Den globala analysfirman Gartner har sammanställt uppgifter från sex EU-länder: Spanien, Tjeckien, Storbritannien, Frankrike, Holland och Sverige.

Resultatet visar exempelvis på otroliga besparingar om man satsar metodiskt på e-hälsan. Exempelvis skulle nio miljoner vårddygn kunna frigöras om man fortsätter införandet av elektroniska journaler i de sex länderna.

I pengar motsvarar det 3,7 miljarder euro.

På samma sätt kan man förhindra cirka fem miljoner förskrivningsfel och omkring 100 000 oönskade effekter av fel insatta läkemedel. Man kan också förhindra 11 000 dödsfall i diabetes och få bort 5,6 miljoner återbesök inom vården om man använder sig av telemedicin hemma hos patienterna. 65 miljoner allmänläkarbesök om året blir onödiga om man satsar på moderna elektroniska förskrivningssystem, påpekas också i rapporten.

– Det finns en fantastisk potential att förbättra sjukvården för alla européer. Tekniken kan spara enorma summor pengar för varje land men framför allt sparar det mänskligt lidande. Här ligger Sverige i framkant men jag hoppas kunna driva på utvecklingen ännu mer i både Sverige och övriga EU, säger socialminister Göran Hägglund (KD) till SvD.


Då får jag hälsa läsaren en godnatt.


Lev väl!


//Zkrivaren





Av Zkrivaren - 6 juli 2009 12:35

Efter tre dagar av åska, blev söndagen en åskfri dag, och i skrivande stund kommer flera hotfulla moln mot mig. Snart mullrar det igen.


Men redan i helgen slogs hundratals, kanske tusentals TV-apparater ut av åskan, och idag blev sviterna efter densamma i datorernas vcärld mer synlig. Extrapersonal kallades blixtsnabbt in, och redan efter en timmes öppethållande var hyllorna fulla av trasiga datorer, offer för åskan. Ännu fler stod i  hem och hos företag, utslagna. Och under dagen, fram mot kvällen lär nästa våg av datorer komma in.


Det enklaste för att slippa problem är att dra ur sladdarna innan man går ut, till jobbet, plugget, fritiden etc. och det gäller all elektronik som är den känsliga i dagens utrustning. Även om det ser fint ut på morgonen kan det förändras snabbt underdagen.


//Zkrivaren

Av Zkrivaren - 5 juli 2009 20:54

Nu har ovädret satt sina spår. Många av de som bor i mitt bostadsområde är utan TV. När åskan kom försvann bilden. TV, gick sönder. Samtidigt skall den nya fiberkabeln ställt till med problem, så nu blir det mycket jobb för TV-reperatören.


//Zkrivaren

Av Zkrivaren - 5 juli 2009 10:37

Visste du att 300 fartyg varje år landar i Stockholm och hundratusentals turister tar sig i land och shoppar för jättebelopp varje år?


Så är det idag, men inte bara positiva saker som detta följer med. Igår hörde jag att på ett av fartygen finns Svininfluensan. Fartyget som hamnar i Skåne, har flera fall av sjukdomen ombord, vilket ökar risken för flera fall i Sverige, då turisterna går i land och kanske har smittan med sig som en oönskad present till svenskarna.


Förr var det nästan bara amerikaner som kom med fartygen, och jag har träffat flera av dem. Oftast trevliga människor med såväl humor som nyfikenhet på Sverige, och främst Stockholm.

Har man tur som jag hade vid ett tillfäller att få ett gäng turister på halsen weftersom jag råkade ha en turist på besök till mig, blev det en fantastisk tid med mycket guiidande och engelska.

Byggnader och monarkin var då frågorna handlade om. NK var stället man handlade på. Idag är det lite annorlunda.


http://www.dn.se/sthlm/kryssande-turister-goda-shoppare-1.905260


//Zkrivaren

Presentation

Omröstning

TV-avgift skall betalas...
 ...via en avgift som nu
 ....reklam
 ...skatt
 ...skatt och reklam

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
<<< Juli 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards