Alla inlägg under juli 2009

Av Zkrivaren - 12 juli 2009 22:49

Hur otroligt dum får en människa vara?

Är det så kul att dö så finns det andra sätt än att åka på biltaket i hög faert och riskera sina och andras liv i höga farter, såsom nu hänt på Munsö, västra Stockholm, där två unga män 20 och 21 år omkom, ytterligare två är skadade.

Det är ballt att inte göra det! Bara dumhuvuden håller på med detta, influerat från andra länder.


Källor:

Expressen


 Aftonbladet TV

 Aftonbladet


DN



Lev väl!


//Zkrivaren


Av Zkrivaren - 12 juli 2009 14:45

Vädret drar mig från datorn, det behövs, jag har inte fått min dagliga rutin ute ännu, det har ju regnat och åskat som bara den. Och sviterna syns ännu.


Nu har allt fler upptäckt hur man kan få väder information, läser jag i Dagens Nyhete. Vem får vad - vad får vem i väderväg, kliura ut vad det blir hos dig.


(Källa DN)


//Zkrivaren

Av Zkrivaren - 12 juli 2009 00:19

Det värsta som kan ske har skett, torka i skallen, trött och tidsbrist. Det går bl a ut över bloggen och det är i höst...sommartider. Men jag kommer igen, och fler med mig...hoippas jag!


Lev väl!


Zkrivaren

Av Zkrivaren - 11 juli 2009 13:56

Vädret gör mig ledsen, men mer ledsen gör mig vänner som sviker, vänner som inger hopp, som vill så mycket som vänner. Sedan försvinner de bara, utan ett ord.

Sedan säger de att de hade såååå mycket att göra, besöket tog ju sååå lång tid etc. Fast de hann med att besöka andra sidor på internet, chatta med folk osv. Dit räknas inte jag längre.


//Zkrivaren

Av Zkrivaren - 10 juli 2009 22:13

I storyn om mitt boende i gettoliknande område, har jag kommit till åskan och TV-problemet, del 89.

För dig som inte följt de 88 tidigare inslagen komprimerat till ett enda,kan jag meddela att du inte missat mycket mer än sista inlägget under torsdagen (igår). Och om åskan, något tidigare inlägg, vilket alltså egentligen är två inlägg.


Förra fredagen när åskan dundrade och blixtrarna slog ner runt oss, slogs inte bara el ut utan även 6 TV-apparater miste sin funktion.

Under tisdagen felanmäldes det då ingen singal nådde fram. På onsdagen kom en väldigt okunnig representant från hyresvärden och ställde dumma frågor som han inte fick speciellt många svar på. Efter en kort betänketid, endast en dag lång, och lite av fredagen, kom så en kille från ett företag 6 mil bort. Efter kom representanten från bostadsföretaget med huvudnyckel. Efter att ha tittat in till den hyresgäst som var först i kedjan, visade det sig att åskan slagit ner i antennuttaget och orsakat samma skada i de påföljande uttagen hos två grannar.

Felsökning och jobbet tog 15 minuter att genomföra. Dyra minuter för de kom 17:51 och lämna 19:23, vad de gjorde övrig tid vet jag inte, men de kanske tog en fika ibland kablarna och motionerade lopporna?


Lev väl!


//Zkrivaren

Av Zkrivaren - 10 juli 2009 13:36

Dagens Nyheter skriver vidare om bloggvärlden, kränkningar, hot och annat som förekommer i olika bloggar vars ägare får ta emot, kanske senare slutar med bloggen.

En yttrendefrihet innebär att man får kommentera, vissa har dock inte kunskapen att yttra sig på ett korrekt sätt varvid det blir plumpna saker eller vad många uppfattar som påhopp. Det är en del av att blogga, som vi får ta. MEN vi behöver inte lägga ut den kommentaren! I de flesta bloggar kan man stoppa kommentaren innan man sett den, från att vara officiell. På så sätt går det att stoppa kommentarer som inte man vill ha ut. Liksom anonyma avsändare.


http://www.dn.se/kultur-noje/svinigt-beteende-gar-inte-att-lagstifta-bort-1.908231


//Zkrivaren

Av Zkrivaren - 9 juli 2009 22:40

Säga vad man vill om besökaren, men goda råd inkommer när man minst anar det, undrar om de kommer själva snart?

Inget regn idag, men jag har flugit runt i vindarna, kors o tvärs, hit o dit.

Klockan 20:30 satte granne Karlsson igång och lever rövare med sin stereo. Det är ju tradition i den släkten. Först kom den äldsta och levde rövare, spelade med sin stereo och 8 jättehögtalare modell Hultsfred, för halva kommunen, nåt som störde många inte minst mig, närmast granne. Han blev ettårig, sedan kom en jättefin familj hit från ett grannland. Efter fyra månader lämnade  dom, med skrämda ansikten.

Sedan kom nästa från samma släkt, samma s.k musik, hela intron i 10 sek med upprepningar i 8 timmar och på max volym dygnet runt, man börjar helst efter kl 21. Precis som storebror Johan, har Robban samma usla smak.


Vad gör då värden?

I början väldigt mycket, sedan allt mindre, och efter det att flera noterat den mycket hastiga uppbrottet från en skötsam familj, och sett samma skrot o korn komma tillbaka igen, i samma lägenhet, fast det vid tillfället fanns flera likvärdiga lägenheter tomma, går det lite funderingar.


Nu har det parkerats cyklar i uppgången och vid rökfyllt trapphus kommer folk att skadas, kanske dö då det finns äldre och handikappade i uppgången. Det är också ett hinder för räddningstjänsten som skall in. Värden vet om det och gör ingenting. Och ryktena börjar komma igång.

Soporna, oftast kattpiss, ställs i flera dygn i trapphuset, det luktar....mycket. Också detta vet värden.


Vad då flytta?

Varför ska skötsamma hyresgäster behöva flytta med stora kostnader för att en liten klick varelser, ska få härja fritt, för att föräldrarna vill vara ensamma i sin jättevilla? Bara någon kilometer bort.


//Zkrivaren


Namnen är fingerade

Av Zkrivaren - 9 juli 2009 12:10

Regnet öser ner, igår fick Färjestaden, Öland, en rejäl omgång och regnvatten kom in i köpcentrumet när det inte kunde tas om hand av marken utanför.

I Umeå har det kommit 100 mm, i Gävle idag stormar det och regnar samtidigt, och det ostadiga vädret, som från början skulle bli en sommar med sol och värme, 2 grader över genomsnittet, är ett minne knappt. Väderexperterna lyckades missa allt igen.

Åskan kommer åskan går, datorn nedkopplad står. Hur i hela ska man kunna skriva då, eller vad man nu gör med sin dator. Och strömmen är likadan, åskan klipper till och strömmen försvinner.

Ännu en trist dag är här.


http://www.dn.se/nyheter/sverige/ovanligt-stora-regnmangder-1.907855

//Zkrivaren

Presentation

Omröstning

TV-avgift skall betalas...
 ...via en avgift som nu
 ....reklam
 ...skatt
 ...skatt och reklam

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
<<< Juli 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards