Alla inlägg under juli 2009

Av Zkrivaren - 19 juli 2009 23:13

Försvaret är ett ämne som berör, det förstår jag av kommentarerna att döma efter föregående inlägg. Tyvärr en del anonyma, vilket inte släpps ut oavsett innehåll för/emot då dels klagomål inkommit, dels vill jag ha en öppen debatt där man vågar stå för sina inlägg och kommentarer.


Jag har fått höra att det kan vara farligt att idrotta, även på gym, men inte har jag tagit det på allvar förrän idag. Nu är det ju bevisat att man kan dö av idrotten. åtminstone i Orminge, där många kunde ha skadats och avlidit då ett tak kom instörtande på ett gym i Orminge. Alla utövare befann sig dess bättre i ett annat rum.


http://www.dn.se/sthlm/tak-rasade-in-pa-gym-i-nacka-1.914329


lev väl!


//Zkrivaren

Av Zkrivaren - 19 juli 2009 16:49

Det svenska försvaret klarar inte kritik, hur ska det klara av ett angrepp från främmande makt då?


En dag var bredbandsuppkopplingen borta för tidningen Värnpliktsnytt, en obeorende tidning som granskar försvaret journalistsikt.

När man letade orsaken fick man vet från försvaret att det hade nog inte hänt om man skrivit mer positivt om försvaret!


Detta är censur i Sverige, försvarsmakten censurerar genom att stänga Värnpliktsnytt ute från internet, därför att de vågar vara kritiska mot försvarsmakten.


På försvarshögkvarteret är man osäker på vad som hänt och hänvisar till misstag.

- Jag utesluter att det var avsiktligt, Försvarsmakten gör rutinmässiga kontroller av alla abonnemang, förmodligen missade man att bekräfta Värnpliktsnytt bredbandsabonnemang. Värnpliksnytt är ju en tidning i försvarsmaktsfamiljen så jag har svårt att tro att vi skulle motarbeta dem, säger Eva Regnér, vakthavande informatör på Försvarsmakten.

Så att på rak fråga om vad som hänt, ge svaret:

- Det hade nog inte hänt om ni skrivit mer positivt om försvaret.

Det är alltså ett misstag?


Det är nog bäst att vi lägger ner försvaret omgående innan de börjar skjuta ihjäl varandra...av misstag.


http://www.dn.se/nyheter/sverige/varnpliktsnytts-publicering-stoppad-av-forsvarsmakten-1.914311

//Zkrivaren 

Av Zkrivaren - 19 juli 2009 12:47

Vi har en pandami!

Vi har en livsfarlig sjukdom som man tror blir farligare.

Då agerar Sveriges regering, och beställer hem en jätteomgång vaccin.

Sedan kommer det fram att vi vet inget om biverkningarna.

Eller att vi kanske inte får något om läget förvärras pga exportförbud av vaccinet.


Så här fortsätter det och nu bråkas det om vem som skall betala kalaset.

Det är självklart staten som ska stå för notan! Det är staten som säger att alla ska vaccinera sig!

Skillnad vore om  jag på eget iniativ går och vaccinerar mig, då får jag betala för det, men nu upplever jag deta mer som tvång från politikerna i regeringen, då ska staten stå för kalaset.

Men jag hör att allt fler är tveksamma till att vaccinera sig, i synnerhet när det inte är testat innan på människor. Vi vet inte vad det blir för biverkningar, och betala även för detta, är inte troligt någon vill göra innerst inne.


Detta är skrämmande hur illa ansvariga politiker på landstings- och kommunal nivå samt i opposition och regering hanterar en allvarlig situation och med miljontals människors hälsa.


//Zkrivaren

Av Zkrivaren - 18 juli 2009 23:58

En resa i Sverige sommaren 2010.


Jag hade tur som blev hämtad av kvinnan jag älskade i sin bil. Vi åkte till hennes bostad, hade vild och hämningslös sex, åt god mat, såg dvd-filmer, promenerade och hade trevligt.

Nu skulle jag hem med kommunala medel, det som nu övervakas maximalt, det går inte ens att fjärta utan att CIA, FRA, MI 5 och 6 och andra vet om det.


Jag ringde till tågstationen, övervakad av dessa myndigheter, som sparar just mitt samtal med SJ i minst 2 år.

Jag kan få en biljett till önskad avgång, men måste hämta biljetten en timme före, och medtaga id-handling.

Jag protesterade, sa att jag skulle hem i Sverige, inte till Vita huset eller liknande. Det hjälpte inte.

Jag kom till tågstationen, ilsken och släppte ut det på tjänstgörande idiot bakom luckan när denne ville se id-handling. Jag kallade honom fula saker, något som säkert alla kamerorna där inne fångade upp.


Efteråt var jag tvungen att söka upp en offentlig toalett. Och inte ens den hade övervakningskommandot, svenska avdelningen, underställd EU och USA, låtit vara. För att komma in var jag tvungen att dels lämna fingeravtryck, dels stoppa in id-kortet i en springa och vänta. under tiden som allt granskades, inkl jag själv från två kameror.

Plötsligt kom id-kortet tillbaka och dörren öppnades.

Där inne på toaletten fanns en kamera strategiskt placerad, förmodligen för att de ska kunna glutta på snorren se att man inte göra annat. Tänk om man runkar och lägger en sats, kan man nog få 10 år för. Domen blir nog förberedelse för fientlig handling och produktion av...sperma.


Nåja, urinen på plats liksom resten. jag vänder mig om och öppnar dörren. jag möts av en vakt utanför, som ger mig böter för att jag har blottat mig! Men hur i helvete skulle jag undvika kameran, undrade jag inte alltför lungt, och fick 500 kr till i böter. Resan började bli dyr och jag hade bara börjat.


På tåget satt det kameror överallt. Konduktörskan, en snygging i kjol och behag som hotade mina byxors sömmar, kom och bad om biljetten och...id-handling.

Jag funderade på att ta dra ner gylfen, men undlät det. Istället gav jag henne handlingen och frågade om hon ville se den mellan benen också. Förnärmad lämnade hon mig ifred.

Jag tog upp datorn och skickade lite e-post, som naturligtvis sparas av svenska operatörer på kundens bekostnad i 2 år, till FRA & Co. Eftersom jag skickade till en polare i USA, så vet CIA, NSA, FBI, Secret Service, KGB:s efterträdare och jämförbara, vad som stod i det. Bra om han käftar om vad jag skrev, då finns det vittnen, om än ovilliga sådana.


Väl hemmastation så att säga, är det bara bussen kvar, den har också kamera. Måste betala med bankkort, annat går inte. samt id-handling.


När jag kommer till min port ska jag trycka min elektroniska bricka mot en platta, kopplad till endatabas, som meddealar att jag har behörighet till trapphuset. Vilket även kameran registrerar, något som den bakom skärmen ser i samma stund. Missar man så lagras det ju...länge.

På varje våning finns det kameror och jag känner mig oerhört...övervakad.


Lev väl!


//Zkrivaren

Av Zkrivaren - 18 juli 2009 23:39

Panamin kan slå ut arbetsplatser eftersom personalen ligger sjuka. Nu måste arbetsplatsansvariga, se över hur man ska agera för att klara läget vid en frånvaro på kanske halva arbetsstyrkan.

Det gäller att tänka på hur man ska klara av situationen med mindre anställda på plats, och det måste ske nu!


Det gäller att titta på vad som måste hållas igång, och vad som kan stå stilla en tid.

Bemanningsföretag, f d anställda och pensionärer, är några lösningar liksom att lära upp anställda till annat än ordinarie sysslor. Men frågan är om det räcker om det blir som man befarar i de värsta prognoserna.

Men även arbetslösa idag kan göra en insats, liksom kort- och långtidssjukskrivna, sjuk- och förtidspensionärer.


Vänta inte, gör nåt idag!


//Zkrivaren

Av Zkrivaren - 18 juli 2009 23:21

Skåne och Öland har fått det, resten får det.


Ett rejält oväder, med backup träffade Skåne, regn och åska gav runt 50 mm och Öland led hårt av åskan. Och till detta massor av nederbörd.

Vid 15-tiden på lördagseftermiddagen började vattenmassorna rinna in i Köpstaden. Precis som en liknande händelse för en dryg vecka sedan så klarade inte avloppsnätet av att ta emot allt regnvatten som vräkte ner under kort tid.

Från resten av länet har jag inte hört något.


Det här ovädret är på väg norrut och kommer att ge stora problem i Örebro,
Dalarna och Västmanland, tror man , och har utfärdat en s k klass 1-varning för länen.


I Säter, som delvis riskerade att dränkas i samband med det senaste ovädret, har situationen förbättrats.


http://www.dn.se/nyheter/sverige/villabrander-och-oversvamningar-i-samband-med-nytt-ovader-1.914056


http://www.barometern.se/nyheter/oland/kraftigt-askvader-over-oland(1429396).gm


http://www.barometern.se/nyheter/oland/kopstaden-oversvammad(1429383).gm


//Zkrivaren

Av Zkrivaren - 18 juli 2009 22:55

Knappt hinner vi få veta att vi får vaccin mot Svininfluensan förrän vi får veta att vi kan få svåra biverkningar, och nu kan leveranserna komma att stoppas.


Detta förutsätter att pandamin förvärras och att ansvariga politiker i landet där vaccinet tillverkas, stoppar leveranserna under påtryckning från allmänheten.

Kontrakt kan då brytas, uppger media.


http://svt.se/svttext/web/pages/106.html


//Zkrivaren

Av Zkrivaren - 18 juli 2009 11:10

Vaccinet tas fram, köps av Sverige och andra länder, vars invånare blir testpersoner, dör de inte av sjukdomen riskerar de biverkningar, kanske svåra sådana, för vaccinet är inte testat på människor.

Regeringen har köpt grisen i säcken, säger Sven Britton, infektionsläkare på Gävle sjukhus och professor emeritus i infektionsmedicin.


Hur farligt är det då?

- Det vet vi inte eftersom det inte finns i sinnevärlden ännu. De vacciner som togs ur svininfluensavirus på 1970-talet hade olika biverkningar. Precis som med en del andra vacciner fick en del förlamningstillstånd, Guillain-Barrés syndrom, som i bästa fall var övergående. Nu är det här ett nytt vaccin, framtaget på delvis nya principer, så man kan hoppas att det är bättre.

- När man satsar monumentalt på 4 miljarder vaccindoser mot en relativt lindrig influensa borde man ha ordentligt på fötterna vad gäller biverkningarna, för även om en liten andel drabbas är det ett omfattande antal människor som ska vaccineras. De enda test som gjorts är korttidstest där högst femtusen vuxna, friska människor fått ett prototypvaccin som bara liknar det som ska användas. Kort sagt har vi ingen aning om biverkningarna.

http://www.dn.se/nyheter/sverige/h1n1-svininfluensan-professor-britton-1.913484


Det är dock bara delar av jordens befolkning som får möjlighet till vaccinering, de fattiga länderna blir helt utan vaccin. Pengarna styr, inte människoliv som kan räddas. Hur många som kan avlida i dessa länder verkar ingen ens ha räknat på, de finns tydligen inte. Eller är det så att några miljoner liv i fattiga länder inte ärliv värda att räddas?

Är då vi värda att räddas?

Ja, åtminstone de som har ett jobb att gå till, resten kan man ha sina tvivel om, när man lyssnar på vad som sägs, och läser det som skrivs.



//Zkrivaren

Presentation

Omröstning

TV-avgift skall betalas...
 ...via en avgift som nu
 ....reklam
 ...skatt
 ...skatt och reklam

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
<<< Juli 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards