Alla inlägg under juli 2009

Av Zkrivaren - 22 juli 2009 22:33

I England tycks man inte göra mycket åt Svininfluensan, där får sjuka människor gå att jobba och spridda smittan vidare. Trots att ingen vet vad som kan hända om det blir en andra omgång, kanske muterad ch farligare. Kanske de som smittats i första omgången påverkas på negativt sätt?

 I England är 55.000 som har insjuknat i Svininfluensan. I Sverige är det betydligt färre.

 http://svt.se/2.22620/1.1632158/svenska_zara_har_fatt_svininfluensa_i_england


Men mörkertalet i Sverige är stort. Hur många som smittats med lätt eller medelsvår symptom som inte registrerats vet ingen idag. Kanske är smittan långt mer spridd i landet än någon anar.

Från en källa i Sverige, får jag veta att antalet lediga respiratorer kan vara mycket överdrivna. På det sjukhus som källan finns på, är det inga lediga respiratorer. Hur många deet kan komma att påverka, vill jag inte spekulera om nu.


Däremot ska jag avrunda en dag som bjudit på deppighet och tråkiga saker, med att lägga mig.


Lev väl!


//Zkrivaren

Av Zkrivaren - 22 juli 2009 10:30

Vädret är på bästa humör och jag är på sämsta, gubben motströms blir väl det, men batteriet är urladdat och så kallade vänner visar sina rätta jag, ensamheten blir jobbig och många ställer sig oförstående. Det är jag just i skrivande stund.


//Zkrivaren

Av Zkrivaren - 21 juli 2009 23:45

Sininfluensan, som av många kallas för en svinig sjukdom, kan om oturen är framme, bli en flygande svinaktig sjukdom.


Detta efter man konstaterat smitta mellan människa och gris.

- Det finns spekulationer om att någon djurskötare varit sjuk i influensan, säger veterinären och epidemiologen Ulla Carlsson, ansvarig för sjukdomsövervakning och beredskap vid SVA, statens veterinärmedicinska anstalt.


Detta innebär att det finns en liiten risk om alla faktoerar faller samman i rätt ögonblick att Svininfluensan muterar till ett supervirus.


http://www.expressen.se/Nyheter/1.1647232/kan-muteras-till-supervirus


Lev väl!


//Zkrivaren

Av Zkrivaren - 21 juli 2009 10:57

ACTA-förhandlingarna ska påbörjas igen, det innebär att man skall arbeta på ett mycket aktivt och för internetanvändaren problematiskt sätt.


Fildelare och andra motsvarande personer ska jagas och fångas med alla medel, även om den vanlige internetanvändaren drabbas onödigt hårt.

Vill det sig illa kommer en nym organisation att uppstå, med en uppgift. Att tillvarata upphovsrättsmännens villkor och ersättningar.


Förhandlingarna som inleds får inte följas på ett demokratiskt vis, inte ens journalister får insyn i det som avhandlas, detta i vad man säger, ett demokratiskt land som Sverige. Mötet hålls dock i Marocko där EU är deltagande.


Sverige måste nu klargöra att repressiva internetregleringar framarbetade i tysthet blir omöjliga att godkänna i ett land som värdesätter offentlighet, integritet och ett öppet internet. Detta skriver ett antal moderater i DN idag, och jag ställer mig bakom. Gör du?


http://www.dn.se/opinion/debatt/hemlig-process-leder-till-slutet-internet-1.915112


//Zkrivaren

Av Zkrivaren - 20 juli 2009 23:15

Tänk dig en liten håla med några hundra boende, som blir ett antal större på sommaren, och då kommer den pilska mannen, hoppar fram framför en kvinna och onanerar. Detta hände i lilla Byske i Västerbotten. Polisen i Skellefteå, som förmodligen gör annat ber allmänheten om hjälp att lösa fallet. Får de ha befogenheter med?

http://norran.se/nyheter/norrochvasterbotten/article314923.ece


Hoppas jag inte blir anmäld som nu ska gå lite i kallingar innan jag lägger mig.


Lev väl!


//Zkrivaren

Av Zkrivaren - 20 juli 2009 22:00

 Överviktsproffessor Rösser vid Karolinska i Solna tycker att vi svenskar är för feta, vi kan ju dö i fettrelaterade sjukdomar, vilket han vill undvika.

Han föreslår därför bland annat skatt på läsk. Det är ju bättre att skatta sig till döds eftesom jag inte tror man kommer att ändra sina vanor.


Han angriper även den snabbmat som säljs i affärerna, vilket är samma mat som vi själva gör i ordning.


Jag som är något överviktig har redan slutat med läsk, äter normalt och varierat, men jag går inte ner för det. Så mycket för vad en överviktsprofessor säger, kanske hans lön borde minskas genom höjd skatt. Pengar har han nog i överflöd.



http://nyhetskanalen.se/1.1102797/2009/07/20/infor_extra_skatt_pa_lask


//Zkrivaren

Av Zkrivaren - 20 juli 2009 17:45

Det är inte bara i Vällingby som man stoppar möjligheten till provtagning av patienter som kan ha smittats av Svininfluensan, även i Göteborg har det hänt, och andrahandsuppgifter, ej bekräftade, uppger att det är flera misstänkta fall som bara har skickats hem utan provtagning.


Om så är fallet, och de verkligen har Svininfluensan, är många många flera smittade än vad myndigheterna vet om, detta pga bristande rutiner. Och det är inte utan att det känns som man givit upp hoppet.

Och de miljarder vi spenderar på vaccin vi inte vet något om, ens biverkningar, kan tyckas vara bortkastade. För om man inte tar en pandami på allvar nu, får alla vaccin då? Och till vilken kostnad?


//Zkrivaren



Av Zkrivaren - 20 juli 2009 10:16

När bostadsbyggandet minskar i Sverige och det när allt fler behöver bostäder, ökar istället hotellbyggandet. Åtminstone i Malmö, där antalet rum skall fördiubblas.


Med en beläggning på 70 procent uppvisar Malmö bäst siffror bland Sveriges storstäder. Det är en hög siffra även med europeiska mått mätt. Beläggningen på helger, med många danska gäster, har ökat och uppväger minskningen på 3–4 procent på vardagar. 


http://sydsvenskan.se/malmo/article508869/3%C2%A0317-hotellrum-ska-bli-6%C2%A0456.html


//Zkrivaren

Presentation

Omröstning

TV-avgift skall betalas...
 ...via en avgift som nu
 ....reklam
 ...skatt
 ...skatt och reklam

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
<<< Juli 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards