Alla inlägg under januari 2009

Av Zkrivaren - 31 januari 2009 12:21

Livets baksidor kan jag nog kalla löften som inte hålls, något jag hatar.
Några exempel på detta är muntliga löften, telefon och msn.

Det är ju inte var dag man springer på folk, som man umgåtts med innan man flyttade, men så hände det mig, efter att ha flyttat från Stockholm (vilket misstag), att en kille jag umgicks som kompis med flyttade in i en uppgång nära mig..
Vi sprang ihop en dag och blev bra förvånade. Efter mycket prat och skratt åt minnen, lovades att vi skulle återuppta kontakten på samma nivå. Och jag var på honom företrädesvis när jag såg honom, då han hade skaffat familj. Men vad gjorde han? INte "högg" han mig ute, eller kom upp som han lovat! Och jag flyttade igen. Nu har jag inte sett eller hört av honom på mer än 10 år..

På telefon är det lättare att lova mycket, och slippa hålla det. Som en kvinna gjorde när hon ringde onykter till mig och snackade skit. Jag höllt med henne för att vara snäll. Trivs inte med bråk. Hon lovade dyrt o heligt att ringa senare, eller dagen efter, det enda det blev, var nog just dagen efter för hennes del. Skönt, då slapp jag henne.
Dem man inte blir av med är dessa telefonförsäljare, som alltid hittar kryphål.
Att ringa tycks vara stora problem för många, min telefon är mest tyst, de flesta förväntar sig att jag skall ringa. De har ju så mycket att göra och tänka på. Det är städa, familj, koppla av, arbete, ungar (även vuxna), studier, mat osv.
Alla har inte familj eller ungar, små eller vuxna, men ringa gör man inte, det skall jag göra!

Och övergången till msn, är hårfin. Hellre msn än telefon, nu är man dold bakom skärmen, ingen kamera, inga ljud, bara text på skärmen och gillar man inte den kan man logga ur eller blockera den andra. Och inte behöver de ropa på mig, jag ska ropa på dem, anser de. Och visst går det bra att lova mycket, återkommer då, vi ses här då osv. Långt ifrån alltid det händer.
Jag gör inte det och listan min rensas då och då, som idag.

Egentligen är steget litet till blogg som denna, där kommentarerna i o för sig kommer ojämnt, och kanske skall jag sluta skriva blogg?

Det skulle innebära att jag stänger av telefon och dator och slipper ringa, mejla, msn och blogga, det skulle bli väldigt...konstigt, men lungt.

//Zkrivaren, som funderar

Av Zkrivaren - 31 januari 2009 11:49

Något mera av Försäkringskassana FLOPP...

- Det här är ett stort misslyckande för svensk statsförvaltning. Många anställda på Försäkringskassan har undrat när bubblan ska spricka, säger en centralt placerad källa till Dagens Nyheter.

http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=1042&a=879146

Om jag som person skulle förskingra andras pengar skulle jag få skaka galler... och fler med mig. Eller annat lämpligt straff...


Tandvårdsreformen dyrare än tänkt???...

Vad är det för fel på de som jobbar med ekonomiska frågor? Har de utbildning i matematik? Vet de inte att man ska kolla upp en glädjekalkyl?”- Tandvården skulle bli ett pilotprojekt för det nya systemet. Bara i den delen har kostnaden blivit väsentligt högre än vad Försäkringskassan räknade med. Den är redan uppe i 240 miljoner kronor och från början tror jag man talade om 67 miljoner kronor”


Efter alllt som hänt... läggs naturligtvis ansvaret på den förra ledningen under chefen Curt Malmborg, som enligt PM:et tagit enormt stora risker med skattebetalarnas pengar. Han är sökt, men verkar gått under jorden. Ska bli intressant när han kommer fram och kan tala om "sin" sanning... För inte är det väl så att "en" person har suttit och bestämt själv? 


Ha en bra dag..

Av Zkrivaren - 31 januari 2009 11:31

Skrota skiten...

Nu vill Husmark skrota försäkringskassans it-system som inte fungerar. Inte ens vet hon Vad det kostat! Sen så har de in ”insikt” i att systemet var en felsatsning...

http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=1042&a=879142

Samtidigt med den it-skrotningen... Glöm inte skrota ministern samtidigt. Även om det blir ett högt avgångsvederlag för skattebetalarna. Fast det borde hon ha vett att sätta tillbaka in i sjukförsäkringen så de kommer till de utsatta sjuka tillgodo, tex skadestånd för vad de sjuka fått utstå!!!

Vilket har högst skrotningsavgift... eller värde?

- IT-systemet är ett sorgebarn. Man har infört ett IT-system som andra har lämnat och gått ifrån. Systemet är dyrt och svårt.

Cristina Husmark Pehrsson

Socialförsäkringsminister (M)
Född i Uddevalla 1947.
Är legitimerad sjuksköterska och har arbetat många år inom företagssjukvård.

Kanske tur man inte är född där, skulle inte vilja ha hennes ”åkomma”. Hennes yrkesval kan man undra över...

Man kan bara le åt den dyra soppan... Jag äter den inte...
Av Zkrivaren - 31 januari 2009 11:30

Det är lördag, om någon nu missat det. En ny lördag och den sista i januari.

Den första månaden flög förbi för min del. Var det inte häromdan vi firade...nyår? När alla var bortresta och man undrade var de var?


Vad kan man se fram emot i februari?

Våren så klart! I slutet av månaden borde det vara lite varmare i södra delarna av landet, sedan skall värmen ta sig upp till de nordligaste delarna.

Februari är den korta månaden, 28 dagar lång, en dag mindre än förra året, då vi hade skottår, inte fasiken sköts det mer då, inte fick jag fler "skjut" för det och några skottar såg jag inte. Inga frierier fast kvinnorna tjatade på mig att de hade rätt att fria.

Undrar vad februari ger i år?


//Zkrivaren

Av Zkrivaren - 30 januari 2009 22:59

Klockan har blivit 23 strax och jag har haft ett mycket trevligt samtal med en zkriverska, Zimpelz, som hälsar till alla besökare här, att hon tar en semesterdag idag och återkommer nog i morgon med nya härliga inlägg, som hon är känd för.


Själv funderar jag på sängen, om det är nåt att fundera på, kanske jag skall fundera på zkriverskor o besökare istället, eller morgonens galenskaper? Motionen står ju katten som synes för.


Lev väl!


//Zkrivaren med zkriverskor


Av Zkrivaren - 30 januari 2009 21:14

Åtminstone resonerar ÖB så, under trycket av försvarministern och regeringen, som ger mindre pengar. Om några år är värnplikten borta, och ytterligare några år senare är svensken utdöd.


Vi blir lätta byten för fienden. Andra länder är kanske vänliga nu, men vad händer om det smäller i Irak, Iran eller i Indien?


Expressen idag:

ÖB vill ha en yrkesarmé.
Lumpen föreslås fasas ut och 2012 ska den militära grundutbildningen vara helt frivillig.
Värnpliktiga ska bara tas in i nödfall, föreslår ÖB:
- Dagens pliktbaserade system, som i grunden togs fram för nationellt försvar syftande till att med begränsad ekonomi kunna mobilisera stora volymer förband, är inte förenligt med dagens och framtida krav på en flexibel insatsorganisation. Det pliktbaserade systemet kräver i realiteten att nationen befinner sig i krig för att huvuddelen av insatsorganisationens personal skall kunna användas, och då endast för försvar av svenskt territorium, skriver ÖB till försvarsministern.


Och SvD skriver också om det:

http://www.svd.se/nyheter/inrikes/artikel_2398857.svd 


Men vad händer om det inte längre finns en värnplikt, hur skall de kunniga på vapen och dess teknologi då finnas att ta till, när yrkesfolket inte längre räcker, och vi kan inte försvara landet om 15 år med pansarfordon från i år, eller flygplan som redan från början är både gamla och dammiga?


Alla är vi vänner...hur länge?


//Zkrivarens funderingar

Av Zkrivaren - 30 januari 2009 18:19

Nu har de flesta kommit hem och ätit, fredagsbestyren tunnas ut och det börjar bli dags för nöjen av olika slag.

Och släpper inte chefen iväg dig från jobbet för att få ett och annat nöje, ge bossen baken.


Alla besökare önskas en trevlig fredagskväll och härlig helg!

Av Zkrivaren - 30 januari 2009 16:44

Dagens promenad frös inne i msn, där jag fastnade i väntan på att någon skulle höra av sig! Men inte gjorde man det, och nu är det många känslor i omlopp. Jag hann med det jag skulle göra vid sidan om i alla fall.


Jag var duktig och skrev ner allt jag skulle köpa idag hos ICA, från papper till papper på papper. Förstod du inte? Ok, toalettpapper, hushållspapper, skrivet på ett blockpapper.


Kommer in i butiken och tittar på...blommor. Med sorgsna ögon. Går vidare och får ögonen på henne, ja hon stod ju bakom, alla dessa goda semlor för en tia styck!!! Jag sålde mig så billigt, stod och pratade semlor en stund och fick mig en påse, med samma innehåll, fast jag fick gärna köpa alla semlorna, runt 100 stycken! Undrar i så fall vem som betalar i kassan, och hur i hela världen jag ser ut sedan.


Nåja, vidare in i affären till pappersavdelningen för hushåll och toalett. För vidare transport via mjölk, till kassan. Alla tre var öppna och hos "Hej hej hemskt mycket hej" var det kortast kö, och största problemen. B-laget var inne och handlade bärs och mat, men hittade inte pengarna. Efter några minuters letande kom de fram. Kassören, lika trevlig som vanligt, slog raskt in varorna. Mina ögon var dock i en o annan kassa, för bakom honom satt två söta kassörskor i var sin kassa. Suck


Nu skall det bli lite lugnare på kassörskor, men de är välkomna också att höra av sig, precis som alla vänner o bekanta.


//Zkrivaren

Presentation

Omröstning

TV-avgift skall betalas...
 ...via en avgift som nu
 ....reklam
 ...skatt
 ...skatt och reklam

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<< Januari 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards