Alla inlägg under oktober 2008

Av Zkrivaren - 7 oktober 2008 22:05

Efter morognens e-post i vilken jag fick, om inte kallsupar, så stressymptom, blev dagen oväntat och ovanligt bra, med en del tokiga saker.

Skulle smita in till ICA och handla, ovanligt dyrt, men nödvändigt. Framme hos Johanna, i kassan upptäcker jag pengabristen. Jag skulle ju först gå till bankomaten. Nåja, man har ju bankkort. Trycker in det i skåran och drar...väck minnet i skallen. Koden? Vad i helvete är koden? Hjärnsläpp! Men vad vore en halvt panikslagen kis som jag värd, om inte det fanns en rådig kassörska? 

-Tryck på den knappen, så ordnas det. 

- Javisst, annars kan jag springa till... Längre hann jag inte förrän hon lade fram kvitto för underskrift, som blev en av de slarvigaste. Där fick en rodnande kis sitt straff. Kommer ut på torget, då sitter den förbannade koden i skallen igen! Funderade på att gå in och handla igen, men vågade inte.

Iväg till databutiken för några dvd-skivor och sedan mot bostaden. Men säg den planering som fungerar. Jag träffar en hundägare, inte första gången då hundarna våra (när jag hade min) hälsade på varann. Nu kom vi att prata om jättemycket, framför allt om de träskulpturer hann har med motorsågens hjälp tagit fram. Ett par finns på IP, några hundra meter från min bostad. Om jag kommer ihåg, plåtar jag dem i morgon och lägger ut dem då.

Väl hemma ringde jag myndighetssamtal, såna som man alltid är lite orolig över, men jag fick en service som var otrolig.

Måtte nu det fortsätta resten av veckan också Det var länge sedan jag hade en sådan dag. Ja, t o m veckor, för allt började med en marknad...för ett par veckor sedan.


Lev väl.

Av Zkrivaren - 7 oktober 2008 11:30

Vilken rivstart vid datorn, översvämning i e-posten! På med flytvästen och ut i brevvågorna, läsa och svara, men nu är det nästan klart och jag ser slutet på allt. Det är som ketchupeffekten slagit till, först inget, sedan allt.


Både igår och ida trillade det in trevlig e-post, trevliga bloggkommentarer, bara telefonen som var tyst. Undrar vad det beror på, råttor som bitit av kabeln? ;-) Nåja, jag begär inte att man ska göra si eller så, det tjänar ingen på, minst jag själv.


På msn är det livat, där försvinner adresserna av sig själva. :-) Men nu är de tillbaka igen om inte annat så för stunden. Undrar om "min kvast" är förtrollad och tar mer än jag vill när jag raderar?


Ha det gott!

Av Zkrivaren - 7 oktober 2008 00:34

Dagen har varit lång, konstig och känslomässig. En bergodalbana. Tankarna svävar iväg och kommer tillbaka med positiva vibbar. Mycket har hunnits med, men mycket återstår, veckan har bara börjat.

Av en vän fick jag en länk till en En manifestation för alla bar, vilken jag ger här: http://www.namninsamling.se/index.php?sida=2&nid=2472


Besök länken, läs texten, och skriv under om det känns rätt. Barnen är de som tar över efter oss nu vuxna.


Lev väl!

Av Zkrivaren - 6 oktober 2008 14:24

I torsdags skulle jag slänga mina sopor som jag så duktigt, om än med viss ovilja, sorterat så fint i soppåsar. Men avdelningen kartong, där mjölk etc skall ligga var full. Med lite jävlar anama och fula ord som skulle få folk att antingen bli till sig eller svimma, fick jag in mitt. Glad för då skulle det komma med i tömningen.


Idag var det dags igen, mjölk- och juiceförpackngar m.m skulle iväg. Jag öppnade locket och innanför väntade ett sopberg av ilskna mycket hårt ihopträngda sopor på mig. De vägrade bara att släppa in en enda pytteliten del av mina i påsen.


Djupt chockad ringde jag områdeschefen, som var frånvarande och den som svarade hänvisade till nästa. En bruklig vara här. Och efter lite fula ord igen, kom jag fram till denne, som var upptagen, men lyssnade på mig. Han meddelade att sophämtning sker endast varannan vecka oavsett det behövs eller inte!

Problemen är att tömning behövs 1-2 gånger i veckan.

Samt att sophämtning är dyrt.

Och värst är att hyresgästerna slänger wellpapp där, som tar enormt med plats och inte ska kastas där.


Vem sa att vi skulle få det renare med källsortering?

Av Zkrivaren - 6 oktober 2008 10:45

Jag var ute och gick med min 4 åriga dotter.
Hon plockade upp något från marken och stoppade det i munnen, jag tog saken ifrån henne och sa till henne att inte göra så.
- Varför då, frågade dottern.
För att den varit på marken och du vet inte vart den varit, den är smutsig och kan vara full av bakterier.
Då tittade min dotter på mig full av beundran och frågade;
- Mamma hur vet du allt sånt där?
Uuh, jag var tvungen att tänka snabbt,
Alla mammor vet sånt här: Det är en del av mammaprovet, det måste vi veta annars får vi inte bli mammor.
Vi gick vidare en stund och min dotter var tyst i 2- 3 minuter men hon tänkte mycket på mitt svar, så plötsligt sa hon,
- Nu förstår jag !!!! Om man inte klarar provet då blir man pappa.

 Precis, svarade jag med ett stort leende på läpparna!'

Av Zkrivaren - 6 oktober 2008 10:18

Vägen västerut, låter som en bok, film eller en gammal historia. Och gammal är den, men i högsta grad verklighet.

Så här stod det bl a i NSD att läsa

I helgen firades invigningen av Sjöfallsvägen, Vägen västerut, som byggts om för 70 miljoner.
-Vägen är som ett salsgolv, gudomlig, säger Martin Suor-ra, uppvuxen i väglöst land.


Kommunalråden från Gällivare och Jokkmokk medverkade.
- Vägen betyder oerhört mycket för både boende och besökare i Laponia. Detta är en avgörande faktor för utvecklingen i Laponia. Vägverket har gjort ett bra arbete, jag har bara lovord, säger Tommy Nyström.
Anna Hövenmark, Jokkmokk, instämmer:
- För Laponia är det jätteviktigt, det här hade behövt göras för länge sedan, men det är bra att det är gjort, säger hon.


Och för mig med norrlandsblodet i kroppen, betyder det glädje, kanske en färd upp kommande sommar?

Av Zkrivaren - 5 oktober 2008 20:35

Efter att ha tagit det säkra för det osäkra och hållit mig vid datorn större delen av dagen i dag i blåstens tecken, har jag även börjat planera för två födelsedagar, den ena är min. Den andra är mer intressant, åtminstone för min ringa personliga del. Jag har en viss erfarenhet att ställa till det. Tur att personen vet om det…än. 

Vad det gäller min egen så är den en bit bort ännu.


Katastrofen var nära ikväll, gjorde iordning mitt kvällsthé och upptäckte när allt var klart att sockret var slut. Högsta fart ut i trapphuset och tvärnita framför grannens dörr och ändå hamna i väggen. Något tillplattad som jag var, kunde grannen ändå hjälpa mig med sockret, trots att denne glodde på Anna Book i programmet “BingoLotto”. Anna som just då berättade att hon försökte dölja sina behag. Varför? Att en kvinna visar sina behag är upp till henne och alla avundsjuka och dylika personer kan behålla sina kommentarer för sig själva. Alla, oavsett kön, skall få klä sig som de vill!

Jag för min del klär snart av mig.


Lev väl!

Av Zkrivaren - 5 oktober 2008 12:15

Idag är det en söndag utan krut i, ingen ork, ingenting. Ute blåser det rejält, men det värsta klarade vi oss ifrån...tror jag.

Men att vara ute..?

Kanske om man ska flyga till någon charmig och mysig dam som råkar bo en bit bort, då duger blåsten, men det blir tåget hem.


Håll i er i Sverige!

Presentation

Omröstning

TV-avgift skall betalas...
 ...via en avgift som nu
 ....reklam
 ...skatt
 ...skatt och reklam

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
<<< Oktober 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards