Alla inlägg under oktober 2008

Av Zkrivaren - 19 oktober 2008 17:45

”Väldigt många barn och ungdomar far illa i Sverige idag, det handlar om hundratusentals barn som av skilda anledningar mår dåligt. Vi är många som nu kräver att barnen och ungdomarna prioriteras, de är vår framtid, vår viktigaste prioritering och de skall vara PRIORITET nummer ETT!”


Det är inte bara min egen historia jag har erfarenhet av. Jag har även haft en 11-årig tjej boende hos mig ett halvår i väntan på att komma till en familj. En liten som tog sig själv …  från sitt hem som bestod av tråkigheter för att föräldrarna inte såg till barnens bästa… 11 år och tar sig hemifrån.  Hon hade även en bror 13 år som valde vara kvar hemma, men var här på avlastning från sina föräldrar. I detta fall var inte socialtjänsten till någon hjälp då en av föräldrarna ”trackade” pojken så att han valde till slut vara kvar hemma, instängd på sitt rum.

Nu lever flickan, idag 13 år i avlastningshem, medans pojken, 15 år är kvar hemma och har problem med skola, vänner och har blivit isolerad från släkt, syskon och vänner än om de placerat ut honom i familj. Ska säga, den olämpliga föräldern bor kvar och ställer till ”förtret” för alla i sin omgivning… Så man kan inte säga det är annorlunda idag… 40 år senare

Detta är nu 2 år sedan, men vad det kommer sätta för spår i deras liv vet man inte, men jag hoppas det kommer gå bra. Vad säger det er läsare…

http://www.namninsamling.se/index.php?sida=2&nid=2472″ target=”_blank” 


Jag klär av mig…

Nu kommer jag tillbaka med ett av (vet, för ofta) mitt lååånga och säkert skitjooobbiga inlägg, men jag hoppas en del har tid…

Nu har namninsamlingen 161 på listan, 100 mer än från den 6 okt. Det är bra, men bättre borde det vara…

Ibland funderar jag på varför det inte blir bättre ”speed” på viktiga saker som tex barn, sjuka. Men en grusgång eller en parkering eller ett bygge… då tar det fan i mig skruv och namnen väller in, visar sig vara tusental på ett kick… Det kan väl inte vara så illa att vi inte bryr oss?  Att vi är så upptagna av oss själva så vi har inte tid att kämpa för annat? Vet att det finns de som gör massor, det är inte de som frågorna riktas till…

Men nu gäller det barnen, det viktigast vi har och de som ska ta över en dag… de är ju vår trygghet. Om vi vuxna behandlar dem illa, vad får då vi tillbaka? Jo, vi kommer bli lika illa behandlade som gamla då vi behöver omvårdnad och det vill vi väl inte?

Nu är det så att jag var ett av dessa barn som växte upp under ”ogynnsamma” förhållanden, nu är det säkert många som säger att inte man ska skylla på barndomen hur man blir som människa i vuxenlivet…  men visst formar det en. Vi hamnar utanför formen då vi får ta hand om oss själva, vilket många gånger är oerhört svårt som liten. Man dövade sig på olika vis för att orka leva som en outsider, det svarta fåret… som alla i släkten hade något att säga om. De som såg, vågade inte…

När jag växte upp var det oftast barnens fel att det blev bråk, det var den vuxne som fick hjälp mot barnen… det var barnet som skulle tystas ner med medicin eller läggas in på barnpsyk. För att överleva stå på knä och hota för att få komma hemifrån för man hade bara 2 val för att klara sig vidare. Om de hade förstått då skulle det varit tvärtom… det var den vuxne som borde behandlats… fått medicin, suttit inne osv. Detta är min åsikt utifrån mitt eget liv och jag förstår att det finns de med annan uppfattning, det respekterar jag

Man söker sig oftast till ”likasinnade” som också har hamnat utanför formen, bildar en egen familj med dessa, ibland blir de rena ”maffian” i liten tappning.  Ni kan förstå att allt inte går rätt till men man finner tryggheten där. Den trygghet man skulle haft i sin egen familj. Hjälpen till de barn som är utsatta måste komma tidigt i åren så de får en chans att hamna rätt. Uppemot tonåren är det nästan alltid försent… man har redan lärt sig att inte lita på vuxna, då man är så besviken att det inte fanns någon där för en som vågade träda in och hjälpa.

Man blir en kall, hård människa med en tjock mur runt ikring, den muren är svår att riva, kan bli ett kikhål ibland men som täpps till igen då man blir sårad. Sen ska man föröka börja om igen, man försöker förstå, förlåter och lägger det på hyllan för man vill gå vidare… Ska erkänna, en och annan tagg sticker ut ibland… Ibland är det lättast få vara kvar där bakom i skyddet. Jag har nu haft ”turen” , om en ska kalla något tur, att födas med en gen från släkten… Det visar sig att humorn har blivit en av de saker som gjort att jag överlevt motgångar, till mångas förtret då jag skämtar ofta… även om känsliga och allvarliga saker. Om allt och alla… men oftast mig själv, inte alltid man vill vara allvarlig och analysera problem. Ok… lite klumpig emellanåt. Men som ni läst… jag är född utanför formen…

Många av dessa ”familjemedlemmar” är borta idag och ibland går tankarna till dem om hur det gått, har de klarat sig bra? … sitter de inne? … finns de kvar i detta liv eller har de vandrat vidare? Ja, frågorna är många… Nu är det många som har tur och hittat in i samhället, hittar någon att leva med, skaffar barn osv, men många gör det inte…

Så därför är det viktigt att vi kämpar för de små så det inte behöver gå illa, som i förlängningen gör även andra illa…

Jag hoppas nu att fler skriver på, att fler ser till att släkt, vänner får reda på att listan finns. Maila de ni har på er maillista (hemligt), låt det inte stanna hos er.

Om man skulle göra en uträkning skulle det vara massor nu. Om alla får 10 att skriva på… 10x 10x 10x = bara där var det 1000×10… osv. Det skulle vara massor av namn. 

Av Zkrivaren - 19 oktober 2008 10:07

Vi har kommit fram till sista dagen denna vecka, söndagen. Och vädermässigt har jag en sol och blå himmel utanför fönstret.

Efter en god natts sömn, känns det bra att vakna till detta, om än i ett kylskåp. Grannen under kliver upp väldigt tidigt och drar upp persiennen så kylan kommer in och senare upp till mig.


Ha det gott!

Av Zkrivaren - 18 oktober 2008 21:37

Om natten var jobbig så blev dagen likadan. Det jag trodde skulle bli bättre, blev...sämre.


Efter förmiddagens blogg och andra sysslor kom ett telefonsamtal, och efter det blev inget vad det var innan. Min kropp slog bakut, och framåt samtidigt. Positiva känslor som glädje, hopp, värme, kärlek o dyl, rök ihop med elaka, griniga, deppiga o liknande känslor. Huvudet värkte av ansträngning att skilja parterna åt. Till slut gav huvudkontoret upp och kallade tillbaka personalen, som var blåslagna. De negativa känslorna tog över, fick en knapp ledning och smärtan i mig, den jag lärt känna igen som den jag inte vill ha, var tillbaka.


Ute och träffa folk gav inget positivt resultat, snarare tvärtom.

Vad handlar det då om? Till största delen om pålitlighet, att löften hålls, att vänskapen inte försvinner av konstiga orsaker, som bl a när jag blev nedslängd i en frys och locket låstes utifrån. Ännu har ingen tittat in för att se hur jag mår, jag som inte ens förstår. Kanske gjorde jag nåt fel, kanske inte. Men någon gjorde fel mot mig, någon jag höllt av väldigt väldigt mycket! Och att sitta i ett frysfack i konstanta minusgrader är fan inte kul, inte lätt att skriva blogg heller i kyla o mörker. Så ge fan i och klaga på vädret. Och släpp ut mig nån gång. Hela jag är av köld stel, utom en del, den som behöver värmen.


En annan person, som för några månader sedan var så varm o go, som det numer heter i tid o otid. Men när jag inte längre gör som man vill blir det lite mer avigt, men fortfarande håller vi kontakt. Så pass att jag knyter ihop en annan jag känner med denna person. Utökar bekantskapskretsen för dem. Då försvinner den första! Plopp (inte chokladen) så är det ingen där. Texter i blogg o mejl förblir obesvarade. Sedan framkommer oegentligheter och slutligen kränkningar från person ett, som numer är ett suddigt minne för mig. Den andre och jag har fortfarande en stabil grund att stå på, byggd av förtroende för varann som människor med rätt att göra fel o må dåligt. Det är då vännen behövs som mest, den som antingen fryser ner mig eller försvinner.


Nu ser jag tecken på att cirkeln åter uppstår att nästa s.k vän är på väg bort? Och jag undrar öppet till alla som läser detta, är det meningen med att vara vän (eller närmare) lika med att djupt såra, kränka och lämna den? Att inte finnas till i med- och motvind genom livet, inte bara en kort tid?


Lev väl!

Av Zkrivaren - 18 oktober 2008 10:40

Vilken jädra natt det blev.
Först skulle datorn bråka, låste sig hela tiden. När jag avhjälpt felet, blev jag så stolt och envis att jag tog itu med ett annat fel och lyckades få ordning på detta med. Kom i säng 02.15, vaknade 03.00 av...tandvärk. En timme senare tog jag en tablett, och somnade vid fem. Det blir en seg dag.

Av Zkrivaren - 17 oktober 2008 20:53

Nu har det nog gått lite för långt ändå, när jag måste ta med kompassen till ICA.


Dagen till ära mötte jag en dam där det var som smalast och hon kom med fullastad varuvagn med frukt och grönt som skulle ut till kunderna. Lika leende som trevlig.

Var tog hjärtat vägen?

Jaha, ibland Satumas, tur det inte hamnade ibland tomaterna.


Bara att finna ketchup är en konst nu, man får cirkla runt i affären och titta noga eft... Aj som fan, rätt in i en hylla naturligtvis. Nåja, inga skador på...hyllan.

Efter tre bulor och åtskilliga blåmärken, som minne av dagens ICA-besök nådde jag kassan. Johanna, i ena kassan, hade lite för tungt lastade kunder för mig, så valet blev nästa kassa med en likaledes jättetrevlig kassörska. Tur jag hade plånboken i bröstfickan ifall hjärtat...


Nåja, med hjärtklappning blev det gåendes hemåt, och en händelse till i bagaget, som du läsare nu också vet.


Lev väl!

Av Zkrivaren - 17 oktober 2008 10:48

Jag har alltid sagt att kaffe är ett otyg, då med tanke på smaken, så det är inte konstigt att jag hellre dricker te än kaffe. Nu har det dessutom kommit fram att för mycket kaffedrickande ger kvinnorna mindre bröst, dessa behag som många män tittar på med trånande ögon, i synnerhet under sommaren.

Jag känner själv några kvinnor som dricker, så livsmedelsbutikerna säljer slut varenda dag, men de har de fina behagen kvar. De har absolut inte krympt, varför det måste innebära att de påverkas om man börjar i tidig ålder, att dricka kaffe.

Av Zkrivaren - 16 oktober 2008 20:34

Nu kom jag i diskussionen igen, den jag skall akta mig för, att damerna får fria när det är skottår, som det är i år. Jag fick i mig att det är bara damerna som får fria.

Men jag då, om jag vill fria till en mysig, genuin, gullig dam, ska jag sitta här och vänta då? I så fall...bläää.

Och jag vet vad jag gör klockan 00:00:05 den 1 januari 2009, så håll dig vid telefonen...om nu ingen friat redan.


I samma diskussion kom vi in på vad min blogg egentligen innehåller som sanning etc. 

Min blogg innehåller sanning, fiction och allvar, i lagom blandning. Allt för att den sk bli intressant och rolig att läsa. Dock är sanningen alltid i grunden, sedan kan storyn "skruvas" lite och på toppen kommer allvaret.


Lev väl!

Av Zkrivaren - 16 oktober 2008 10:54

Nu har jag gått in i "klurighetstiden". Jag sitter och funderar på olika hyss, som skall drabba folk resten av det här året. Något enstaka fall i oktober, sedan tar det fart i november och december. Alla födelsedagar som skall firas, en och annan present skall köpas och lämnas över...på något sätt. Kanske är du mitt mål?

Presentation

Omröstning

TV-avgift skall betalas...
 ...via en avgift som nu
 ....reklam
 ...skatt
 ...skatt och reklam

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
<<< Oktober 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards