Alla inlägg under december 2007

Av Zkrivaren - 27 december 2007 09:36

Så var det vanlig vardag igen och jag vet hur det är att skita ut krossade cd-skivor som jag spisat med russin! Nästa gång grannen ringer på ska jag komma ihåg att man ska lyssna på skivorna, inte äta upp dem. Men det är ju klart kommer han med en julklapp till så.... Vad det var igår? En keps i finaste läder.


God förmiddag!

Av Zkrivaren - 27 december 2007 00:20

Efter en lugn julafton följt av en lugn juldag bröts lugnet under Annadagens sista timmar. Vid 21, slogs nästan dörren in, klockan jämrade sig av plågorna den utsattes för om och om igen. Orsaken var grannen, han ville ge mig en julklapp! En keps i läder!

Jag blev tyst och rörd för det är den första och enda julklappen på sju år!


Sedan bjöd han in våningen på party, vi spisade ABBA och 60-tal, men det var lite svårtuggat och hårdsmält, men gled ner med lite bärs. Kanske det berodde på att värden körde den in och ut innan han satte på?


Lev väl!


Av Zkrivaren - 26 december 2007 19:42

Nu är det mellandagsrea, men det blir med en bitter smak när det ändå är dyrt att handal. Priser som är kanske bara 500 kronor lägre än normalpris ger en fadd smak i munnen.


Men något som ger ännu mer bitter smak i munnen är vetskapen om att bara på Åhlénsvaruhusen i landet stjäls det för ca 360 000 kronor varje dag, vilket är 1000 kronor per svensk!

Den pengaen skulle jag kunna göra annat för.


Enligt Brottsförebyggande Rådet (BRÅ) stjäls det i genomsnitt för 5 miljarder kronor varje år i Sverige, och därför blir det påslag på butikspriset som alla ärliga får betala.

Av Zkrivaren - 26 december 2007 14:46

Vem sa att man inte kan avsluta påbörjade projekt under julen? Nåja, avslutning blev det inte helt, men en stor bit av den kvarvarande delen är nu klar och imorgon tar jag sista biten innan jag påbörjar nästa del i projektet. Jag är någon månad sen på grund av att kameran gick sönder, så nu plåtar jag för fullt och under jul har det blivit ett hundratal bilder. Och några till blir det imorgon. Tack o lov för det varma vädret som spar på batterierna i kameran. Så fort det blir kallt säger det slurp och batterierna är urladdade, och det gäller även mobilen.

Av Zkrivaren - 26 december 2007 11:08

När värmen kommer, så gör alla hundägare det också, på gott och ont naturligtvis. Alla hundar går inte ihop, liksom en del hundägare.


Och är man bajanödig som min var då går hon ner till vattnet och går utmed vattnet där vass och gräs möts. Och den här gången även hund och gräsänder. Hon hittar ett ställe och lägger en hög. När hon lämnar denna otillgängliga mark, åtminstone för människor, kommer ett tjugotal gräsänder snabbt simmande mot platsen i tron att hunden lade ut mat! 

Av Zkrivaren - 26 december 2007 10:00

Slutet har kommit för den svenska befolkningen. Ingen levenade människa lär komma undan enligt de uppgifter som idag finns. Alternativen att strida för det man tror på eller kapitulera finns. Och personligen tror jag att de flesta accepterar en kapitulation idag.

För idag är det Annadag Jul, sista dagen på julen 2007. Det är slut på julen snart.


Idag har Stefan och Staffan namnsdag. Grattis!

Av Zkrivaren - 25 december 2007 21:21

Juldagen är en vilodag, en familjedag, trodde jag. Överrallt var folk ute och gick och hundar dök upp från fjärran. Ingen man kände igen och allt blev därefter. Kanske värmen bidrog till att folk vågade sig ut. Några tomtar har jag ännu inte sett, men hört en del smällare, vilket inte är bra för djuren.


Inne har jag börjat reda ut massa skräp som ska kastas, fast det är redan nu delvis fullt i vår lokala sopstation, så jag får kanske vänta någon dag extra. Eller så tar jag det jag behöver och går min väg. Då blir det ingen väntetid åtminstone. :-)


Lev väl!

Av Zkrivaren - 25 december 2007 14:44

Klockan är inte 15 och det känns som det skall vara 23 på kvällen när man tittar ut. Mulet, men varmt o gott. Så jag har passat på i lugnet att fotografera klart, det som en gång började som bildspel, men kommer att bli något annat. Lite drygt 60 bilder på ett par dagar är hyfsat, och hinner jag med i morgon så borde jag vara klar emd den delen. Äntligen!


Annars är det tråkigt tråkigt och lite överraskande. För på min fotovandring kom jag till centrum och vad ser jag väl där? Jo, att pbåde "korvmurren" och Coop har öppet som vanligt! Naturligtvis gled jag in till Coop och handlade en sötsak. Nej, inte hon som gick framför, utan något annat, fast jag kan provsmaka både och. :-) 


Nu är bilderna insorterade, liksom ett 30-tal bouppteckningar som använts i släktforskningen. Dags för hunden. 

Presentation

Omröstning

TV-avgift skall betalas...
 ...via en avgift som nu
 ....reklam
 ...skatt
 ...skatt och reklam

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31
<<< December 2007 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards