Alla inlägg under september 2007

Av Zkrivaren - 15 september 2007 17:13

Så har jag avverkat en fotbollsmatch mellan två damlag och det man talar om är nog friläget för hemmalaget som bokstavligen gick upp i luften när hon sköt högt över ribban från några meters håll i friläget.


Nästa är när hemmalaget har frispark och spelaern är på väg fram mot bollen för att skjuta iväg den. Just i sparkens ansats blåser domaren och publiken får se matchens spark i luften.


Det tredje ämnet blir nog när Em i hemmalagets anfall smäller ihop med en motståndare som skadare sig och därför skickar bollen utanför sidlinjen istället för att fullfölja anfallet med bollen. Vilken Tjej! Fylld med empati och mycket duktig spelare och  tremålsskytt idag.

Av Zkrivaren - 15 september 2007 12:49

Idag råder det livsfara här i området. Det blåser så enormt att fåglarna har stora problem att hålla kursen på den extremt låga höjden som de flyger på. Har man otur sitter en kråka i munnen på en och flaxar. Så se till att ha med salt och peppar! :-)


För min del var det hunden som var med och vi träffade så många hundar så att promenaden tycktes aldrig ta slut. Alla var det mindre hundar och endast ett tillfälle var det en jämbördig, som inte fick hälsa. Då var det en fyrfoting som blev ledsen.

Inte heller hon gillar blåsten något vidare, men ut måste vi, det skall lättas på tryck och umgås innan det är dags att gå tillbaka in igen, oavsett väder.


Nu väntar käk.

Av Zkrivaren - 15 september 2007 09:12

Efter en natt fylld med för lite sömn beroende på drömmar och konstigheter, är jag vid tangentbordet innan jag försvinner ut i den kyliga luften. Dock har solen släppts fri och lyser med sin närvaro.

Siri och Sigrid har namnsdag idag. Grattis! 

Av Zkrivaren - 14 september 2007 22:34

För det ska jag snart göra. Eller rättare sagt försöka göra. Efter en dag av händelser av neutralt slag blev det tråkigheter på eftermiddagen och det sitter i ännu. Sådant kan påverka sömnen, som det gjorde till idag. På grund av två obesvarade samtal. Knäppt, men sant, för sådana är vi människor till stor del.


Nu återstår lite skrivande innan jag kliar lopporna på ryggen med min lena fina kropp ända ut i min stora tå.


Lev väl! 

Av Zkrivaren - 14 september 2007 17:09

Vis av föregående inlägg (Jag överlevde) fortsatte jag att gå till tandläkaren för att få de nya fastsatta i fronten. Först röntgen och sedan gipsprov och sedan lite arbete så var första delen av två klar.


Nästa del innebar att jag skulle få de nya som tillverkats just för mig. Och jag var lite orolig med tanke på hur svårt det var att ta bort en tand, men det skulle visa sig vara en dum rädsla. Det gick fint. Tre veckor senare ramlade en tand av, och tro mig den smakade ingenting och jag rotade inte i avföringen efter den skittanden.


Nytt besök hos tandläkaren och vi började om. Men när vi kom till att sätta fast så garderade sig tandläkaren riktigt ordentligt och tog till flera fastsättningsknep, och än idag sitter de som mina egna, omöjliga att skilja från de andra. Det enda jag märkte förutom ett otroligt leende var en lika otroligt tom pluska under en lång tid. Men det var värt pengarna. Tack "Tandis Ö-torg"!

Av Zkrivaren - 14 september 2007 15:05

Jag har hunnit ut med hunden denna något stressiga fredag. Jag lade om schemat lite och fick ut hunden tidigare än normalt för det kommer stora tunga regnmoln, och regnet vill jag inte ha över mig.


När vi skulle korsa stora vägen och tillhörande gång-/cykelbana kom det en brutta cyklande, en liten goding. Som kille och fotograf tittar jag lite extra, en ful ovana jag en gång skaffat mig. Hon noterade detta och när hon passerat mig ställer hon sig upp och cyklar överdrivet vickande på höfterna och med den läckra baken klart exponerad för mina ögon.  Jag får tacka för titten, men nästa gång kanske vi kan ta några foton också, för utseendet har du med dig, och då tänker jag inte endast på baken.

Av Zkrivaren - 14 september 2007 12:30

När jag var ung liten kis blev jag skrämd av en tandläkare som tyckte att jag gapade dåligt. Han hotade med att sätta in ett äpple i käften under en veckas tid. Sedan blev det inte mycket tandläkare.


Men med tiden så insåg även jag att jag måste underhålla tänderna och kom till en jättebra tandläkare. Dessvärre upptäckte hon två saker. En visdomstand måste bort för att det var för tätt mellan tänderna. Och sedan skulle jag få nya tänder i fronten efter en olycka då två tänder slogs ut.


Detta arbete skulle göras av en annan tandläkare och jag kom dit, glad och med tillförsikt. Satte mig i stolen och han tog fram en jättespruta. Tack vare den lugna inställning läkaren hade liksom sköterskan, sprang jag inte därifrån. När bedövningen började verka kunde jag inte ens prata. Det som nu skulle utföras var en mindre operation i tandköttet.


Nu kom det roliga. Jag kunde se allt i min egen mun via tandläkarens glasögon. Hur han skar upp och tog bort tandkött, förberedde för de som skulle in osv. Sedan syddes jag ihop.

Då var det visdomen då. Fram med "hovtången" och börja dragarbetet. Först på det naturliga sättet utan att tanden gav med sig. Sedan tog han hjälp och stöd mot stolen jag satt i och drog. Då höllt huvudet på att följa med istället. Tanden rubbades inte. Då beslutar han för att förklara krig mot tanden, då ville jag därifrån.


Fram med en liten elsåg och såga itu tanden, skära upp tandköttet och sedan dra. Allt detta såg jag i hans glasögon. Samtidigt som jag mådde bara sämre, då spelade man en önskelåt i radion som var påslagen "I´ll survive" med Gloria Gaynor. Utan den vet jag inte vad som hänt. När han fått ut halva tanden tuppade jag av och väcktes när jobbet var klart.


Tandläkaren berättade vid återbesöket att han hade aldrig under sina tio år som tandläkare stött på en sådan kraftig tand med så långa kraftiga rötter som min visdomstand, som han visade för mig. Inte så konstigt att man är lite halvtokig nu. :-)

Av Zkrivaren - 14 september 2007 10:50

En inbrottstjuv hade bevakat en flott villa under en längre tid. En mörk kväll var han säker på att ägarna var borta och skred till verket. Väl inne i huset hör han en hes röst:

-Jag ser dig allt! Och det gör Jesus också!

  Han snor runt och tänder ficklampan. I ljuscirkeln ser han en stor papegoja i en bur.

-Jag ser dig allt - och det gör Jesus också! upprepar den.

Mycket lättad börjar tjuven skratta och tar sig en närmare titt på gojan; på buren sitter en namnskylt. "Muhammed" läser han.

-Muhammed! Det var ett konstigt namn på en papegoja!

-Kan hända svarar fågeln. Men å andra sidan är Jesus ett ganska konstigt namn på en rottweiler...

:-)
Flygvärdinnan i planets högtalare: - Tyvärr har vi bara 40 middagar med oss, men vi är 100 passagerare. De som är vänliga att avstå från sin mat till någon annan, erbjuder vi gratis drinkar under hela resan. En timme efter återkom flygvärdinnan: - Om det är någon som vill ändra sig så har vi 39 middagar kvar.

Presentation

Omröstning

TV-avgift skall betalas...
 ...via en avgift som nu
 ....reklam
 ...skatt
 ...skatt och reklam

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
<<< September 2007 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards