Alla inlägg under juni 2007

Av Zkrivaren - 12 juni 2007 13:46

Blogg zackes : Zackes funderingar, Så började maten att smaka Nu har hunden börjat att äta igen. Hungern blev för svår och torrfoder är ju bättre än ingenting. Men ute i värmen är ingen höjdaer, allt över 20 grader är varmt eller för varmt för hunden, som inte vill ha dragkedja i pälsen.

Jag passade på att panta läsk idag. När jag kommer fram till automaten står en kille med en kundvagn fylld med påsar och tömmer i automaten. När han var klar hade han en pant på 100 spänn! Jag fick nöja mig med 18 slantar

Av Zkrivaren - 11 juni 2007 23:48

När jag ska ut på balkongen stannar en för mig väldigt okänd silverfärgad bil utanför. Och det är inte ovanligt att besökare till hyresgäster på nedre botten tar "bakvägen" in, men ur den här bilen klev två snygga unga blondiner, runt 16 år.

Jag sträckte på mig, drog näven genom håret och snabbt knäppte jag skjortan. För vem då? Brudarna var kompis till tjejen i villan mitt emot. Det blir ensamt i natt igen.

Av Zkrivaren - 10 juni 2007 13:48

Idag passade jag på att cykla en del, det har lagts på en del på magen som jag vill bli av med och i avsaknad av damer får det bli den lite tråkigaer cykeln. Tog en repa på runt 3-4 km och måste under järnvägen. Tunneln är lite läskig när man kommer mot den.

Först är det bommar som man får snirkla emellan i början på en kort med väldigt brant backe, rena Åreskutan. Sedan ner i en tunnel upplyst med 25w lampor, 4 till antalet så det är nästan kolsvart därnere och bättre blir det inte att komma från ljus solig dag.

Ner kom jag med bra fart, men med tanke på hur svårt det är att få ögonen att vänja sig tog jag det lite lungt. Det är en dubbelt så lång backe på andra sidan. Och tur var det för ner kom en cyklist som i sista ögonblicket såg mig och missade mig. Med min vanliga fart hade jag inte skrivit detta.

Vis av detta tog jag den andra vägen tillbaka. Backen ner är inte lika brant, men lång och kurvig och delas med gående!
Naturligtvis går det folk strax innan en skymd kurva varför omkörningen blev extra farlig, men det gick bra tills jag passerat järnvägen under och skall svänga 50 grader vänster i skymd kurva. Min (o)vana trogen genade jag lite och möter en cyklist. Snabbt över till rätt körbana för att i kommande 150 graders skymda kurva nästan köra över ett gäng invandrare.

Resten av färden blev trevligare. Mötte bland annat ortens absolut trevligaste målarkludd, som har egen firma och kan verkligen måla. Han gjorde en del jobb är i lyan till 110 procent bra.
Och hem kom jag oskadd, så när som med ett krånglande ledband i vänster knä. Vilket inte hindrade mig från att hålla snittet 30 km/tim, men i guppen då kändes det i knät.

Till helgen ska jag nog stärka upp bromsarna. Det är handbromsar och klossarna måste kollas och vajern spännas. Och jag ska inte göra om misstaget när jag gjorde det på min första tioväxlade hoj. När jag sedan testade i god fart, stannade bakhjulet perfekt och hojen var kontrolerbar, men när jag använde den främre så stannade hojen, men inte jag! Yiiippiie, min första flygtur av många. Landningen? Tja, låt mig skriva så här. I simhopp hade jag fått en etta Och hojen klarade sig bättre än ägaren, den gången.

Av Zkrivaren - 9 juni 2007 13:44

Som bilintresserad av gamla exemplar fick jag mitt lystmäte rejält på hundturen. Först kom en gammal Dodge från 1960-talet cabbad och klar, och snubben som körde snackade i mobilen. Det är väl detta som kallas för att gammalt möter nytt?

På sluttampen gick jag som vanligt min väg då en gammal BMW rullande skinande blank förbi mig. Den skulle till en villaägare som jag känner flyktigt. På hans uppfart stod det jag aldrig trodde jag skulle få se, en Bugatti! Mörkgrön till färgen. Årsmodell vet jag inte, men gammal hederlig kärra, det var den.

På gården har icke ursprungssvenskarna tagit över borden, sex till åtta personer behöver 5 bord. Att de själva dragit bort två tidigare i veckan struntade som vanligt i. Nu har de istället flyttat två andra bord. Och tro inte att de sätter tillbaka dem. Det får andra göra. Ska man tolerera sånt?
Trettio meter ifrån sitter "Blondie" som inte kan grilla, och hoppas att det blir lite över från deras bord med grillat.

Av Zkrivaren - 8 juni 2007 23:45

Äntligen har jag min allergimedicin. Efter att med vissa besvär (nyklippt gräs) tog jag mig till apoteket och efter en snorig väntan blev jag betjänad. Zyrlek (reservation för namnet) kostade en bit över 70 spänn, men det fanns ett annat prepara, lika bra, för 17:50. Valet var enkelt. Nu kan jag andas igen.

Av Zkrivaren - 6 juni 2007 14:41

Med i stort elldningsförbud skulle dumma blondinen tända en eld i avsedd grill ute på gårdens gräsmatta i blåst 30 meter från skogen. En månads skvallertidningar, som är svåra att få att brinna, slängdes i blandat med enstaka dagstidning och en jädrans massa grenar i storleksordningen 2 dm-1 m. Och lågorna kom, som bäst 2 dm.

Tur att det inte blev högre för då har den väl lågorna slickat i sig min dator. Jag och ytterligare några hyresgäster såg det hela och vi var överens.

Efter två timmars jobb fick hon 2 dm lågor och glödande papper ut över gräsmattan. Samtidigt ringde hon, rökte och höllt rätt? på sina två barn.

Till slut blev det kall korv och saft. Frågan är vad ungarna får inomhus, kall färdiggjord mat från mormor?

Av Zkrivaren - 6 juni 2007 10:42

I 25 graders värme rastade hunden mig...eller tvärtom och båda var vi rejält svettiga när vi kom hem igen.
Hundens favoritskitställe hade blivit upptaget av en bamsegeting, som mätte uppskattningsvis 2 cm från ände till ände, och den var inte glad över ett skitbesök.

Oskadda tog vi oss därifrån, och nu väntar krubbet för oss båda.

Ha en trevlig nationaldag!

Av Zkrivaren - 5 juni 2007 13:38

Så äntligen tog jag mig i skinnet och släpade mig fram till badrummet och stoppet i handfatet. Alla verktyg, skurhink och hund var på plats. Och inte minst jag själv.

Jag öppnade först det ena röret och ut kom ingenting. Öppnade nästa rör och ut kom ingenting. Öppnade på ett tredje ställe då kom lite vatten. In med rensningsverktyget i det mörka hålet och dra runt lite och ut kom:

Hår, hår, hår, hår, hår, hår, hår, hår, hår, hår,...osv. Således kunde jag summera att 95 procent var hår från x:et och resten var från mig, tandkräm tror jag det var.

Nu fungerar handfatet utan några som helst problem, så länge x:et inte kommer och täpper till det. Samma sak gäller för badkaret.

Presentation

Omröstning

TV-avgift skall betalas...
 ...via en avgift som nu
 ....reklam
 ...skatt
 ...skatt och reklam

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6
7
8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18
19 20 21
22
23 24
25 26 27 28 29 30
<<< Juni 2007 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards