Alla inlägg under maj 2007

Av Zkrivaren - 13 maj 2007 23:44

Veckoslut har också ett slut, som närmar sig. Snart är det måndag igen, ny arbetsvecka med allt det innebär. För min del blir det mycket skrivande, inte bara följetong i bloggen utan annat också. Kombineras med att ta ut hunden och imorgon blir det extra roligt eftersom det skall bli regn. Blöt hund dito husse blir blött inomhus.

Då blev söndagen bättre. Kul att motionera mig tyckte hunden, i synnerhet som vi hann gå ner till gatan innan vi mötte en lite jycke, jämngammal med min. En ilsk liten dam som försökte tukta min, som var flera gånger större än den. Sedan hann vi hundra meter så träffade vi en annan hundägare vars hund min hälsat på. Två meter senare kom nästa hund. Och så gick det sakta framåt och dagens längsta runda var ett faktum. Det tog fem gånger så lång tid att komma från start till mål mot normalt. Ovanligt, men kul. Både för hunden och för mig.

Roligt var det också i affären när jag stod och blickade ut över lokalen utan att se, jag tänkte. Plötsligt kom en kille och en blondin i mitt synfält och inom hörhåll:
- Han vill leka med mig, säger blondinen och tittar på mig.
- Det är väl inte så konstigt , säger killen helt lugnt
- Men han vill leka med mig, upprepar blondinen när de passerar mig.
- Glöm honom, svar killen innan de försvinner bakom hyllorna.
Och jag kan konstatera att det var ju tur att det var en blodin som ville leka, tänk om det hade varit killen....
Å andra sidan är grannen en blondin...Godnatt!

Av Zkrivaren - 13 maj 2007 13:43

Varför sitter vi och ser på Eurovisionsfinalen år efter år?

Allt börjar med Christer Björkman, som vill ha sitt sagt och musiken som skall passa artisterna, sedan får man hoppas att det passar tävlingen. Och att det verkligen är den som får flest röster som vinner på sitt framförande, inte bakomgrejs.

Vi som inte fått förtroendet att jobba med detta, vi sitter och njuter (?) under ett antal lördagar av idiotiska delprogram med en löjlig Luuk som programledare. (Skicka tillbaka honom till 4:an.) Och så kommer den stora finalen i Globen varje år. Och det är alltid lika vanligt som osäkert att rätt låt vann.

Ut i stora världen tävlas det också för att sedan bli Eurovisionsfinal där Sverige är en deltagare av många, men det förutsätter att det bidrag vi skickar håller hög klass, att vissa kan hålla käften stängd samt att jurymedlemmarna faller för bidraget, då vinner vi!

Det är därför vi sitter troget framför TV:n, en allt mer krympande skara människor.

Av Zkrivaren - 13 maj 2007 08:40

Ny dag, nya blogginlägg. Jag drar till med en historia direkt.

PER HAR EN STOR EN...., stod det skrivet på tavlan i gymnasiet när lärarinnan kom in.
Hon tittade på texten innan hon sa:
- Vem har skrivit detta?
Ingen av eleverna svarade på fårgan.
- Per, du får sitta kvar efter skolan, fortsatte lärarinnan.
Efter kvarsittningen när Per kom ut på skolgården kom kompisarna fram och undrade hur kvarsittningen varit.
- Mmmm. Låt mig säga så här svarade Per. Det lönade sig att göra reklam!
 

Av Zkrivaren - 12 maj 2007 22:58

Ibland alla våldsamma dåd jag har läst om i veckan, ibland annat Alby, har verkligheten kommit i fatt mig. Idag fick jag veta att en släkting till mig nyligen avlidit i sviterna av de skador hon fick i en trafikolycka i Västerbotten endast 21 år gammal.

Av Zkrivaren - 5 maj 2007 20:01

Nackdelen med ensamhet är att man kan börja fundera. Det kan bli en negativ händelse med bara tråkiga och dystra tankar. Jag har det ibland och många med mig. Men sent i går kväll när tankarna svävade i huvudet utan mål, kom jag att tänka på min morfar.
Han arbetade vid Saltsjöbanan fram till pensioneringen 1965.

Tio år innan medverkade han till att en brandkatastrof kunde undvikas i Nacka.
Branden, som misstänktes anlagd, blev så omfattande att den hotade stora områden och bl a flera tankvagnar på bangården.
Min morfar var den som larmade brandförsvaret och sedan hjälpte till att få undan tankvagnarna genom att med mänsklig muskelkraft skjuta bort dem från lågorna. Till sin hjälp hade han brandmän och civila.

Jag som en liten parvel såg alltid upp till honom och fick ofta sitta i hans favoritfåtölj när jag och mina föräldrar var på besök.

Idag är det på dagen 34 år sedan min mormor inte kunde väcka honom på morgonen.
Morfar avled i sömnen 85 år ung. Saknaden är fortfarande stor.

Av Zkrivaren - 1 maj 2007 09:38

Idag är det "dagen-efter-dagen" då många har för stora huvuden och förlite hud. Men tänk på alla kyrklockor och kopparslagare som ryms därinne.
Ute är det lungt och stilla. En skata promenerar i gräset en bit bort, går liksom på tå. Hundra meter bort håller skratt- och fiskmåsarna till. Även de är lugna och ovanligt tysta. Få människor är ute, då med hund liksom jag. Ingen säger något bara trippar fram.

Till och med grannvillans flagga tycks ha firat igår. Nu hänger den moloket i flaggstången. Undrar om den överhuvudtaget kom ner under natten.

Jag slapp springa under natten med hunden på grund av glassätandet, men frågan är om jag inte hellre blivit väckt flera gånger för att släppa ut hunden, än att känna hennes dofter från utsläpp natten lång. Så utomhus trodde folk säkert att jag var "bakis", men det var bara skitånger jag hade andtats i mig.

Jag skall inte ut och demonstrera för mindre ångor, större frihet, mera sex, mera pengar mindre jobb osv. Det blir en tisdag fylld med andra göromål.

Presentation

Omröstning

TV-avgift skall betalas...
 ...via en avgift som nu
 ....reklam
 ...skatt
 ...skatt och reklam

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12 13
14
15 16
17
18
19 20
21 22 23 24 25 26 27
28
29 30 31
<<< Maj 2007 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards