Alla inlägg under maj 2007

Av Zkrivaren - 25 maj 2007 20:22

Jag vaknade 04:30. Det var ljust ute och inne, men jag ville sova lite till, det blev som jag ville. På en av tidiga de hundturerna stannade jag till hos en granne som "påtade" på tomten. Han förberedde för planteringav nya växter. Det kommer att bli spännande och se vad han valde

Sedan jobbade jag av lite grann, men det är en konstig fredag, för imorgon är det pingstafton och en del räknar det "röd" dag, vilket det inte är. Men ändå slutade folk och skola på udda och tidiga tider idag.

Men innan alla hade gjort det hade jag gått till centrum och handlat lite för helgen, bland annat dagens mat. Snitzel och stekt potatis med ärtor från Dafgårds, in i mikron och 8 minuter senare är det klart. Under den tiden hann jag med lite hushållsgöromål som att vattna alla törstiga blommor och hund, som dessutom fick mat. Snitzeln var den segaste bit jag provsmakat och först trodde jag att det var en sula jag åt på, men ner kom den med hjälp av två liter saft.

Sedan var det hundens tur och jag fortsatte mitt arbete en stund till, men ångesten är en svår motståndare som just nu hålls på mattan. Träffade grannen när jag senare gick ut. Fick veta att människan åker bort igen, efter en vecka hemma i bostaden.

Sedan tog jag tvåhjulingen och drog långsamt iväg. Jag måste ju hinna se allt snyggt också, inte bara massa bilister.
Den svenska dubbelmoralen är alltid lika kul att se. Efter att ha tagit mig till en lokalgata intill den stora gatan med cykeln, blev jag stående en stund. Och genast började alla bilister att köra så snällt och laglydigt förbi. Stannade för alla som ville över gatan. Såg jag så myndig ut?

Det härligaste var när "raggarbengt" kom i sin röda Plymouth med nervevade fönster och bandspelare/cd:n vrålade ut gammal hederlig 60-tals musik. Morsade till på honom. Han var tvungen att ladda med en "slang i krockkuddar" (korv med bröd) innan han gled vidare med kärran och musiken från mig. Själv tog jag min tysta hoj, utan radio, stereo, och trampade hemåt, till uppgången där bara gamlingarna 90+ och jag är kvar. Får mig osökt att tänka på gruppen "Nationalteatern" och låttexten "...det är fredag, blodet bubblar, man är..." Skulle kanske prova på att sjunga..

Humöret mitt som var i botten igår är svagt svagt uppåtgående, men kan väldigt lätt gå neråt igen. En kommentar, ett ord, en händelse, kan utlösa ångesten så kraftig. Jag får se hur det går.

Av Zkrivaren - 24 maj 2007 13:23

Ryktet om mina skrivande fingrar och fotokunskaper har nått orten skvallerkärringar. Idag när jag kom upplöstes mötet snabbt och alla småsprang in till sitt och stängde dörren efter sig. Inte lätt för ortens "TT" att visa sig offentligt.

Av Zkrivaren - 23 maj 2007 23:18

Jag har hunnit med att bo på många orter i landet och rest och besökt andra. I norr är det fortfarande för många vita fläckar, vilket jag är ledsen för och på varje ställe har jag efterlämnat någonting, företrädesvis i växtväg. Men inte likt film- och seriefiguren Zorro, ett Z.

Där jag hade min uppväxt fanns 1 100 blomlökar. Vid min adra egna lägenhet lämnades cykel och trädgårdsredskap kvar (minnet). I Västerbotten ett tiotal växter, egna maträtter och ett salladsland. Och så här har det fortsatt, så det är inte bara mina rötter vad det gäller släkten som är utspridda i Sverige.

Av Zkrivaren - 23 maj 2007 21:20

Man får vara lite försiktig när man går förbi husbyggen. När jag gjorde det idag så lyfte man en stor betongvägg med kran. Tänk om den hade lossnat och hamnat på foten?
Eller den vägg med dörröppning, kanske skulle passa runt halsen?

Men närmare ändå blev det en stund senare när en husköpare tvärnitade sin bil mitt i gatan och trafiken. Den närmast bakom fick troligen närkontakt för det uppstod en kort diskussion innan den andra bilen lämnade. Den första hade nänligen sett sin fru och barn. Dom var viktigare än en olycksrisk! Huset de skulle titta på låg inte långt ifrån och strax efter allt kom också mäklaren.

Om det var den trassliga situationen eller dålig planering, det vet jag inte, men femtio meter ifrån stod en liten Toyota med soppatorsk. Men det går lika bra att fylla den med sockerdricka!? Åtminstone när man helt ut läsken och fyll den återvinningsbara flaskan med bränsle till sin törstiga bil. När man ser sådant är det inte konstigt att man är mer emot än för återvinning.

Av Zkrivaren - 23 maj 2007 19:19

Igår skulle jag även vara duktig med maten, förbereda genom att koka potatisen för stekning idag. Jag planerade att under tiden jag satt och gjorde annat så kunde potatisen koka. Problemet var att jag satt och läste mig trött. Så trött att jag somnade sittandes i soffan och vaknade två timmar senare av att lägenheten luktade så gott.

Några minuter senare hade även hjärnan vaknat. POTATISEN! Det var lungt. Kastrullen klarade sig bra och potatisen blev i och för sig lite bränd, men det gick att skära bort. Men steka idag? Nej, det blev att värma den och någon mer välkokt potatis var det länge sedan jag åt.

Av Zkrivaren - 22 maj 2007 20:14

Varför ska man vara så glömsk? Igår när jag motionerade alldeles lagom (1 mil) bland annat till affären, så glömde jag flera saker. Så idag var det dags igen, ner till ICA och testa om de blivit gladare nu när jag kommer två gånger på lika många dagar.

På parkeringen utanför möter jag en ängel, trodde jag. Hon var klädd helt i vitt, kläder som passade hennes figur perfekt. Det som skulle framhävas gjorde det. Pigga och glada blåa ögon och en utrstrålning som inte går att beskriva på annat sätt än...AJ som...
Jag missade kantstenen, vilken tur att hon hade passerat.

När jag kom hem med hunden och hade några hundra meter kvar, vem möter jag då? Jo, samma dam igen. Vilken tur att det bara var ett staket nära mig. Ett leende från henne fick mig att fortsätta framåt. Vilken tur att få möta en sådan charmig dam två gånger inom några timmar.

Av Zkrivaren - 21 maj 2007 23:15

Jag hann med en vända till "min" second hand-butik idag. Jag tog hjularacern och premärdrog till butiken 2 kilometer bort. Det roligaste är att man måste åka ner i en tunnel under järnvägen. När man kommer ner från sol på blå himmel i kolsvart mörker upplyst av några få 30 wattare, då är det banne mig inte lätt att se, däremot är olycksrisken hög.


Jag hittade ett par tunna sommarbrallor för en tia. Jag slog till och de passade exakt utom gylfen, där måste jag hitta på något.
Av Zkrivaren - 21 maj 2007 17:15

Såg du en vägbula som ömsom hasade ömsom ålade sig iväg? Lugn, det är inte fel på dig! Det var mig du såg på väg hem efter att ha dragit premiärmotionen. Först ut med hunden i två raska kilometrar, när värmen var +18.
Sedan en snabbmat (ej Kina) och ner till hojen. Pumpa upp bakdäcket efet att ha flyttat den mindre hela till sidan. Tung sak. Sedan till second hand 2+2 km i högt tempo. Tur att söndagsbilisterna kvartade mddag. Sedan full fart på benen till centrum och handla.

Den här gång ICA, som nu på allvar har tagit upp konkurrensen med Glocalnet. Inte på prissättningen. Nej, personalen var lägre än Glclnets priser (och sina egna) idag.

Efter de tillbaka en kilometer, alltså totalt två för att hämta jycken för några kilometrar i uppförslut. Jag hade besvär uppför trapporna till lyan kan jag meddela.

Presentation

Omröstning

TV-avgift skall betalas...
 ...via en avgift som nu
 ....reklam
 ...skatt
 ...skatt och reklam

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12 13
14
15 16
17
18
19 20
21 22 23 24 25 26 27
28
29 30 31
<<< Maj 2007 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards