Alla inlägg under mars 2007

Av Zkrivaren - 9 mars 2007 20:46

Utanför Nora kommer inga turister, åtminstone inte från andra länder än de nordiska. Så resonerar Vägverket.

Ett företag som vill ha en skylt med texten: "Bed and Breakfast" får ha det för länsstyrelsen. Vägverket säger däremot nej med motiveringen att de bara följer en Wienkonvention från 1989.
Det är nog snarare att Vägverkets personal inte förstår engelska, som resterande svenskar gör.

Av Zkrivaren - 9 mars 2007 20:45

Eftersom det är fredag, om nu någon missat det, så tänkte jag göra det till en lugn kväll. Till och med hårdrockaren till granne tycks göra det. Tack o lov efter sex dar hårdrock, 5 blomkrukor i golvet, tangentbordet i knät osv. Nu när klockan har passerat 21 har även de förbannade fläktarna slutat att väsnas och minsta knapptryckning på tangentbordet låter som en jordbävning.

Att nu stänga av alla tekniska saker och mobilen, lägga sig i soffan och lyssna på tystnaden är skönt efter timmar av oljud som plågat mina öron under dagen. Fast det gäller att inte somna.

Av Zkrivaren - 9 mars 2007 20:44

Nu har jag gjort det! För första gången, men inte sista. Uj vad skönt att äntligen fått premiären avklarad, den är banne mig alltid värst, åtminstone för mig, premiärnerver.

Jag laddade min mobils konantkort via nätet och det funkade kanonbra och säkert, lite för säkert kan jag tycka som annars brukar köpa hos återförsäljarna. Vid ett tillfälle i slutet av förra året när jag köpte en påfyllnad för Comviq, betalade jag ett belopp och fick ett annat konto som egentligen kostar dubbelt så mycket. När det uppmärksammades ringde jag Comviq, som tyckte jag skulle tacka och ta emot. Det tyckte återförsäljaren dagen efter, som menade att felet var deras inte mitt.

Tack för det!

Av Zkrivaren - 9 mars 2007 10:40

För många år sedan kom jag att lära känna Rolf, en kille i 45-årsåldern, egen företagare och mycket trevlig varm person, vilket resulterade i uttnytjande i avsikt att skada honom.

Han var lyckligt gift, barn, egen målarfirma, bil och hus. En dag tyckte frun att han kunde trappa ner på företaget, anställa någon så att frun fick se honom hemma lite mer än bara kvällstid och helger. Rolf trivdes med sitt arbete och sin firma. Att anställa någon skulle inte vara fördelaktigt ekonomiskt på sikt. Låt vara att familjen hade det bra ställt just nu, men Rolf tänkte långsiktigt. Och vad skulle han göra hemma dagtid? Rulla tummmarna?

Så skulle Rolf inte ha tänkt, än mindre svarat. En dag stack frun. Hon tog med sig barn, smycken, pengar, kort sagt allt av värde. Sedan kom krav på minst hälften av företaget och dess vinst. Villan skulle säljas för hon skulle ha pengarna. Rolf svarade nej och det hamnade i domstol där Rolf förlorade.

Rolf, den framgångsrike företagaren hade på kort tid gått från framgångrik och ekonomisk oberoende till att bli utstött pank och utan bostad. Sociala hjälpte honom dock med en liten tvåa i vilken han kom att sitta apatisk dygnet runt i vaket tillstånd. Han fick då plats på en öppen avdeling på sjukhuset. Men ingen ur personalen, inte ens läkare fick kontakt med honom.

Av en styrd slump träffade jag honom där och plötsligt öppnade han sig för mig, orden bara rann ur honom och alla känslor han hade stängt in i kroppen kom ut samtidigt. För min del var jag glad att det fanns kvalificerad vårdpersonal nära till hands för det här blev för mycket även för mig, men början till något helt nytt som jag haft nytta av flera gånger.

Efter att Rolf fått ur sig det han burit på under en tid, fick han mediciner och började han sakta att återhämta sig och några månader senare lämnade han avdelningen för att inte komma tillbaka. Rykten kom igång och jag vet inte vad som är sanning och vill därför inte ens spekulera i det.

Av Zkrivaren - 8 mars 2007 20:38

I dagens aftonbladet står att läsa att det räcker att få fingret för att få bort ångesten och depressionen. Det är inte sant! Så många fingrar jag fått så är jag lik förbenat deppad alltför ofta. Men när jag läser vidare så ska man få fingrarna i en halvtimme framför ögonen. De far åt höger, de far åt vänster. Behandlingen, som säkert är svindyr, skall upprepas fyra gånger. Sedan är man symtomfri, åtminstone var alla utom en i testgruppen det.

Personligen blir jag bara nipprig av att följa mina fingrar i tio sekunder, så jag tar hellre och lyssnar på musik, instrumental sådan som Cabriolet eller Robin Crossing Water. Sätter mig bekvämt till rätta. På med hörlurarna och sätter på musiken. Om t.e.x Cabriolet inte räcker, låter jag cd:n fortsätta med nästa tills "Another Year of Music" är slut efter drygt 35 minuter och då kan jag konstatera att jag mår bättre.
Jag har faktiskt kontaktat Pyret Records och tackat för musiken på cd:n. För mig fungerar detta jättebra, och för många andra också, men inte för alla.

Det finns människor med ett oroligt inre som endast behöver prata av sig med någon som de kan få förtroende för, inte nödvändigtvis en "hjärnskrynklare" med massor av diplom hängandes på väggarna, utan en vanlig människa som du och jag. Förutsatt att denna människa kan hålla igen "brödluckan" och inte springa med skvaller efteråt. Jag har själv ställt upp vid flera tillfällen, utomhus som inomhus och per telefon för människor med oro i huvudet. Ingen, som jag vet, har fått återfall.

Själv berördes jag djupt av en tjej som jag träffade för länge sedan när jag var ung och snygg. Hon var djupt deprimerad och gick bara i nedförsbacke. Jag halkade in i hennes liv samtidigt som jag var tvungen att reda ut mitt eget. Två liv en människa. Vi umgicks i sex månader till och från. Pratade om det mesta och när sex månader gått kom vi ifrån varandra.

Två år senare träffade jag henne på en buss i Högdalen, söderförort i Stockholm. Min far hade precis gått bort i en hjärtinfarkt. Hon kände igen mig och ville prata och jag lyssnade. Hon hade efter att vi tappat kontakten försökt begå självmord genom att slänga sig framför tunnelbanetåget. Hon hamnade under vagn nummer fyra. Men Gud ville inte ta emot henne så när vagnen lyftes reste hon sig upp och fick hjälp upp på plattformen där räddningspersonalen fanns. Fullt oskadd.
När tåget körde över henne liggande mellan rälsen kom lösningen på hennes problem i huvudet. Idag mår hon, vad jag vet, bra.

För andra människor är alternativet medicin, ångestdämpande, antidepressivt osv. men hjälper medicinen på sikt?
Nej, hävdar jag, det skjuter fram problemen som finns, som måste åtgärdas. Och när problemet finns framför ansiktet, då kan man gå ner rejält igen. Men det är inviduellt. Mer om detta kommer i framtida bloggar.

Av Zkrivaren - 8 mars 2007 16:37

Å yrkes vägnar var jag tvungen att korsa en lokalgata intill en större korsning. Från andra hållet kom en s.k "pudding". Och till vänster om mig en bil med en äldre dam i. "Puddingen" litar blint på "Zebralagen" som innebär att bilisterna ska släppa fram gående, men inte om de riskerar att ställa till med trafikhinder eller bli en olycksrisk. Nu fick bilisten stanna mitt i korsningen och tur i oturen kom ingen bil i korsande riktning. När "puddingen" passerat grymtade tanten i bilen och jag vinkade fram henne. Hon sken upp som en sol och tackade.
Tänk vad lite medmänsklighet kan göra i den grå vardagen.

Av Zkrivaren - 8 mars 2007 14:36

Nu blir det 120 km/tim på de fina säkra motorvägarna, bara att blåsa på i 160 då. Å andra sidan gör väl många det i sina fartvidunder till bilar som de uppfattar som så säkra att om olyckan är framme så klarar man sig. Och föraren själv är ju skitduktig på att ratta bilen, så en olycka i 200 är osannolik.

Jag har själv suttit i bil på motorväg när något farit förbi. Fast föraren i det egna fordonet hållit hastighet plus moms.
- Vad var det där, undrar vi i bilen.
- JAS 39 Gripen.
- Nej, det var Stålmannen.
- Fel fel, det var en bilist som hade bråttom hem!

Av Zkrivaren - 8 mars 2007 14:34

När jag har tid över efter att ha komprimerat allt som skall göras, sitter jag och skriver på ett bokmanus. Kanske det kan bli något i framtiden. Jag har ett antal manus, några färdiga, några halvfärdiga, och så en del påbörjade. Det är snusk, sanning och fiction, beroende på vilken det är. Ingen är ännu publicerad, men skam den som ger sig. Några är lästa av andra, helt eller delvis med olika betyg som följd. Snart kanske min bok står på hyllan i bokhandeln.

Men då får jag kanske låta bli lunchbloggandet.

Presentation

Omröstning

TV-avgift skall betalas...
 ...via en avgift som nu
 ....reklam
 ...skatt
 ...skatt och reklam

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2007 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards