Alla inlägg under november 2006

Av Zkrivaren - 13 november 2006 14:21

Det märks att det är måndag. Upp mitt i natten, klockan visade 05:30 och det är mörkt ute. Jag vaknar först när jag står i badrummet, sedan går allt i långsam fart tills jag kommer utanför porten. Då går det i expressfart för det är ju så kaaaalllllt!
Dagen fortsätter bättre och förmiddagen blir ganska bra för att vara en måndag. Men så försvann ljuset, inte elen, ljuset! Solen var bara puts väck och de tunga mycket mörka molnen hade kommit för att stanna. Sedan blev det en blöt eftermiddag eftersom det inte ville sluta regna. Och nu sitter jag framför datorn igen. Här är det torrt och skönt, men så får jag höra genom media att skrämseltaktiken om sockret gick hem. Det finns bara två korta F-ord att säga, inte skriva!
Rökarna har jagats ut på gatan där de sprider sina gifter som säkert påverkar atmosfären, men det har man inte märkt ännu. Och så blev det alla överviktiga plötsligt skitviktiga, de SKA ner i vikt. Vem i h-e bestämmer vad jag ska väga, varken du som läser eller någon annan!!! Vill jag vara undernärd då skriks det om alla sjukdomar man kan få, är det tvärtom så är det sjukdomar man kan få. Biltrafiken kan orsaka sjukdomar, maten också osv.
Varför gnäller man då om att det föds för lite i Sverige? Med tanke på alla dessa faror och sjukdomar som de säkert skulle få om de föddes, är det väl bra att Sveriges befolkning dör ut.

Av Zkrivaren - 12 november 2006 14:19

Lördagskväll, nu ska man ut ha kul och på söndagen blir uppvaknandet smärtsamt.

Slår upp ett öga och får med viss möda upp även det andra, efter en stund lyckas jag fokusera blicken också. Nöjd med det vänder jag mig om och dråsar i golvet. Vem i... Nähä, ingen hade flyttat på sängen, kan jag konstatera nere på golvet där det är jävligt kallt. Bruden under har väl öppnat fönstret på vid gavel igen. Usch vad huvudet dånar och så är jag i behov av en mugg. Stönande försöker jag att ta mig upp och lyckas riva ner ett sängduksbord med lampa, klocka och småprylar på innan jag själv hamnade ovanpå. Med andra ord, det är dags att köpa nytt bord. Med ännu fler smärtor tar jag mig upp i sängen, nu ska jag bara upp på benen och ta mig...
Jag kom inte så långt innan jag började spy. Snacka om att lägga pizza alltså. En familjelycka blev det mitt i sängen. Och mer på väg. Nu måste jag till muggen. Och jag lyckas hålla kväljnigarna nere tills jag kommer till muggen och handfatet, då släpper jag bromsen och upp kommer en djävla gurka! Och för denna lilla skivade grönsak har jag slagit mig halvt fördärvad, kvaddat ett sängbord, klocka, lampa och levererat en familjepizza i sängen?!

Det är bara att konstatera att jag hade kul på lördagskvällen, om jag bara kunde komma ihåg vad jag gjorde.

Av Zkrivaren - 10 november 2006 13:35

Nu har bilens värsta? konkurrent avseende utsläpp som skadar miljön kommit fram i dagsljuset. Det är lustgasen.

En ganska lustig historia som innebär att varje gång lustgas används vid en förlossning, är det som om en bil skulle färdas sträckan Stockholm-Hamburg, och det sker 23-24 000 förlossningar varje år i Sverige.

Det är inte utan att jag funderar på varför småbarnsföräldrar skriker om miljön, när de själva bidrar i större mängd till försämringen av densamma.

Av Zkrivaren - 9 november 2006 14:11

Barnen lär sig av de vuxna heter det och antalet ungdomar som smakat alkohol ökar i antal:
- Självklart har man smakat. Föräldrarna dricker ju!
Och så kommer man med en häftig baksmälla till skolan dagen efter den där festen man var på och drack för mycket av det goda, men kul var det. Nu tycks älgarna göra detsamma. I Mölndal ligger en älg och vilar på fruktdieten, jästa äpplen. Full och glad skrämmer den befolkningen och skolans rektor kallar på förstärkning i form av polisen, som låter meddela att man har koll på älgen och kommer att skjuta den om det behövs.
Med andra ord, man får aldrig ha kul när man är full, älg eller människa för då klagar alltid någon.

Av Zkrivaren - 8 november 2006 13:31

Nu har hon tagit fram den, Kristina Axén Olin, sin första budget så fin, men för vem?

Socialbidragstagare kan utan svårighet hålla sig för skratt för deras möjlighet till fritt SL-kort försvinner. Om en hundralapp är mycket för dem, vad är inte summan för ett månadskort? Nä, nu skall det behovprövas, men hur skall det gå till? Alla komemer att framföra sina behov att kunna ta sig hit och dit, något som borde vara en mänsklig rättighet för alla. Vad är det som säger att rätt person får bidraget vidprövningen? Förmodligen blir det dem som kan tala för sig som går vinnare ur varje behovsprövning.

Annars är Kristina Axén Olin, en politker som håller ord. Nu ska skatten ner med trettio öre! Åtminstone i Stockholm. Den avgiftfria månaden i förskolan är snart ett minne blott. Å andra sidan höjs skolpengen med 6,3-7 procent. Med andra ord, man flyttar lite på pengarna, från ett konto till ett annat.
Glädjande nog satsar de styrande, enligt eget utsago, på de äldre som får sina servicehus och bättre mat m.m

Är det så konstigt att svensken fuskar med TV-licensen? Man har lärt sig av politikerna. Men baksidan kan vara mycket grymmare, som med Anna-Lisa Hermansson, 90, och hennes make Wåge, 94, som bor på ett äldreboende jagas de av Radiotjänst.
Enligt reglerna är de för friska för att omfattas av den gemensamma tv-licensen.
För friska??? Ja, det är väl tur de eftersom Radiotjänst tycks vara väldigt sjuka!
När paret kom till äldreboendet sa de upp licensen eftersom man betalade på äldreboendet, och inte var det någon som meddelade något annat, men efter en tid kom ett brev från Radiotjänst med ett formulär där man frågade om hälsan, varför de bodde där osv. Sedan krävdes paret på TV-licensavgiften, de var friska nog att betala, hade Radiotjänst kommit fram till. Vad har Radiotjänst för kompetens att bedöma hälsan hos folk som de inte ens har träffat? Borde de själva inte söka vård för att tillfriskna, istället för att hota det gamla paret med kronofogden?
Man ska inte uppmana till fusk och brott, men när man får höra sådant här, då är det svårt att låta bli, så Radiotjänst, krya på er snabbt och rätta in er i ledet och stoppa kronofogden och alla framtida krav på paret ifråga!

Av Zkrivaren - 7 november 2006 13:29

Public Service betyder stora utgifter. Se bara på alla TV-innehavare, som ska betala licens för att man har en TV, oavsett om man ser på SVT:s kanaler eller inte. Oavsett om man har kabel-TV eller parabol, oavsett om de ens har TV-antenn, för det är innehavet som ska betalas!

Och nu kommer digitaliseringen svepande som en långsam flodvåg över landet och då måste många människor, de som inte har kabel-TV elller parabol, köpa en digitalbox för dyra pengar, för att kunna se SVT och TV 4.

Idag läste jag att regeringen, den nya som säger sig vara mot skatter, ställer sig posistiva till att SVT tar ut ersättning av så kallade sportbarer i vilka folk samlas för att tillsammans över en öl eller två, se ett sportevenemang.

Det här är vad jag vill kalla utpressning.


Av Zkrivaren - 5 november 2006 13:27

Psykisk ohälsa ökar allt mer ibland oss samtidigt som psykvården inte följer med i samma omfattning.
Depressionerna ökar i alla åldrar och det tar sig i olika uttryck. Förr var det ofta att en deppad person satt tyst och inte gjorde så mycket, sedan blev självmord en lösning för den deprimerade. Idag finns det en mängd olika saker som har med psykisk ohälsa att göra. Men hur många ser att någon lider av psykisk ohälsa? Och hur många av oss medmänniskor vill bry oss om en med sådan ohälsa?

Ingen vill må dåligt idag, men dagens samhälle ger inte mycket utrymme till den som inte är fruktansvärt självsäker, har bra jobb och inte riskerar att bli utan, har bil, fin bostad, familj osv. För den lite mer osäkre är det inte alltid självklart att allt fungerar som det ska. Många funderar på om de har jobb till årsskiftet, kanske de tvingas flytta från sitt skapade sociala liv på en plats till en annan plats där de känner sig bortkollrade, för att få ha jobbet kvar. Alternativet är arbetslöshet, ekominska bekymmer och söka nytt jobb.
För många år sedan var det inga problem att få jobb, bara man visade att man kunde jobbet så hade man chans till fast anställning. Var man dessutom utbildad och gått i högskola, då var jobebt säkrat. Men idag kan inte ens en högskoleutbildad vara helt säker på att få jobb. Sådant bryter ner självförtroendet hos den enskilde individen, som därmed riskerar att få ta itu med fler och fler problem innan denne inser att det finns en slutgiltlig lösning på alla problemen, självmord.

För den handikappade, oavsett om man föds med det eller får det i livet, så minskar möjligheterna till ett jobb drastiskt, liksom det sociala utelivet.

Men vad har ett jobb med psyksik ohälsa att göra?
Jo, det är en mycket viktig del i en människas liv att ha ett jobb, att kunna säga till polarn:
- Jag jobbar till fyra imorgon.
Man får nya kompisar på arbetsplatsen, man blir någon i gänget, på arbetsplatsen, på stan, man vet att man har ett ansvar att få arbetet gjort. Det känns jobbigt att gå upp tidigt, men skönt när man är på plats på sin arbetsplats. Lika skön känsla är det att komma hem, oavsett om man är ensamstående eller har familj.
Jobb är ett måste om ekonomin skall fungera. Har man jobb har man i regel pengar, och med båda fötterna på jorden, har man ett liv, fyllt med kompisar, fritidsintressen och semester. Allt detta kanske ända fram till pensionen skall ta över som inkomst.

Även om arbete, som genererar pengar, är en viktig del i den enskildes liv, så finns det andra hot mot hälsan, arbetsplatsen.
Du kan ha en anställning med mycket bra lön och bra arbetstider, men med en arbetssituation som knäcker dig. Det kan vara en chef som kräver det omöjliga av dig, t.e.x att göra en arbetsuppgift på femton minuter fast det inte går under fyrtio minuter. Eller tvingar dig till övertid som du inte får betalt för. Kanske chefen kollar dig varje kvart för att se att du jobbar, och du får inte gå på toaletten om du inte har fått lov av chefen.
Arbetskamraterna kanske inte är de trevligaste, de ger dig skiten, hånar och fäller kommentarer som får dig att må dåligt. Du sjukskriver dig och får vila upp dig. När du kommer tillbaka är allt som vanligt och du tvingas sjukskriva dig igen. Till slut håller det inte.

Men tro inte att barnen och ungdomarna har det bättre alla gånger. Allt oftare tar en kille eller tjej sitt liv på grund av depression eller på grund av mobbing. Idag skär sig många för at de mår dåligt, andra börjar med alkohol eller narkotika. Den gemensamma nämnaren är psykisk ohälsa som har nått ner till mycket låga åldrar.
Naturligtvis beror det här på något och det gäller att angripa orsaken, inte skumma på ytan och tro att den enskilde mår toppen av det.

Nu måste det bli en förändring på detta. Annars går generationer åt skogen.
Låt oss hjälpa skolbarnen och ungdomarna, ser du någon, eller känner någon, som har psykisk ohälsa så kan du hjälpa den genom att bara lyssna och kanske ge ett råd. Följa med till skolan etc. Helt enkelt vara ett stöd för den som behöver det.
Samtidigt måste vuxna få verktygen att agera hårt mot de som orsakar den psykiska ohälsan hos den enskilde. I skolan måste man omedelbart agera på ett beslutsamt sätt och det ska inte innebära att den utsatta skall tvingas flytta. Om så är fallet skall skolan få stå för flyttkostnaderna utan att kunna kräva någon särskild ersättning för detta av skolverket och regering.
Idag läser jag om en 14 år ung flicka som blivit nedslagen av ett gäng andra individer som har fräckheten att kalla sig flickor, i Gävle. Fantastiskt duktigt att bara våga ge sig på en ensam tjej om man är ett större antal. Modigt gjort av en bunt fegisar.
Det som är fruktansvärt modigt gjort, är att anmäla dem för vad de har gjort, och stå för det! Denna nedslagna, trakkasserade och mordhotade unga tjej, är ett föredöme för människor i detta land, men varför får hon stå ensam mot dem som idag hotar att döda henne om hon inte tar tillbaka anmälan? Kan du förstå hur hon mår av detta? Om inte, så kan jag meddela att hon mår psykiskt jättedåligt och är rädd. Vem har rätt att skada en människa så?

Det finns många fler fall och vinklingar än ovan nämnda och gemensamt är att man mår dåligt av det.
Men vi som inte mår så dåligt, vi kan hjälpa den som mår dåligt genom att bara lyssna, men även genom att råda, stödja, anmäla med mera. Det är upp till dig hur långt du vill och orkar gå, men överge inte den som behöver dig!

Av Zkrivaren - 4 november 2006 13:25

Jag läste igår att nitton (19) kattor, ungar och lite äldre kommer att avlivas på måndag. Orsaken är att det är polisen som har levererat dem till Nybro katthem (tror jag det hette) och de har inte råd med kostnaderna för katterna, därför skall de avlivas.
Om svenska staten inte har råd med poliser, ska dom avlivas också? Knappast troligt, men när det gäller försvarslösa djur då går allt bra. Och alliansen tänker ändå försämra för djuren så varför inte trots allt införa att människor som kostar samhället för mycket i form av lön, avlivas. Då kanske det skulle bli annat liv i vår herres hage.

Presentation

Omröstning

TV-avgift skall betalas...
 ...via en avgift som nu
 ....reklam
 ...skatt
 ...skatt och reklam

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1
2
3 4 5
6
7 8 9 10
11
12
13 14 15
16
17
18
19
20
21
22
23 24
25
26
27
28
29
30
<<< November 2006 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards